Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Perkovičs: "Ramosa pirmie vārti izšķīra dueļa iznākumu"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Perkovičs: "Ramosa pirmie vārti izšķīra dueļa iznākumu"
Sandro Perkovičs. Foto: Zigismunds Zālmanis, Riga FC

LETA. "Riga" pussarga Gabriela Ramosa pirmie gūtie vārti ceturtdienas mačā izšķīra UEFA Konferences līgas dueļa iznākumu, pēcspēles preses konferencē atzina rīdzinieku futbola komandas galvenais treneris Sandro Perkovičs.

Perkovičs pauda gandarījumu par to, ka komanda ir sasniegusi nākamo kvalifikācijas kārtu. Pirmajās 20 minūtēs pretinieki bijuši labāki, turpretī "Riga" saskārusies ar problēmām, kuras nespēja uzreiz atrisināt. "Viņiem bija pāris momenti, kuros varēja gūt vārtus un spēle aizietu pavisam citā gultnē. Pēc tam bijām labāka komanda un kontrolējām maču. Uzskatu, ka uzvarējām pelnīti," atzīmēja treneris.

"Ticēju saviem futbolistiem, vienīgi biju pārsteigts, kā viņi reaģēja spēles sākumā, jo iepriekšējā dienā treniņā viss bija lieliski. Laimīgā kārtā neielaidām vārtus, jo pretiniekiem bija pāris bīstami momentu. Domāju, ka Ramosa pirmie vārti bija tie, kas izšķīra dueļa iznākumu. Pēc tiem pilnībā dominējām. Visi futbolisti spēlēja labi, esmu apmierināts ar viņu sniegumu pēc pirmajām 20 minūtēm," turpināja Perkovičs.

"Riga" galvenajam trenerim pretinieku komandā patikusi enerģija, kādu tā demonstrējusi spēlēs pret rīdziniekiem.

"Viņi spēlē dinamiski un komandā ir meistarīgi futbolisti. Bija interesanti analizēt šādu komandu. Tāpat arī viņu un mūsu līdzjutēju parūpējās par labu atmosfēru," uzsvēra Perkovičs. Savainojuma dēļ jau 15. minūtē mačs noslēdzās "Riga" balsta pussargam Tanam Pecam, kura vietā laukumā devās Mikaēls Soisalo.

"Šādi pavērsieni, protams, mēdz ietekmēt spēles gaitu, taču šoreiz tas taktiski daudz neko neizmainīja. Viņa savainojums mainīja uzbrukuma organizāciju, taču arī viņa pozīcijā spēlējušais Jurijs Vakulko bija lielisks. Esam apmierināti ar to, kā viņš iesaistījās mačā. Ceru, ka Peca savainojums nav nopietns un tuvākās nedēļas, pusotras nedēļas laikā viņš varēs atgriezties," skaidroja Perkovičs.

Svētdien "Riga" izstājās no Latvijas kausa izcīņas, jo astotdaļfinālā, teju visu maču spēlējot vairākumā, ar 0:2 zaudēja "Valmierai".

"Viņi visi ir profesionāļi un ir gana daudz laika pavadījuši futbolā. Ir jābūt gataviem šādām situācijām. Protams, ka tas nebija viegli - pēc šāda mača saņemties un sākt gatavoties svarīgai Konferences līgas spēlei," teica Perkovičs.

Šajā sezonas nogrieznī "Riga" komandai problemātiska kļuvusi centra aizsargu pozīcija. Nesen komandu pameta Milošs Vraņanins, bet savainojumos iedzīvojās Antonijs Černomordijs un Baba Musā. Tas pavēris iespēju vairāk maču aizvadīt gados jaunajam Iļjam Korotkovam.

"Dažu dienu laikā no pieciem centra aizsargiem mums palika divi, trīs. Mums ir pietiekami daudz futbolistu, kas var spēlēt šajā pozīcijā. Esmu priecīgs par to, ka komandā ir tāds jauns spēlētājs kā Iļja. Tas ir arī svarīgi Latvijas futbolam, ka viņš spēlē šāda līmeņa Eiropas mačos," atzina Perkovičs.

Viens no Peru medijiem šonedēļ ziņoja, ka "Riga" rindas papildinās Moldovas kluba Tiraspoles "Sheriff" centra aizsargs Gustavo Dulanto. Perkovičs par iespējamajiem papildinājumiem runāja izvairīgi.

"Labi futbolisti vienmēr tiek gaidīti komandā, neatkarīgi no tā, kādā pozīcijā viņi spēlē. Esam aktīvi tirgū un cerams drīz varēsiet uzzināt par jaunumiem," teica treneris.

Tikmēr pretinieku galvenais treneris Rueri Higinss atzīmēja, ka "Derry City" komanda apmēram pirmo pusstundu mača dominējusi un viņu izvēlētais plāns strādāja.

"Šajā līmenī nevar neizmantot savas iespējas. Ramuss šajos mačos no trīs iespējām realizēja trīs. Mačam būtu pavisam cits iznākums, ja mēs realizētu savus momentus. Mūsu sniegums bija labāks, nekā pirms nedēļas, un pirmajās 30-35 minūtēs rādījām kvalitatīvu sniegumu," uzsvēra viesu galvenais treneris.

Kvalifikācijas otrajā kārtā "Riga" tiksies ar "Ružomberok" no Slovākijas, kas pārspēja Kauņas "Žalgiris".