Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

papildināts Beneto pirmais "Masters" pusfināls, Federers apspēlē Mareju

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Beneto pirmais "Masters" pusfināls, Federers apspēlē Mareju
Žiljēns Beneto
Foto: AP/Scanpix

Francijas tenisists Žiljēns Beneto 32 gadu vecumā sasniedza karjeras pirmo "Masters 1000" pusfinālu. Tas viņam izdevās Sinsinati turnīrā, kur ceturtdaļfinālā ar 1:6, 6:1, 6:2 pieveikts Stans Vavrinka. Labāko četriniekā piektdien iekļuva arī pieckārtējais čempions Rodžers Federers, Davids Ferers un Milošs Raoničs.

Stans Vavrinka maču sāka lieliski, 1. setā zaudējot tikai vienu geimu. Lielu ieguldījumu sevis sagraušanā deva arī pats Žiljēns Beneto, kuram pārāk daudz neprecizitāšu, ieskaitot spēlē pie tīkla, kas ir viens no viņa trumpjiem. Stans pārsteidzoši pēc teicama sākuma "izslēdzās", nākamos divus setus nospēlējot murgaini.

"Australian Open" čempions 2. setā vienīgo geimu uzvarēja, atspēlējot divas breikbumbas, bet 3. setā viņam izdevās tikt pie diviem geimiem. Beneto nodemonstrēja pacietīgu aizsardzības tenisu, kamēr Šveices otrais numurs spēlēja ļoti haotiski un kļūdījās ne vien ar "forehand", bet arī ar savu uzticamāko sitienu, kas ir "bekhends". Vavrinka apaļās divās stundās izspēlētajos trīs setos sakrāja 40 nepiespiestās kļūdas.

Vavrinka otro dienu pēc kārtas bija iesaistīts dīvainā mačā, Stans ceturtdien ar 3:6, 6:0, 6:1 pārspēja Marinu Čiliču. Beneto viņš zaudējis jau trešo reizi pēc kārtas. Francūzis bija pārāks arī pērn Kualalumpurā (6:4, 6:3) un 2010. gadā Sinsinati (6:4, 6:2), bet Vavrinka vienīgo uzvaru pret Beneto guva 2008. gadā "Australian Open", toreiz katrā no trim setiem zaudējot precīzi trīs geimus.

Beneto "Masters 1000" turnīru ceturtdaļfināla barjeru pārvarēja ar trešo mēģinājumu. Viņa pirmais ceturtdaļfināls šajā līmenī bija pirms četriem gadiem tieši Sinsinati (toreiz zaudēts Endijam Marejam), bet otrais šā gada pavasarī Indianvelsā, kur bezspēcība pret Novaku Džokoviču.

Francūzim pirmā Top 5 uzvara kopš pagājušā gada februāra, kad viņš Roterdamā apspēlēja tobrīd 2. vietā bijušo Rodžeru Federeru. "Masters 1000" turnīros viņam līdz šim bija tikai viena uzvara pret pirmā piecinieka spēlētājiem, 2009. gadā Parīzē pieveicot Federeru. Toreiz Rodžers bija pirmais pasaulē.

Beneto pretnieks pusfinālā būs Davids Ferers, kurš divu spāņu mačā ar 6:4, 3:6, 6:3 pārspēja dienu iepriekš ranga pirmo numuru uzveikušo Tomiju Robredo. Beneto pēc uzvaras sacīja, ka grib spēlēt tieši ar Fereru (pret viņu francūzim 4-5 bilance), nevis Robredo, kuram šogad jau trīs reizes zaudējis. Beneto Sinsinati pusfinālu sasniedzis arī dubultspēlēs, kur piedalās kopā ar savu "French Open" triumfa pārinieku Eduāru Rožē-Vaselānu.

Divu bijušo čempionu mačā pieckārtējais uzvarētājs Rodžers Federers divos setos tika galā ar divkārtējo čempionu Endijs Marejs – 6:3, 7:5. Endijam, kurš šogad "Masters 1000" turnīros nav ticis tālāk par ceturtdaļfinālu (0-4), problēmas sākās jau pašā mača ievadā. Breikbumbas viņam nācās atspēlēt pirmajos trīs serves geimos, pretestība bija liela, taču ar septīto mēģinājumu Federers kāroto breiku ieguva. Marejam 1. setā bija dažas iespējas atspēlēties, Federeru izglāba laba serve vai serves un "forehand" uzbrukuma kombinācija. Savukārt 2. setā Marejs pamanījās izlaist 4:1 (dubultbreiks) pārsvaru. Federers savstarpējos mačos panāca izlīdzinājumu: 11-11. Marejs šveicietim šogad zaudējis abas spēles, pirmā bija "Australian Open" ceturtdaļfinālā.

Federers pusfinālā sacentīsies ar Milošu Raoniču. Viņam piektdien karjeras graujošākā uzvara ATP mačos, zaudējot tikai vienu geimu Fabio Foņīni – 6:1, 6:0. Itālijas tenisistam kārtējo reizi bija problēmas ar attieksmi. Raoniča iepriekšējā graujošākā uzvara tika gūta 2012. gadā Hallē pret Ze Žanu (6:1, 6:1).

Kanādas pirmais numurs ir vienīgais tenisists, kurš šogad sešos (no septiņiem) "Masters 1000" turnīriem ticis līdz ceturtdaļfinālam vai tālāk. Vienīgais zaudējums agrāk par ceturtdaļfinālu viņam bija maijā Madridē, kur viņu 3. kārtā apturēja Kei Nišikori. Raoničs trešo reizi spēlēs "Masters 1000" pusfinālā. Iepriekšējie divi viņam bija pērn Monreālā un šogad Romā. Milošs ir pirmais kanādietis Sinsinati pusfinālā kopš 1969. gada, kad līdz pusfinālam tika Maiks Belkins. Raoničs savu nākamo pretinieku Federeru nav uzvarējis piecos mēģinājumos. Pēdējais bija pavisam nesen Vimbldonā, kur šveicietis bija pārāks ar 6:4, 6:4, 6:4. Milošs Federeru piecos mačos spējis nobreikot tikai vienreiz!

"Western & Southern Open". ATP "Masters 1000" turnīrs Sinsinati uz "hard" seguma

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(2) Roger Federer – (8) Andy Murray6:3 7:5
Julien Benneteau – (3) Stan Wawrinka1:6 6:1 6:2
(5) Milos Raonic – (15) Fabio Fognini6:1 6:0
(6) David Ferrer – (16) Tommy Robredo6:4 3:6 6:3

  +2 [+] [-]

, 2014-08-15 20:24, pirms 10 gadiem
Sejā visiem Gulbja nolicējiem. Gulbis nekad nebūs labs spēlētājs uz zālāja, bet pēc mēneša izlaišanas- redz zaudēja "viduvējībām" Džonsonam un Beneto.

     [+] [-]

, 2014-08-15 20:36, pirms 10 gadiem
flipsider rakstīja: Sejā visiem Gulbja nolicējiem. Gulbis nekad nebūs labs spēlētājs uz zālāja, bet pēc mēneša izlaišanas- redz zaudēja "viduvējībām" Džonsonam un Beneto.
Tev taisnība!

Joprojām Stans nevar laikam beigt svinēt AO titulu! 7 mēneši pagājuši, bet sajūta ka viņš joprojām svin.. katrā ziņā psiholoģiski viņš tā arī nav spējis pēc triumfa Melburnā savākties!

     [+] [-]

, 2014-08-15 21:49, pirms 10 gadiem
Spēli skatījos tiešraidē. Ja pēc pirmā seta likās, ka Vavrinka sadragās Beneto, tad tālāk jau biju šokā un domas par Beneto mainījās par visiem 100. Pelnīta uzvara un zaudēt tādam pretiniekam nav kauns! Bet Vavrinkam jāsaņemās, gluži kā Gulbim!