Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Heat" lūkos iekļūt Austrumu finālā, "Thunder" centīsies gūt otro uzvaru

"Heat" lūkos iekļūt Austrumu finālā, "Thunder" centīsies gūt otro uzvaru
Zaks Rendolfs un Kevins Durants
Foto: AFP

Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīra 2.kārta tuvojas noslēgumam, un, iespējams, jau šonakt noskaidrosim vienu komandu, kas būs nodrošinājusi dalību 3.kārtā - konferences finālā. Viena no divām komandām, kas jau šonakt var nodrošināt vietu nākamajā "play-off" kārtā, ir Maiami "Heat", kura savā laukumā spēkosies ar Čikāgas "Bulls". Mača sākums plkst. 2.00 pēc Latvijas laika.

Lai arī Austrumu konferences pusfinālsērija Maiami "Heat" vienībai nebūt nav izdevusies, jo Dveinu Veidu nomoka problēmas ar labo ceļgalu, bet citiem komandas līderiem ir problēmas ar metienu realizāciju, pašreizējā līgas čempione pēc četriem aizvadītiem mačiem atrodas drošā 3-1 vadībā sērijā pret Čikāgas "Bulls" un jau šonakt var nodrošināt vietu Austrumu konferences finālā, kur pretī nāks Indianas "Pacers" - Ņujorkas "Knicks" dueļa uzvarētājs.

"Heat" - "Bulls" sērija tika gaidīta ar lielu nepacietību, jo vairāki NBA apskatnieki, kā arī ne mazums līdzjutēju uzskatīja, ka sīkstajai Čikāgas vienībai ir labas izredzes izrādīt cienīgu pretestību Lebronam Džeimsam un "Co", jo tieši "buļļi" bija tie, kuri spēja pārtraukt Maiami kluba 27 uzvaru sēriju.

Čikāga sērijas pirmajā spēlē izbraukuma guva uzvaru, taču tad sekoja trīs Maiami uzvaras pēc kārtas, nostādot Toma Tibodo vadīto komandu "bezdibeņa malā". "Heat" pretinieku vienību trijos mačos pārspējusi ar vidēji 23,3 punktu pārsvaru.

Kad Maiami vienībai ir iespēja noslēgt sēriju, tā parasti lieki netērē laiku. Kopš Džeimss, Dveins Veids un Kriss Bošs pārstāv "Heat" komandas krāsas, Floridas klubs sasniedzis 8-2 bilanci mačos, kad tai ir vajadzējis vienu uzvaru, lai gūtu panākumu konkrētajā "play-off" sērijā. "Heat" galvenais treneris Eriks Spolstra gan atzinis, ka "Bulls" ir tā vienība, kura cīnās līdz galam katrā spēlē, tādēļ viņa vadīto vienību gaida ļoti grūts mačs.

Pirmdien "Bulls" spēlētāji no spēles metienus realizēja ar vidēji 26% precizitāti, mača trešajā ceturtdaļā gūstot vien deviņus punktus. Īpaši neveiksmīga šī spēle izvērtās vienam no Čikāgas šīs sezonas izslēgšanas turnīra rezultatīvākajiem spēlētājiem Neitam Robinsonam. Aizsargs izpildīja 12 metienus, taču neviens no tiem nebija sekmīgs.

Par spīti tam, ka Veids sērijā pret "Bulls" vidēji gūst vien 11,3 punktus, Džeimsa no spēles izdarīto metienu procents ir par 10% zemāks nekā regulārajā sezonā, bet Šeins Batjē un Rejs Alens kopā no spēles četros mačos realizējuši deviņus no 34 izmestajiem tālmetieniem, Maiami droši soļo pretī iekļūšanai nākamajā kārtā.

Pretējās domās gan ir "Bulls" basketbolisti Tāžs Gibsons un Žoakims Noā. Abi pirms spēles pārliecinoši izteicās, ka ir gatavi atdot visu laukumā un cīnīsies līdz galam.

Pirms šīs nakts spēles uz jautājuma zīmes ir Veida došanās laukumā, jo basketbolistu turpina nomocīt sāpes labajā ceļgalā. Veids savainojumu atsvaidzināja iepriekšējā spēlē, kad vienā no spēles epizodēm labo ceļgalu sasita pret Džimija Batlera ceļgalu.

"Thunder" "būt vai nebūt" spēle savā laukumā

Ikviena no četrām spēlēm "Thunder" - "Grizzlies" sērijā ir bijusi saspringta. Vēl vairāk - ceturtajā spēlē bija nepieciešams papildlaiks, lai noskaidrotu cīņas uzvarētāju. Memfisas klubs savā laukumā izrādījās nedaudz veiksmīgāks, izcīnot panākumu ar 103:97 un sērijā izvirzoties vadībā ar 3:1.

Kevins Durants, kuram pēc Rasela Vestbruka izkrišanas no sastāva traumas dēļ, ir cīnījies vaiga sviedros un darījis visu iespējamo, lai savu komandu aizvestu līdz uzvarai, taču tikai sērijas pirmajā spēlē "Thunder" izdevās gūt panākumu. Pēc tam ir sekojuši trīs zaudējumi.

Durants sērijā pret "Grizzlies" vidēji guvis 30,8 punktus, izcīnījis 11,0 atlēkušās bumbas un iekrājis 6,8 rezultatīvas piespēles. Statistika, protams, ir iespaidīga, bet tā ir bezvērtīga, ja komanda nespēj gūt panākumus.

"Viena lieta par Kevinu ir tāda, ka viņš atdos visu, kas viņam ir [lai gūtu uzvaru]," izteicās "Thunder" galvenais treneris Skots Brukss. "Viņš nav puisis, kas meklē atrunas. Viņš nenovels vainu uz kādu citu, bet uzņems visu spiedienu uz sevi. Viņa attieksme padara mūs par labu komandu."

Spēle Oklahomsitijā tiks uzsākta pulksten 4.30 pēc Latvijas laika.

NBA play-off turnīrs

1. kārta2.kārta3. kārta 3. kārta 2.kārta1.kārta
4:0 4:2
3:11:3
3:42:4
Austrumu finālsNBA finālsRietumu fināls
4:24:0
1:33:2
4:22:4

Izmantotie resursi:
NBA.com

Kuras vienības izcīnīs uzvaras šīs nakts spēlēs?

  • 41

  • 38

  • 6

  • 8


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-05-15 21:00, pirms 11 gadiem
White Ross rakstīja: Neredzu variantus Bulls, bet Thunder vareetu izmociit uzvaru!
Uzvaru varbūt..bet smagi būs izvilt sēriju

  +1 [+] [-]

, 2013-05-15 21:21, pirms 11 gadiem
Veidam jādod atpūta.

     [+] [-]

, 2013-05-15 21:28, pirms 11 gadiem
Ļoti ceru, ka Thunder paņems un vēl vismaz kā minimums pacīnīsies par uzvaru sērijā..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-05-15 21:53, pirms 11 gadiem
Dobleens rakstīja: Nu reāli Thunder ir favoriiti mana skatijuma, ok RW izskatas bija liela loma komanda, bet tpt, neticu ka vinji 4:1 serija varetu zaudet.. Heat gan šodien ņem!
Nu nevar viņi būt favorīti no 1:3 sērijā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-05-15 22:31, pirms 11 gadiem
Dobleens rakstīja: Gluži vienkārši man nepatik Grizliji un liekas, ka Thunderi sezonas sakuma tika uzskatiiti par vieniem no pretendentiem uz rinkjiem..
Tur jau tā lieta, ka bez Vestbruka viņi vairs nav nekādi favorīti. Durants viens nevar pavilkt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-05-15 22:56, pirms 11 gadiem
gohardorgohome rakstīja: Tur jau tā lieta, ka bez Vestbruka viņi vairs nav nekādi favorīti. Durants viens nevar pavilkt.
Problēma slēpjas tajā, ka vajadzēja Hardenu paturēt un RW prom. Nesaprotu kāpēc tā nedarīja.

  +1 [+] [-]

, 2013-05-15 23:25, pirms 11 gadiem
Emka9593 rakstīja: Noteikti pa HEAT un gribās arī lai Grizzlies tiek Eastern finals

Gribēt jau tu vari, bet pagaidām lāči vēl ir rietumos!

     [+] [-]

, 2013-05-15 23:56, pirms 11 gadiem
Šim bija jābūt Duranta laikam, jāmet ap 35 metieniem spēlē, jāgūst ik spēli kādi 45+ punkti, bet laikam nekas nesanāks. Attaisnojumiem par to, ka labi sedz, double team u.t.t. nav vietas, jo viņš tak izteicās, ka ir gatavs būt Nr.1 , neizskatās.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-05-16 02:14, pirms 11 gadiem
arcsin90 rakstīja: Šim bija jābūt Duranta laikam, jāmet ap 35 metieniem spēlē, jāgūst ik spēli kādi 45+ punkti, bet laikam nekas nesanāks. Attaisnojumiem par to, ka labi sedz, double team u.t.t. nav vietas, jo viņš tak izteicās, ka ir gatavs būt Nr.1 , neizskatās.
Aha redzam, ko Melo dara iekš NYK ar 35 metieniem spēlē. Tur pat ir(un būtu zemāk) OKC kur NYK. Abas zaudētāju komandas. Ne jau pa dzīvi, bet sērijā.

     [+] [-]

, 2013-05-16 05:15, pirms 11 gadiem
Apskatījos spēles beigas. Lebrons - nekāds, Veids - fantastisks. Nekad nebiju domājis, ka viņi (ideomātiski) var samainīties vietām. Jo atlēkošo bumbu kurvī ar fantastisku lēcienu dasprauda slimais Veids, a lielais multfilmu varonis - neko, dabūja divus blokiņus. Tie gan iespaidi par pēdējam piecām min.