Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Strēlnieks traumas dēļ nepiedalīsies "Žalgira" spēlē pret "Olympiacos"

Rolands Eliņš

Strēlnieks traumas dēļ nepiedalīsies "Žalgira" spēlē pret "Olympiacos"
Jānis Strēlnieks. Foto: Rokas Lukosevicius/15min.lt/Scanpix

Latvijas basketbolists Jānis Strēlnieks šovakar savainojuma dēļ nepiedalīsies Kauņas "Žalgira" spēlē ULEB Eirolīgā, apstiprinājis Lietuvas klubs.

Jānis Strēlnieks "Žalgira" sastāvā bija piedalījies visās trīs pirmajās spēlēs šosezon Eirolīgā un bija viens no komandas līderiem, vidēji mačā iemetot 13.7 punktus, savācot 2.7 atlēkušās bumbas un veico divas rezultatīvas piespēles.

Šovakar viņam bija plānota tikšanās ar savu bijušo komandu – Grieķijas grandu "Olympiacos". Taču Kauņas klubs spēles dienā paziņojis, ka Strēlnieks būs viens no spēlētājiem, kuri mačā piedalīties nevarēs. Tiek norādīts, ka Strēlniekam ir kājas savainojums. Vakardien kluba mājaslapā "Žalgira" treneris bija norādījis, ka Strēlnieka došanās laukumā ir 50:50 iespēja, taču šodien pavēstīts, ka sastāvā būs nozīmīgs iztrūkums Latvijas basketbolista un Lietuvas spēlētāja Paula Jankūna personās.

37 gadus vecais Jankūns bija ar traumu jau sezonas sākumā, bet tagad savainojumu atsvaidzinājis.
"Žalgiris" pagaidām Eirolīgā zaudējis visās trīs spēlēs, un Strēlneika un Jankūna nespēlēšana nevairo izredzes arī šovakar.

Tikmēr Maskavas CSKA paziņojusi, ka nopietna trauma ir Gruzijas basketbolistam Tornikem Šengelijam. Viņam ir pleca savainojums, kas liks izlaist vismaz divus mēnešus.

Šengelija sezonu Eirolīgā bija sācis izcili, divreiz tiekot atzīts par Eirolīgas kārtas MVP. Viņa rēķinā ir 21 punkts un sešas atlēkušās bumbas vidēji spēlē.