Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Federers izglābjas pret Hāsu un ceturtdaļfinālā tiksies ar Nadalu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Federers izglābjas pret Hāsu un ceturtdaļfinālā tiksies ar Nadalu
Tomijs Hāss izlaida uzvaru pret Rodžeru Federeru
Foto: AFP/Scanpix

Ļoti tuvu kārtējam zaudējumam ceturtdien bija Sinsinati "Masters 1000" turnīra pieckārtējais čempions Rodžers Federers, kurš 3. kārtā atspēlēja seta un breika deficītu, ar 1:6, 7:5, 6:3 uzveicot Tomiju Hāsu un tiekot pie mača ar Rafaelu Nadalu. Tikmēr pirmo reizi "māstera" labāko astoņniekā iekļuvis Krievijas tenisists Dmitrijs Tursunovs, kuram 6:2, 6:4 uzvara pār Davidu Fereru.

Federers izglābjas pret Hāsu, tālāk pret Nadalu

Pieckārtējais Sinsinati čempions Rodžers Federers mača pirmajā setā pret savu labu draugu Tomiju Hāsu spēja uzvarēt tikai vienā geimā, pie tam daudz netrūka, lai būtu "sausais" sets. Minētajā geimā Hāss neizmantoja divas breikbumbas.

Federeram ļoti daudz kļūdu – gan ierasti vājš "bekhends", gan ļoti daudz neprecīzu sitienu arī no labās puses. Ar "forehand" sitienu autā Federers Hāsam otrā seta pirmajā geimā deva jau seta un breika pārsvaru. Rodžers vācieša vājuma brīdi sagaidīja astotajā geimā, kurā Tomijs uzvarēja tikai vienā izspēlē – 4:4. Hāss tūlīt neizmantoja kārtējo breikbumbu, bet 10. geimā pie savas serves atspēlēja divas setbumbas (15-40) – 5:5. Divus geimus vēlāk Hāss no tādas pašas bedres izrāpties nespēja, un Federers otro setu "nozaga" ar rezultātu 7:5.

Izšķirošā seta ievadā abi tenisisti atspēlēja divas breikbumbas, bet seta atrisinājums notika astotajā geimā. Federers skrējienā trāpīja "bekhenda" sitienu pa līniju, iegūstot divas breikbumbas. Pietika ar vienu, jo Hāss pēc Federera uzbrukuma nespēja bumbiņu noturēt laukumā. Federers tūlīt izservēja maču, gūstot dramatisku uzvaru – 1:6 7:5 6:3.

Federers sestdien plkst. 2:00 pēc Latvijas laika ceturtdaļfinālā sacentīsies ar šogad uz "hard" seguma bez zaudējumiem (12-0) spēlējošo Rafaelu Nadalu. Spānis ar 6:2, 5:7, 6:2 uzveica Bulgārijas pirmo numuru Grigoru Dimitrovu.

1. setā Nadalam divi breiki un 6:2. Tāds rezultāts Rafam piektajā setā pēc kārtas – divi Monreālas finālā pret Milošu Raoniču un vēl divi Sinsinati pirmajā spēlē pret Bendžaminu Bekeru. Kad Rafa pēc Dimitrova dubultkļūdas 2. seta septītajā geimā ieguva breiku, šķita, ka spānis tūlīt visu pabeigs, taču nekā. Nadals astoto geimu zaudēja no 40:15 pārsvara, Dimitrovam breikbumbas izspēlē izceļoties ar satriecošu diagonālo apvedošo sitienu, kas izdarīts skrējienā – 4:4.

Vēl viens apvedošais sitiens bulgāram bija pa spēkam 10. geimā, bet šoreiz breikbumba jau nozīmēja setbumbu. Nadala servi atsist laukumā Dimitrovam neizdevās. Vēl vienu setbumbu Rafa atspēlēja 12. geimā, kurā viņam bija jātiek galā ar divām. Otrās izspēlē Rafam liels "forehand" auts – sets Dimitrovam ar 7:5. Tāpat kā abu iepriekšējās divās spēlēs – šogad Montekarlo un 2009. gadā Roterdamā (Dimitrovam toreiz tikai 17 gadi) – jāspēlē trīs seti.

Lai nospēlētu trīs setus pret Nadalu un cerētu uz uzvaru, Dimitrovam nav atbilstošas fiziskās sagatavošanas. Tas bija acīmredzams arī šajā mačā. Grigors kļūdām bagātu pirmo geimu pabeidza ar dubultkļūdu, un šoreiz neviens viņam atspēlēties nepalīdzēja.

Spānijas labākais tenisists ceturtdienas vakarā guva 50. uzvaru šosezon. Tik daudz uzvaru vienā sezonā Rafam ir astoto reizi. Nadalam ir 20-10 pārsvars savstarpējos mačos ar Federeru. Divas no spēlēm notikušas šogad un beigušās ar graujošām spāņa uzvarām – Indianvelsā pret Federera sāpošo muguru bija 6:4, 6:2, bet Romā 6:1, 6:3.

Vēl viena graujoša uzvara šonedēļ formu atradušajam Endijam Marejam, kurš ar 6:2, 6:2 sagrāva francūzi Žiljēnu Beneto. Vimbldonas čempionam nācās atspēlēt tikai vienu breikbumbu, ko viņš 2. setā izdarīja ar labu servi.

Divkārtējā čempiona nākamais pretinieks būs Tomāšs Berdihs, kura vēl vieglāka uzvara – 6:3, 6:0 pret Tomiju Robredo.

Tursunovs pirmo reizi "Masters" ceturtdaļfinālā

Kad Dmitrijs Tursunovs aprīlī Davidu Fereru Barselonā uzveica uz māla, tas bija uzskatāms par milzīgu pārsteigumu, jo Tursunovs uz māla seguma spēlē reti un bez lieliem sasniegumiem. Tagad uz "hard" Dmitrijam bija krietni labākas izredzes, bez tam Ferers šobrīd ir drausmīgā formā un bija pelnījis zaudēt jau iepriekšējā spēlē.

Tursunovs labāk servēja, bieži Fereru apspēlēja garajās izspēlēs no gala līnijas un guva visnotaļ komfortablu uzvaru divos setos – 6:2, 6:4. Fereram, kurš zināms kā ļoti labs uzņemšanas spēles komponentā, šodien nespēja iegūt kaut vienu breikbumbu, tikmēr Tursunovs realizēja trīs no sešām.

Krievijas tenisista lieliskā vasara turpinās – savā iepriekšējā turnīrā, kas bija Vašingtonas 500. sērijas sacensības, Tursunovs tika līdz pusfinālam. Pagājušajā nedēļā Monreālā Tursunovs nespēlēja, jo viņam aizkavējās vīza. 31 gada vecumā Tursunovs pirmo reizi sasniedzis "Masters 1000" ceturtdaļfinālu! Vēl viena uzvara Tursunovam nozīmēs tikt starp "US Open" izsētajiem tenisistiem.

Tursunova pretinieks ceturtdaļfinālā būs Argentīnas pirmais numurs Huans Martins Del Potro, kurš, nerādot savu labāko tenisu, spēja uzvarēt Felisiano Lopesu – 6:4, 1:6, 6:4.

Otro setu Del Potro atdeva pēc tam, kad Lopesam breikbumbas izspēlē bumbiņa veiksmīgi atleca no tīkla. Del Potro pēc tam nolaidās rokas. Trešajā setā Del Potro pēc diviem brīdinājumiem par lēnu gatavošanos servei tika atņemta pirmā serve. Tāpat Del Potro izlaida breika pārsvaru, tomēr beigās saņēma dāvanas no Lopesa. Feli pie 4:5 nenoturēja savu servi, pie tam izdarīja to, esot vadībā ar 40:15. Maču spānis pabeidza ar divām rupjām kļūdām spēlē pie tīkla.

Davids Gofāns pavasarī "French Open" spēja izrādīt sīvu pretestību ranga līderim, zaudējot ar pieklājīgu 6:7(5), 4:6, 5:7. Šoreiz Beļģijas tenisists spēlēja bez toreizējās iedvesmas, darbojās bez acīmredzama spēles plāna un krietni atviegloja Novakam Džokovičam ceļu uz ceturtdaļfinālu – 6:2, 6:0. Gofānam tikai 50 minūtes ilgajā spēlē 27 nepiespiestās kļūdas, kas bija gandrīz puse no Novaka uzvarētajiem 56 punktiem.

Džokovičs par vietu pusfinālā sacentīsies ar Džonu Isneru, kurš ar 7:6(5), 6:4 uzveica Milošu Raoniču. Kanādieša spēli ierobežoja pagājušajā nedēļā Monreālā gūtais labās rokas savainojums. Raoničam otrajā setā pat izdevās iegūt breiku (apvedošais sitiens, reaģējot uz Isnera otro servi), taču pārsvaru Milošs nenosargāja, no 4:1 vairs neuzvarot nevienā geimā.

"Western & Southern Open", ATP "Masters 1000" turnīrs Sinsinati

3. kārtas rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Novak Djokovic – David Goffin6:2 6:0
(2) Andy Murray – Julien Benneteau6:2 6:2
Dmitry Tursunov – (3) David Ferrer6:2 6:4
(4) Rafael Nadal – Grigor Dimitrov6:2 5:7 6:2
(5) Roger Federer – (11) Tommy Haas1:6 7:5 6:3
(6) Tomas Berdych – Tommy Robredo6:3 6:0
(7) Juan Martin Del Potro – Feliciano Lopez6:4 1:6 6:4
John Isner – (12) Miloss Raonic7:6(5) 6:4

Ceturtdaļfinālu pāri

Spēle
(1) Novak Djokovic – John Isner
(2) Andy Murray – (6) Tomas Berdych
(4) Rafael Nadal – (5) Roger Federer
(7) Juan Martin Del Potro – Dmitry Tursunov

     [+] [-]

, 2013-08-15 21:18, pirms 11 gadiem
Ferers nudien nav savā labākajā formā, maigi izsakoties.Džoko uzvara pārliecinoša, bet tur krietni "nopelni " Gofānam.Huan Martin, saņemies!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-08-15 23:25, pirms 11 gadiem
Turso un Isners šodien atnesa naudiņu

  -1 [+] [-]

, 2013-08-15 23:41, pirms 11 gadiem
neoxeo rakstīja: Turso un Isners šodien atnesa naudiņu
Isners pamatīgi ap zaga mani
Bet Jankovica malacis, jau trešo dienu ieved naudas

     [+] [-]

, 2013-08-15 23:49, pirms 11 gadiem
Fedex ņems US Open.

     [+] [-]

, 2013-08-16 00:00, pirms 11 gadiem
Lielie puiki neko nedos Rodžeram, kur nu vēl US Open

Līdz Wimbldonai Ferrers ir atspēlējies jau līdz prievītei. Neko darīt, Māsteros jāpiedalās, kaut pareizāk viņam būtu noaut kedas jūnijā un uzvilkt oktobrī, nekas pa lielam nemainītos.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-08-16 09:34, pirms 11 gadiem
Ļoti patika Dimitrovs.Jā, kļūdas iegāza un uzveikt Nadalu nav pa spēkam (pagaidām), bet 2.sets - tiešām "aizrāva".