Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2976, Did:0, useCase: 3

Ankipāns un Vasiļjevs: "Spēlei pret Somiju treneri bija sagatavojušies lieliski"

Ankipāns un Vasiļjevs: "Spēlei pret Somiju treneri bija sagatavojušies lieliski"
Latvijas izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš un viņa asistents Artis Ābols. Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Kaut arī Latvijas hokeja izlase sestdien savā otrajā pasaules čempionāta mačā piekāpās mājiniecei Somijai, valstsvienības treneri šai cīņai bija lieliski sagatavojušies, vienisprātis bija bijušie valstsvienības uzbrucēji Ģirts Ankipāns un Herberts Vasiļjevs.

Latvijas izlase sestdien pasaules čempionāta B grupas mačā Tamperē ar 1:2 atzina somu pārākumu, izšķirošo ripu ielaižot vien divas minūtes un 52 sekundes pirms pamatlaika beigām. Tobrīd Latvija spēlēja mazākumā, jo apšaubāmu divu minūšu sodu bija nopelnījis Mārtiņš Dzierkals, savukārt vēlāk vēl vienā strīdīgā epizodē noraidījums netika piespriests jau Somijai, kad pēc grūdiena apmalē degunu pārsita Rihards Bukarts. Vairākums Latvijai būtu devis iespēju vismaz pacīnīties par pagarinājumu un punktiem šajā mačā.

“Man kā bijušajam spēlētajam vienkārši riebjas, ka tiesneši izšķir spēļu likteni pēdējās minūtēs – pie tāda niecīga pārkāpuma, sodot mūsu komandu ar divām minūtēm. Vienmēr esmu bijis pret šādiem lēmumiem un vienmēr esmu par, ka komandām ļauj izcīnīties līdz pat papildlaikam. Ja tiek iemests gols, tad tiek iemests, bet ne jau ar tik lielu palīdzību no soģu puses,” pēc spēles uzsvēra Vasiļjevs.

“Pret Bukartu bija jādod noraidījums, tiesnesis bija ļoti labā pozīcijā un viņš visu redzēja. Varbūt grūdiens nebija tik spēcīgs, lai šo sodu piespriestu, bet, ja iedod tādu apšaubāmu noraidījumu vienai komandai, parasti to iedod arī otrai, lai sniegtu iespēju atspēlēties,” sprieda bijušais Latvijas izlases kapteinis.

Vasiļjevam pievienojās arī Ankipāns, kurš uzskata, ka Dzierkala noraidījums bijis vājš un mača beigās, kad izšķirās cīņas liktenis, šādu nevajadzēja piespriest. “Tas ir sāpīgs zaudējums tiesnešu lēmuma dēļ.”

“Treneri komandu bija sagatavojuši lieliski. Mums bija iespēja paņemt punktus,” norādīja Ankipāns. “Spēlējām ļoti pragmatiski, varbūt pat pragmatiskāk nekā somi. Spēle bija lēna, katra komanda, uzsākot uzbrukumus, aiz vārtiem pavadīja pa 5-7 sekundēm. Abas izlases veidoja purvu vidējā zonā, otrās iespējas praktiski nebija. Aizsardzības komanda vienmēr bija pie saviem vārtiem – ļoti blīvi un metienu līnijās. Bija ļoti sarežģīta spēle. Tas vairāk bija šahs nekā hokejs. Tā bija mūsu iespēja, un gandrīz to izmantojām. Ja mēs būtu uzvarējuši, tā būtu lieliska trenera uzvara.”

Apmierināts ar treneru paveikto darbu, gatavojoties mača pret Somiju, bija arī Vasiļjevs, kurš uzslavēja komandas sniegumu laukuma viduszonā.

“Treneris mūsu komandu bija ļoti labi sagatavojis spēlei pret Somiju. Redzējām, kā somi spēlēja pret Norvēģiju, ka viņi piecatā mēģināja pārvarēt viduszonu, un tas izdevās. Savukārt mēs bijām ļoti labi sagatavojušies un viduszonā spēlējām pozicionāli pareizi. Somijai mūsu zonā nebija tik viegli iekļūt. Visā spēles garumā mēs viņiem neļāvām vienkārši ieslidot zonā,” sacīja Vasiļjevs. “Spēle iepretim mūsu vārtiem bija ļoti laba. Notīrījām visas atlēkušās ripas. Šie divi komponenti mums deva iespēju uzvarēt Somijas izlasi.”

Ar zaudējumiem abās spēlēs Latvija pagaidām pasaules čempionātā ir bez gūtiem punktiem. Nākamā spēle būs pirmdien pret Norvēģiju, kas ir jāuzvar, lai saglabātu reālas iespējas iekļūt astoņniekā.

Hokeja pēcgaršas ieraksts

Noderīgas saites:

Jaunumi
Spēļu kelendārs un rezultāti
Turnīra tabulas
Izspēles kārtība
KSENUKAI prognožu spēle