Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Čiličs labākais Umagā, Isners nosargā titulu Ņūportā

Čiličs labākais Umagā, Isners nosargā titulu Ņūportā
Marins Čiličs ar savu astoto karjeras trofeju
Foto: AP/Scanpix

Izspēlēti fināli arī atlikušajos divos šīs nedēļas ATP "Tour 250" turnīros. Sacensībās Umagā, kurās piedalījās arī Ernests Gulbis, par čempionu kļuva horvāts Marins Čiličs, kurš ar 6:4, 6:2 pārspēja spāni Marselu Granoljeru. Tikmēr savu Ņūportas titulu aizstāvēja pagājušā gada čempions Džons Isners, kuram 16 eisi palīdzēja uzveikt Leitonu Hjuitu 7:6(1), 6:4.

Mājinieks Čiličs uzvar Umagā

Gulbja pāridarītājs un turnīra pirmā "rakete" Fernando Verdasko Horvātijas pilsētā Umagā aizkļuva līdz pusfinālam, kur piekāpās spānim Marselam Granoljeram (ATP 24.) - 2:6, 7:6(5), 1:6. Ļoti komfortabls "gājiens" līdz finālam bija ar otro numuru izliktajam mājiniekam Marinam Čiličam (ATP 15.), kurš trijās spēlēs bija zaudējis vien 16 geimus.

Čiličs pagājušajā gadā savu līdzjutēju priekšā kapitulēja finālā pret ukraini Aleksandru Dolgopolovu, tāpēc šogad noteikti horvāts vēlējās pierādīt, ka tomēr var šeit uzvarēt. Sākums gan Marinam nebija veiksmīgs, Granoljers labi darbojās aizsardzībā, ātri panākdams 4:2 savā labā. Tomēr Čiličs mainīja spēles gaitu, izcili darbojās no labās un uzvarēja nākamos četrus geimus pēc kārtas - 6:4. Otrajā setā Granoljers vairs nebija cīnītājs. Mājinieks tika priekšā ar 4:0, bet beigās triumfēja ar 6:4, 6:2.

Čiličam tas ir otrais tituls šogad (uzvarēts arī Londonas "Queen's Club"), bet astotais karjerā kopsummā. Par uzvaru 23 gadus vecajam sportistam tiks 250 ranga punkti un 64 700 eiro.

Isners nepārspēts Ņūportā otro gadu pēc kārtas

Tikmēr ASV pilsētā Ņūportā, kur norisinājās šī gada priekšpēdējais turnīrs uz zāles seguma (palikušas vēl tikai Olimpiskās spēles), par čempionu kļuvis arī mājinieks Džons Isners (ATP 11.). Viņam vienīgi 1.kārtā nācās spēlēt trīs setus pret Sergeju Bubku. Pārējos mačos pa diviem setiem, toties katrā cīņā izspēlēts tieši viens taibreiks.

Finālā pretī stājās bijušais pasaules ranga līderis - austrālietis Leitons Hjuits (ATP 233.), kurš turnīrā piedalās, pateicoties "wild card". Pirmajā setā abiem tenisistiem bija pa vienai breikbumbai, tomēr tās izmantotas netika. Taibreikā krietni labāks bija Isners, kurš to uzvarēja ar 7:1. Otrajā setā savu izdevību trešajā geimā izmantoja mājinieks - breiks un vadība ar 2:1, kad pašam vēl jāservē. Līdz seta beigām Isners iespējas atspēlēties nedeva, kas nozīmēja, ka otro gadu pēc kārtas Ņūportā ir viens un tas pats čempions - Džons Isners. Panākums spēlē ar 7:6(1), 6:4.

27 gadus vecais un 206 centimetrus garais Isners atkārtojis pagājušā gada sasniegumu, uzvarot turnīru, būdams izlikts ar pirmo numuru. Tas notiek tikai otro reizi sacensību 36 gadu vēsturē. Džonam tas ir pirmais panākums turnīros šogad, bet ceturtais ATP tituls karjerā kopā. Arī ASV sportists par panākumu tiks atalgots ar 250 ATP reitinga punktiem un 68 220 dolāriem.

Izmantotie resursi:
Tennis - ATP World Tour - Home

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja