Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2976, Did:0, useCase: 3

Sējējs: "Latvijas izlasē trūkst izteikta līdera ar killera instinktu"

Sējējs: "Latvijas izlasē trūkst izteikta līdera ar killera instinktu"
Normunds Sējējs. Foto: OHL

Latvijas hokeja izlase abās pasaules čempionāta spēlēs sev radījusi daudz vārtu gūšanas iespēju, taču nav sekmējies ar to izmantošanu. Sarunā ar portālu Sportacentrs.com hokeja treneris Normunds Sējējs norāda, ka valstsvienībā šobrīd trūkst izteikta līdera ar killera instinktu.

Latvijas izlase sestdien pasaules čempionāta B grupas mačā Tamperē ar 1:2 atzina somu pārākumu, izšķirošo ripu ielaižot vien divas minūtes un 52 sekundes pirms pamatlaika beigām. Tobrīd Latvija spēlēja mazākumā, jo apšaubāmu divu minūšu sodu bija nopelnījis Mārtiņš Dzierkals.

“Godīgi sakot, es nebūtu tik kategorisks tiesnešu jautājumā. Dzierkalam bija 100% noraidījums. Jā, var teikt, ka spēles pēdējās minūtes, cīņa ir sīva, tiesnešiem jāļauj spēlēt… Taču tur bija noraidījums. Tiesnesis ir tiesnesis, viņš dara savu darbu, taču spēlētājam pašam ir jāapzinās, kur esi, ko dari un kā to dari,” uzsver Sējējs.

“Trīs minūtes līdz spēles beigām tev nav ko darīt aiz pretinieka vārtiem – skriet, ķeksēt, āķēt. Nav jāskrien mest iekšā gols, to vari darīt visas 60 minūtes, nevis skriet aiz pretinieku vārtiem veikt divdomīgas darbības, par kurām tiesnesis var iedot noraidījumu,” skaidro treneris. “Hokejistam jāsaprot savs uzdevums un spēles izpratne. Jāapzinās, kas likts uz spēles tik neilgu laiku līdz tās beigām. Uzbrukuma zonā aiz vārtiem stūrī uztaisīt noraidījumu – nu nevar to darīt!”

Kad Somija jau bija izvirzījusies vadībā un soļoja pretī uzvarai, vēl vienā strīdīgā epizodē tai netika piespriests noraidījums, kad pēc grūdiena apmalē degunu pārsita Rihards Bukarts. Vairākums Latvijai būtu devis iespēju vismaz pacīnīties par pagarinājumu un punktiem šajā mačā.

“Ja Bukarts nebūtu pārsitis degunu ar savas ķiveres stiklu, manuprāt, nekā tur nebūtu. Dzirdēju, ka Harim pēc mača tiesneši atvainojušies – jā, varbūt, bet tikai tāpēc, ka Rihards pārsita degunu. Tur nebija tik nopietns sitiens. Ja pretinieks būtu sitis augstāk, tad jā, bet viņš Bukartu pagrūda jostasvietā. Manuprāt, 50 pret 50 epizode,” domā Sējējs. “Jā, varēja arī iedot noraidījumu, bet tik un tā tas būtu vēl jāizmanto.”

Runājot par pirmajās divās pasaules čempionāta spēlēs redzēto, Sējējs ar Latvijas sniegumu ir tīri apmierināts, taču pievīlusi savu vārtu gūšanas iespēju realizācija.

“Ja spēlē pret top komandām un iemet tikai vienus vārtus, ir grūti cerēt uz panākumu. Pretinieku izlasēs ir tādas zvaigznes, kas agrāk vai vēlāk tos vārtus iemocīs. Abās spēlēs bija ļoti labas iespējas gūt vārtus. Pret somiem varējām panākt 2:0, un viņiem sāktos panika. Būtu pavisam cita spēle,” spriež Sējējs.

“Trūkst izteikta līdera ar killera instinktu. Spēlētājs, kurš noteikti realizēs vienu no diviem momentiem. Redzam, ka mums ir labas vārtu gūšanas iespējas, kas netiek līdz galam izmantotas. Nedaudz pietrūkst,” Sējējs gan to nesauc par traģēdiju, piebilstot, ka vēl priekšā gana daudz spēļu, lai reabilitētos par zaudējumiem pirmajās divās.

Nākamā spēle Latvijas hokejistiem būs pirmdien, kad pretī stāsies Norvēģija. Lai reāli cīnītos par vietu pasaules čempionāta labāko astoņniekā, šo maču nepieciešams uzvarēt.

“Godīgi sakot, negaidīju, ka uzvarēsim ASV un Somiju. Domāju, visreālākais būtu uzvarēt čehus, kaut gan viņi sestdien izskatījās diezgan labi. Ziniet kā, sāksim varbūt ar mazumiņu – uzvarēsim tās komandas, pret kurām mums to vajadzētu izdarīt,” uzsver Sējējs.

Noderīgas saites:

Jaunumi
Spēļu kelendārs un rezultāti
Turnīra tabulas
Izspēles kārtība
KSENUKAI prognožu spēle

  +8 [+] [-]

, 2022-05-15 15:17, pirms 2 gadiem
Smiekli nāk par tādu ekspertu kā Pasējējs.
Pasējējam jau sen vajadzēja paiet malā no hokeja

 +11 [+] [-]

, 2022-05-15 15:27, pirms 2 gadiem
Kad mums ir bijuši tādi killeri Sējēj?Balcers ir viens no visu laiku lābākajiem mūsu uzbrucējiem, vecīt!

  +6 [+] [-]

, 2022-05-15 15:27, pirms 2 gadiem
Sējējs, nekad nav bijis treneris,ta ka neko sakarīgu pateikt nevar.

  +1 [+] [-]

, 2022-05-15 16:39, pirms 2 gadiem
Autor Poikān! Kā var likt rakstu ar kaut kāda Sējēja viedokli par izlasi ja viņš cik gadus atpakaļ pateica ka lv izlase viņam ir pie kājas, ka lai spēlē kaut vai C grupā viņa! Autora nezināšana, necieņa pret lasītājiem vai kas tas ir?? Tādus dirsējus lūdzu vairs neintervēt izlases sakarā!!

     [+] [-]

, 2022-05-15 17:15, pirms 2 gadiem
Killers taču Klibais Indrašis

  +1 [+] [-]

, 2022-05-15 17:17, pirms 2 gadiem
Atceros raudulīgo Norčas seju, kad viņš vēl brauca no Čehijas uz izlasi, pēc nomudīšanās. Tur acīs vienmēr bija panika un sāpes.

  +1 [+] [-]

, 2022-05-15 17:21, pirms 2 gadiem
Nebrīnos, ka Značoks viņam garām ejot iedeva normālu grudaku.

     [+] [-]

, 2022-05-15 17:21, pirms 2 gadiem
Jā, Sējēj, un nekad tāds nav arī bijis Latvijas izlasei! 😄

  -1 [+] [-]

, 2022-05-15 17:50, pirms 2 gadiem
Dzintars86 rakstīja: Jā, Sējēj, un nekad tāds nav arī bijis Latvijas izlasei! 😄
Tā iet, ka tajā laikā, kad LV izlasē spēlēja Tambijevs, Kerčs, Semjonovs, Žoltoks un vel daži, zem galda staigāji. Tāpēc arī nav īsti ko atcerēties.

  -1 [+] [-]

, 2022-05-15 19:26, pirms 2 gadiem
Madzigais rakstīja: Kad mums ir bijuši tādi killeri Sējēj?Balcers ir viens no visu laiku lābākajiem mūsu uzbrucējiem, vecīt!
Dārziņam ūdeni var pienest Balcers

     [+] [-]

, 2022-05-15 19:54, pirms 2 gadiem
Sējēja bomba

  -2 [+] [-]

, 2022-05-15 20:26, pirms 2 gadiem
Madzigais rakstīja: Kad mums ir bijuši tādi killeri Sējēj?Balcers ir viens no visu laiku lābākajiem mūsu uzbrucējiem, vecīt!
Tikai mazs bērns var pateikt šādu apgalvojumu. Balcers ir ok, šobrīd noteikti labākais, lielā mērā arī tāpēc, ka jau krietnu laiku ar uzbrucējiem mums ir krietni slikti. Talantu maz, vairāk ir kapātāji.
Ja paskatās uzbrucēju sniegumu izlasē kopš mūsu iekļūšanas A grupā, tad tur visa aina par uzbrucējiem fiksi sastāsies pa vietām.
Es būtu tīri priecīgs, ja man nebūtu jāgremdējas arhīvos un nostaļģijā ikreiz, kad tiek runāts par izlases uzbrucējiem, bet, atšķirībā no basketbola, hokejā ir krietni smagāka bedre/stagnācija, sauciet to katrs, kā pašam labāk tīk.

  -1 [+] [-]

, 2022-05-15 20:26, pirms 2 gadiem
Ivars Zvirgzdiņš rakstīja: Tā iet, ka tajā laikā, kad LV izlasē spēlēja Tambijevs, Kerčs, Semjonovs, Žoltoks un vel daži, zem galda staigāji. Tāpēc arī nav īsti ko atcerēties.
Un Beļavskis

  -1 [+] [-]

, 2022-05-15 21:10, pirms 2 gadiem
Par tiesnešiem Sējējs visu pareizi pateica, tikai dzimuši lūzeri vienmēr tiek aptiesāti.

  +2 [+] [-]

, 2022-05-15 21:40, pirms 2 gadiem
Sējējs runā itkā būtu Aizermens vai Bebkoks

  -1 [+] [-]

, 2022-05-15 21:49, pirms 2 gadiem
Es vēl pieminētu Vasiļjevu...
Kā komandas līderi arī Ozoliņu, no viņa tomēr arī vairāk gaidījām rezultātu uzbrukumā, ne aizsardzībā.
Bet nu arī tajos laikos bija tikai cerības par četrinieku. Nav jau viss atkarīgs no mūsu komandas, daudzko jau izteica arī pretinieks. Agrāk tādas Čehijas, Zviedrijas, Somijas un krievijas izlases spēlēja 90% ar NHL spēlētājiem pasaules čempionātos.

     [+] [-]

, 2022-05-15 23:26, pirms 2 gadiem
Slepkavas, kāvēja jeb bendes instinktu ?!

     [+] [-]

, 2022-05-16 07:02, pirms 2 gadiem
Nevajag tikai vēl pieminēt ka arī zāle agrāk bija zaļāka!