Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1600, Did:0, useCase: 3

Prandelli: "Anglija ir ļoti mainījusies un vairs nespēlē ar tālajām piespēlēm"

Agris Suveizda

Prandelli: "Anglija ir ļoti mainījusies un vairs nespēlē ar tālajām piespēlēm"
Rojs Hodžsons un Čezāre Prandelli
Foto: AFP/Scanpix

Eiropas vicečempione Itālija Pasaules kausa izcīņas pirmajā spēlē aizraujošā un sīvā cīņā pārspēja Angliju (2:1), sperot pirmo soli pretī astotdaļfinālam. Itālijas galvenais treneris Čezāre Prandelli slavēja pretiniekus, savukārt angļi bija apmierināti ar savu sniegumu, taču nožēloja palikšanu bez punktiem.

Markīzio: "Karstuma dēļ rādījās halucinācijas"

"Mūsu loģika bija, ka mums nav tik eksplozīvu un spēcīgu spēlētāju kā Anglijai, tāpēc mums bija jāizceļ mūsu spēlētāju labākās īpašības," sacīja Itālijas izlases galvenais treneris Čezāre Prandelli. "Domājām laukuma vidusdaļā sūtīt Danieli De Rosi, Marko Verrati un Andrea Pirlo, lai iegūtu skaitlisko pārsvaru. Brīžiem tas izdevās, bet mums ir jāuzlabo vertikālā spēle, jo Antonio Kandreva un Klaudio Markīzio allaž bija pareizajās pozīcijās. Balotelli atdeva visu, ko spēja. Ikviens atdeva visu, ko spēja."

"Sabalansējām savu spēli, jo Anglija ir ļoti spēcīga komanda, kurā četriem vai pieciem spēlētājiem ir apbrīnojamas sprinta īpašības. 90 minūšu laikā nav iespējams būt perfektam, un bija brīži, kuros mēs iekritām.," Prandelli turpināja. "Komandas mainās un attīstās – Anglija tagad spēlē citādi nekā pirms 20 gadiem. Vēl pirms dažiem gadiem tā spēlēja ar tālajām piespēlēm un daudz spēlēja ar galvu, bet tagad viņi ir ļoti labi – ne tikai viens pret vienu, bet arī saspēles ziņā. Zinājām, ka Anglija ir ļoti mainījusies, spēlē ar 4-2-3-1 un ka tai ir viens no spēcīgākajiem uzbrukumiem Pasaules kausā. Tāpēc esmu apmierināts, jo spēlējām pret tiešām labu komandu."

"Tas man ir ļoti emocionāls brīdis, jo vēl nekad nebiju spēlējis Pasaules kausā. Vārtus veltīju manai topošajai sievai, manai ģimenei, kas bija tribīnēs, un draugiem.," teica uzvaras vārtu autors Mario Balotelli. "Dosimies soli pa solim. Anglija ir laba komanda. Mēs spēlējām labi, cīnījāmies ar karstumu, bet bija svarīgi uzvarēt. Visas komandas ir pelnījušas, lai no tām bīstas, bet tagad visiem būtu jābaidās arī no mums."

Karstuma problēmas pieminēja arī Itālijas pirmo vārtu autors Klaudio Markīzio: "Karstuma dēļ man bija halucinācijas. Bija svarīgi sākt pareizā veidā, jo īpaši dienā, kad bija tiešām grūti spēlēt futbolu. Vēl ir tāls ceļš ejams, un jau esam redzējuši, ka nevienā spēlē nevar paredzēt, kā tā beigsies. Redzējām, ka Kostarika uzvarēja Urugvaju, tāpēc pret viņiem attieksimies ar vislielāko vērību – vēl neesam izkļuvuši no grupas."

Hodžsons: "Rūnijam jābūt apmierinātam ar savu sniegumu"

"Ir ļoti grūti pieņemt to, ka zaudējām," sacīja Anglijas izlases galvenais treneris Rojs Hodžsons. "Tā neapšaubāmi bija labākā komandas spēle – kā komandai, kādu tā ir aizvadījusi manā vadībā. Cerējām uz perfektu startu, bet mēs nedzīvojam perfektā pasaulē. Otrajā puslaikā izdarījām visu, lai gūtu vārtus. Neesam no tām komandām, kas sēdēs aizsardzībā, un diemžēl tas deva vienu vai divas iespējas Itālijai. Bet parādītais sniegums mums dod lielu pārliecību."

Hodžsons slavēja jaunos spēlētājus Rahīmu Stērlingu, Deniju Velbeku un Danielu Staridžu, kā arī aizstāvēja kritizēto Veinu Rūniju: "Domāju, ka ir ļoti skarbi teikt, ka viņš kreisajā malā neizskatījās komfortabli. Domāju, ka viņš patiesībā nospēlēja labi un ar labu spēli izveidoja mūsu vārtus. Zinām, ka varam Veinu izmantot dažādās pozīcijās, un domāju, ka viņam ir jābūt diezgan apmierinātam ar savu sniegumu."

Tikmēr komandas kapteinis Stīvens Džerards, par spīti zaudējumam, ir pozitīvi noskaņots par izredzēm izkļūt no grupas: "Lai kāds šodien arī nebūtu rezultāts, mums tāpat būtu jāuzvar Urugvaja. Izaicinājums ir kļuvis nedaudz sarežģītāks, bet noteikti paveicams. Itālija ir laba komanda, bet zinājām, kā tā spēlēs. Viņi ne mirkli mūs nepārsteidza. Tas ir sarūgtinoši, jo tik daudz paveicām, taču nedabūjām neko."

"Pirms četriem gadiem tikām kritizēti par sēdēšanu aizsardzībā un bezzobainību, bet visi, kas skatījās spēli, varēja redzēt, ka mēs mēģinājām radīt momentus," teica Rahīms Stērlings. "Mēs spiedām un spiedām. Atdevām visu, kas mums bija, bet mums nepaveicās no tā neko nedabūt pretī. Izdevības bija, un mēs tās radījām. Varbūt mums vajadzēja labāk realizēt savas iespējas, bet uz nevienu nevar norādīt ar pirkstu, jo visi atdeva visu, kas viņiem bija. Centības un vēlmes netrūka. Ja skatāmies uz spēli kopumā, varam būt apmierināti. Tā vienkārši parādīja, cik nežēlīgs šis līmenis var būt."

Izmantotie resursi:
Italy beat a brilliant England - Prandelli -...
Balotelli tells World Cup: You all must fear...
Hodgson defends under-fire Rooney - Goal.com
BBC Sport - World Cup 2014: England boss Roy...
Gerrard: England are not out of it yet - Goal.com

Vai Anglija spēs izkļūt no grupas?

  • 101

  • 32


  +1 [+] [-]

, 2014-06-15 09:40, pirms 10 gadiem
Skatos spēli šobrīd ierakstā, jāatzīst, ka ENG tiešām izskatās simpātiski.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-06-15 16:34, pirms 10 gadiem
Aiziet Itālija! Patīk kā viņi pacietīgi veido momentus un neko nesasteidz, labi spēj nosist spēles tempu. Patīkami, ka Angļi arī daudz uzbrūk un ļoti bīstami. Noteikti viena no labākajām spēlēm Angļu izpildījumā pēdējā laikā. Ceru tieši uz šīm abām komandām, ka izkļūs no grupas.

     [+] [-]

, 2014-06-15 16:36, pirms 10 gadiem
Anglija-Kostarika, tas tik būs mačs, jo pēc vakardienas skatoties, abas komandas ļoti piekopj uzbrukuma futbolu. Vārtsargiem būs daudz darba.