Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Perfektā Mančestras "City" uzņems vāji sezonu sākušo "Juventus"

Rolands Eliņš

Perfektā Mančestras "City" uzņems vāji sezonu sākušo "Juventus"
Džanluidži Bufons
Foto: LaPresse/Scanpix

Jau pirmā UEFA Čempionu līgas grupu turnīra kārta piedāvās ļoti skaļu dueli - Itālijas čempionātu katastrofāli sākusī "Juventus" viesosies pie Mančestras "City", kura pagaidām Premjerlīgā guvusi tikai uzvaras un nav ielaidusi nevienus vārtus. C un D grupas spēles sāksies 21:45 pēc Latvijas laika.

D grupa

Turīnas "Juventus" Mančestrā ieradusies, teiksim taisnību, nožēlojamā formā. Septembra vidū tā joprojām ir bez uzvarām A Sērijā, turklāt vienīgais neizšķirts izrauts ar pendeles palīdzību 83. minūtē (1:1 pret "Chievo"). Turīnas komandai šīs ir visu laiku sliktākais A Sērijas sezonas sākums, tiesa, augustā tika iegūts Itālijas Superkauss.

Pagājušās sezonas ČL fināliste ir apņēmības pilna atkārtot šo panākumu, taču spiesta to darīt ar teju pilnībā pārveidotu vidējo līniju, kurā vairs nav ne Arturo Vidala, ne Andrea Pirlo, trauma šobrīd Klaudio Markizio, savukārt uzbrukumā pietrūkst Karlosa Tevesa sniegtā asuma. Protams, vasarā sastāva robi tika aizpildīti, taču Sami Kedira pagaidām nespēlē traumas dēļ, Huans Kvadrado vēl meklē savu vietu laukumā, tāpat kā Paulo Divala. "Juventus" vidējo līniju vajadzētu saturēt kopā vismaz 100 miljonus eiro vērtajam Polam Pogbā, taču tas nenotiek, un viņa piespēles Mario Mandžukičam saprastas un uztvertas netiek, bet individuālie centieni uzņemties iniciatīvu pagaidām izskatās visai blāvi.

Masimiljāno Alegri rīcībā gan joprojām ir augstākās klases aizsardzības līnija un Džanluidži Bufons, kas varētu likt viņam izšķirties par visai piesardzīgu spēli Mančestrā. Galu galā, šādā situācijā arī neizšķirts Vecajai Sinjorai būs neliels atvieglojums, turklāt Mančestrai nevarēs palīdzēt tās vadošais uzbrucējs Serhio Agvero. Šaubas arī par Fernandinju un Nasri dalību spēlē, un treneris Manuels Pelegrīni atzinis, ka traumas šodienas mačā var atstāt lielu iespaidu. Pelegrīni rīcībā gan būs vasaras ieguvumi Kevins de Broine un Rahīms Stērlings, kurš palīdzējis "City" Premjerlīgas sezonu sākt ar piecām uzvarām piecās spēlēs, turklāt tā arī ne reizi neielaižot vārtus.

D grupas otrajā spēlē "Sevilla" uzņems Menhengladbahas "Borussia", taču būs spiesta to darīt bez traumu guvušā vārtsarga Betu. Viņu aizstās Serhio Riko, bet traumas arī Pareham un Adelam Rami. "Sevilla" grupu turnīrā nokļuva kā Eiropas līgas čempione, atgriežoties tajā pēc sešu gadu pārtraukuma, taču Spānijas sezonu sākusi neveiksmīgi. Lai arī UEFA Superkausā gūti četri vārti pret "Barcelona", sezonas pirmā uzvara joprojām nav gūta.

Neko skaļi lepoties gan nevar arī "Borussia", kura Bundeslīgā zaudējusi visās četrās spēlēs, turklāt pēdējā mačā ar 0:3 atzina Artjoma Rudņeva pārstāvētās HSV pārākumu, kas jau divas sezonas pēc kārtas balansē uz izkrišanas robežas. "Mūsu pašpārliecinātība varbūt saņēmusi nelielu triecienu," izteicās Luciens Favre, "Borussia" treneris. "Taču esam profesionāļi un šovakar tas mums jāparāda. Redzējām, cik labi "Sevilla" spēlēja pirms pāris mēnešiem Eiropas līgā, tagad viņiem ir arī Fernando Jorente un Jevhens Konopļanka, līdz ar to mums jāpieņem fakts, ka cīņa būs grūta."

C grupa

"Astana" ir pirmā Kazahstānas komanda, kura jebkad iekļuvusi ČL grupu turnīrā, un jau pirmais mačs licis uzstādīt pārlidojuma ilguma rekordu, kas ČL komandai nepieciešams, lai nokļūtu izbraukuma mača. "Astana" futbolisti un kolektīvs veica 10 stundu ilgu ceļojumu uz Portugāli, kur ieradās jau svētdienas vakarā, lai varētu paspēt atgūties svarīgajai spēlei.

"Astana" debijas mačā diskvalifikācijas dēļ nevarēs piedalīties Patriks Tvumasi, kurš nemaz ne tik sen (pirms divām sezonām) spēlēja Latvijas Virslīgā Jūrmalas "Spartaka" sastāvā. Visādi citādi Astanas komanda atbraukusi savā spēcīgākajā sastāvā un arī ļoti labā formā - 2015. gada sezonas 34 spēlēs zaudēts tikai četras reizes. "Benfica" savukārt iepriekšējā spēlē Portugālē ar 6:0 sasita "Belenses", pa diviem vārtiem gūstot Mitroglu un Žonasam. Komandas treneris Rui Vitoria gan norādījis, ka uztver kazahu debitantus tāpat kā jebkuru citu ČL vienību un nekādas atlaides saviem futbolistiem nepiedos.

Tikmēr Stambulā "Galatasaray" uzņems Madrides "Atletico", kurai nevarēs palīdzēt aizsargs Filipe Luišs. Komandas treneris Djēgo Simeone nevēlējās preses konferencē nosaukt "Atletico" par favorīti, jo spēlējot 55 tūkstošu vietējo skatītāju klātbūtnē šādu apgalvojumu neesot iespējams veikt. Madrides vienība nedēļas nogalē prata izvirzīties vadībā pret "Barcelona", kad vārtus guva Fernando Toress, taču beigās zaudēja 1:2, savukārt "Galatasaray" šosezon vēl nav lielu iemeslu lepoties - pēdējās piecās spēlēs tikai viena uzvara, taču divus vārtus jau guvis tās jaunieguvums Lukašs Podoļskis.

UEFA Čempionu līga, 15. septembris

GrupaSpēleLaiks
APSG-Malmo21:45
AReal Madrid-Shakhtar21:45
BWolfsburg-CSKA21:45
BPSV-Man. United21:45
CGalatasaray-Atletico21;45
CBenfica-Astana21:45
DMan. City - Juventus21:45
DSevilla- Borussia M21:45

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...
MARCA - Diario online lķder en información...

  +1 [+] [-]

, 2015-09-15 13:41, pirms 9 gadiem
Ferna un Nasri būs gatavi spēlēt. Domāju būs šādi:
Hārts
Kolarovs Mango Kompanī Sanjā
Fernandinjo Yaya
Stērlings Silva KDB
Bonī

  +2 [+] [-]

, 2015-09-15 13:54, pirms 9 gadiem
Nebusu parsteigts ja Juventus uzvares

  +3 [+] [-]

, 2015-09-15 14:03, pirms 9 gadiem
"taču Sami Kedira pagaidām tiek izmantots maz"

Viņš taču ir traumēts jau kādu laiku.

     [+] [-]

, 2015-09-15 14:11, pirms 9 gadiem
Aiziet.

     [+] [-]

, 2015-09-15 14:34, pirms 9 gadiem
Viens no diviem gaidītākajiem dueļiem CL grupu turnīrā!

  -1 [+] [-]

, 2015-09-15 15:32, pirms 9 gadiem
Mums visticamāk 3-5-2:
Gianluigi Buffon;
Giorgio Chiellini
Andrea Barzagli
Leonardo Bonucci;
Paul Pogba
Hernanes
Juan Cuadrado
Evra
Roberto Pereyra;
Mario Mandzukic
Paulo Dybala
Lai visi Turīnas svētie stāv klāt!
Forza Juve!

     [+] [-]

, 2015-09-15 15:54, pirms 9 gadiem
Uz Juvi 5 koeficients, tīrā dāvana!

  +1 [+] [-]

, 2015-09-15 16:08, pirms 9 gadiem
Atļaušos noprognozēt ka mūs gaida pārsteigums.

     [+] [-]

, 2015-09-15 16:36, pirms 9 gadiem
PAR BORUSSIAS GLADBAHU! ieskrienaas tie Juvieshi ar Shitiju

  +1 [+] [-]

, 2015-09-15 16:37, pirms 9 gadiem
CITY-JUVE, jaabuut labai speelei, katraa zinjaa par skaistu futbolu...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-09-15 20:35, pirms 9 gadiem
Aguero uz soliņa!