Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Berdihs sesto reizi zaudē finālturnīra pirmajā spēlē

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Berdihs sesto reizi zaudē finālturnīra pirmajā spēlē
Tomāšam Berdiham 0-6 bilance "ATP World Tour Finals" 1. kārtas mačos
Foto: AP/Scanpix

Tomāšs Berdihs svētdienas vakarā Londonā turpināja savu savdabīgo tradīciju zaudēt "ATP World Tour Finals" pirmajā spēlē. Čehijas labākajam tenisistam tas izdevies visos sešos turnīros. Šoreiz fiasko pret seškārtējo čempionu Rodžeru Federeru, kuram kapitulēts divos setos ar rezultātu 4:6, 2:6.

Tomāšs Berdihs labāku spēles sākumu iztēloties nevarēja, jo viņš jau pirmajā piegājienā tika pie breika, startējot ar 2:0 ievadizrāvienu. Čehs otrajā geimā ieguva "sauso" breiku, kas bija iespējams, pateicoties Rodžera Federera problēmām ar pirmo servi. Federers otrajā geimā visus četrus punktus zaudēja ar otro servi, turklāt pieļāva divas dubultkļūdas.

Ieguvis agru breiku, Berdihs to uzreiz zaudēja, turklāt arī pats tika nobreikots "sausā"! Federers labi uzņēma pretinieka serves un dominēja garajās izspēlēs. Berdihs pie rezultāta 0:40 pirmās breikbumbas izspēlē paslīdēja.

Ja Federeram pirmā serve pamatīgi atteica mača otrajā geimā, tad Berdiham šajā spēles komponentā problēmas bija krietni lielākas. Tomāšam turnīra pirmajā spēlē pirmā serve precīza tikai 44% gadījumu, kas, protams, nav cerīgs rādītājs, it īpaši pret pirmā desmitnieka spēlētāju.

Berdihs otro reizi savu servi 1. setā zaudēja devītajā geimā un jau atkal palika "uz nulles". Berdiham šajā geimā divas rupjas "forehand" kļūdas. Tomāšs 1. setā zaudēja 12 no pēdējiem 14 punktiem, bet 2. setā pie vārda tika vien brīdī, kad uz tablo jau rēgojās 0:4 deficīts.

Interesanti, ka Berdihs finālturnīrā spēlē sesto reizi un visos sešos turnīros zaudējis grupas pirmo maču. Toties 2. kārtas mačos viņam ir perfekta 5-0 bilance. Arī šo sēriju Tomāšam būs iespēja turpināt, jo otrdien būs jāsacenšas nevis ar Novaku Džokoviču, bet Kei Nišikori.

Federers svētdienas vakarā Londonā svinēja sezonas 60. uzvaru (bilance: 60-10). Rodžers 60+ uzvaras guvis 12 no pēdējiem 13 gadiem. Šveices labākais tenisists pēc uzvaras pār Berdihu tika apbalvots ar ikgadējām ATP balvām, saņemot kārtējās divas trofejas. Klāt bija arī viņa treneris Stefans Edbergs, kura vārdā ir nosaukta krietnuma balva. Tās ieguvējs tiek noskaidrots spēlētāju balsojumā, bet fani Federeru jau 13. gadu pēc kārtas izvēlējās par populārāko tenisistu. Federera kolekcijā tagad ir 31 ATP balva.

     [+] [-]

, 2015-11-16 00:22, pirms 8 gadiem
Tenisa Maikls Džordans