Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Romas finālā sesto reizi būs Nadala un Džokoviča cīņa

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Romas finālā sesto reizi būs Nadala un Džokoviča cīņa
Railijs Opelka un Rafaels Nadals. Foto: AP/Scanpix

Rafaels Nadals un Novaks Džokovičs sestdien Romā uzvarēja pirmoreiz "Masters" pusfinālā spēlējušus tenisistus, sasniedzot sesto savstarpējo dueli Romas finālos. Ranga trešais numurs un deviņkārtējais čempions Rafaels Nadals ar 6:4, 6:4 pieveica amerikāni Railiju Opelku (ATP 47.), bet pasaules pirmais numurs un piecu Romas titulu īpašnieks Novaks Džokovičs ar 6:3, 6:7(5), 6:2 apspēlēja Itālijas pārstāvi Lorenco Sonego (ATP 33.).

Railijs Opelka nedēļas pirmajos četros mačos netika nobreikots, atspēlējot visas sešas breikbumbas, bet šodien 2,11 metrus garais amerikānis divreiz zaudēja serves geimos – vienreiz katrā setā. Savukārt pašam 0/4 breikbumbu realizācija, turklāt visas četras breikbumbas bija vienā geimā – cīņas ceturtajā geimā, kurā Rafaels Nadals uzvarēja deviņas minūtes ilgā cīņā.

Spānijas tenisists divas atspēlēja ar neatsistām pirmajām servēm, vienu ar eisu un pēdējo ar "smešu" īsā pirmās serves izspēlē. Opelka ar trim kļūdām ("volley" sitiens tīklā un divi auti) zaudēja savā nākamajā serves geimā, un Nadals tika vadībā ar 3:2, pārsvaru komfortabli nosargājot. 2. setā vienīgs breiks notika trešajā geimā. Nadalam šodien bija 500. mačs uz māla (458-42).

Novaks Džokovičs 1. setā agri nobreikoja Lorenco Sonego (ceturtajā geimā), šajā setā paša serves geimos netiekot apdraudētam. Serbijas atlēts ar servi zaudēja vien četrās izspēlēs. Sonego 2. setā līdz 10. geimam drosmīgi atspēlēja sešas breikbumbas un pie 5:4 uzņemšanā pēkšņi ieguva divas setbumbas, taču abās svarīgajās izspēlēs kļūdījās.

Itālijas tenisistam līdz tam brīdim breikbumbu nebija, bet Džokovičs, servējot pie 4:5, izsēja 40:15 pārsvaru. Sonego pirmās setbumbas izspēlē bumbiņu raidīja tribīnē, atsitot Džokoviča otro servi. Viņš pēc Novaka sitiena autā ieguva otro setbumbu. Sonego ar diagonālo "forehand" apspēlēja Džokoviču, taču bumbiņa, skārusi tīklu, piezemējās autā.

Sonego pēc neizmantotajām setbumbām 15:40 deficīts nākamajā serves geimā. Viņš ar "volley" atspēlēja pirmo breikbumbu. Otro mēģināja atvairīt ar "dropšotu", Džokovičs tika klāt bumbiņai, to raidot pa diagonāli. Džokovičs pie 6:5 ar divām mačbumbām neizservēja maču, vakara cīņā (tā beidzās neilgi pirms pusdesmitiem), pavadot papildus stundu.

Džokovičs abas mačbumbas spēlēja ar otro servi un divreiz kļūdījās uzreiz pēc serves atsišanas – "backhand" sitiens autā un "forehand" raidījums tīklā. Ranga līderis taibreikā startēja ar 3:0 izrāvienu. Viņš minibreiku atdeva pie 4:2 ar dubultkļūdu, drīz esot spiests konstatēt to, ka viņam pirms rītdienas grandu fināla būs jāspēlē vēl viens sets, turklāt Džokovičam (un arī Sonego) šodien bija divi mači, spēlējot arī lietus dēļ pārceltos ceturtdaļfinālus.

Sonego pēc dažiem sekmīgiem uzbrukumiem bija vadībā ar 5:4. Džokovičs 10. punkta izspēlē kļūdījās pie tīkla, bumbiņu nespējot sekmīgi nobloķēt pēc Sonego apvedošā sitiena. Itālijas tenisists ieguva vēl divas setbumbas. Viņš otro jeb kopumā jau trešo neizmantoja, iesitot tīklā, bet ceturto, kas bija pirmā setbumba ar servi, realizēja, ieservējot Džokovičam neņemamu pirmo servi (auts).

Džokovičam lielas problēmas izšķirošā seta ievadā, kur viņam pēc trim Sonego uzbrukumiem 0:40 deficīts. Serbijas atlēts pats atspēlēja pirmās divas, bet pēdējā breikbumbā Sonego kļūda, garu izspēli pabeidzot ar sitienu tīklā. Sonego ceturtajā geimā nenosargāja savu servi (1:3) un vēl vienu atspēlēšanās misiju veikt nespēja, turklāt vēlreiz nenosargāja servi, kā rezultātā Džokovičam šoreiz par uzvaru nebija jāservē.

Džokovičs un Nadals devīto reizi tiksies Romā. Spānim "Foro Italico" ir 5-3 bilance, ieskaitot 3-2 finālos, kur Rafa uzvarēja arī līdz šim pēdējā savstarpējā finālā 2019. gadā ar 6:0, 4:6, 6:1. Rītdienas mača sākums plkst. 18:00.

     [+] [-]

, 2021-05-15 23:12, pirms 3 gadiem
Kas var būt labāks par divu visu laiku izcilāko tenisa gladiatoru dueli!

     [+] [-]

, 2021-05-16 00:51, pirms 3 gadiem
Gaidāma kārtējā titānu cīņa! 👍