Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Eirolīga izvērtē iespējas atņemt Maskavas CSKA pastāvīgo A licenci

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Eirolīga izvērtē iespējas atņemt Maskavas CSKA pastāvīgo A licenci
Maskavas CSKA galvenais treneris Dimitris Itudis. Foto: EPA/Scanpix

Krievijas basketbola žurnālists Artjoms Komarovs sociālajā tīklā ''Twitter'' atklājis, ka ULEB Eirolīga sākusi izvērtēt iespējas atņemt Maskavas CSKA tās A licenci, kas tai dod automātisku vietu turnīrā. Pagaidām gan soļa īstenošanai pastāv vairāki šķēršļi.

Jau gandrīz divus mēnešus Ukrainā notiek Krievijas izraisīta karadarbība. Jau no pirmajām dienām uz Krievijas invāziju atbildēja sporta pasaule, atsakoties spēlēt vienās līgās ar krievu un baltkrievu komandām vai diskvalificējot valstu sportistus. Gandrīz mēnesi pēc karadarbības sākuma ar lēmumu klajā nāca arī ULEB Eirolīga, lemjot Sanktpēterburgas ''Zenit'', Kazaņas UNICS un Maskavas CSKA izslēgt no šīs sezonas Eirolīgas turnīra, bet Krasnodaras ''Lokomotiv-Kuban'' no Eirokausa.

Paziņojumā nekas netika teikts par turpmākajām sezonām. Tā, piemēram, Maskavas CSKA ir A licences turētāja ULEB Eirolīga, kas tai dod automātisku vietu jebkurā no sezonām. Kā norādījis Krievijas basketbola žurnālists Artjoms Komarovs, tad šobrīd līgas vadība izvērtē iespēju CSKA atņemt licenci. Tā lūgusi juristu firmu atrast nepieciešamos juridiskos argumentus gadījumā, ja šādu lēmumu nāksies pieņemt.

To gan paveikt nebūs vienkārši. Sarežģījumi šajā jautājumā ir vismaz divi. Viens - CSKA īpašnieks ''Norilsk Nickel'' šobrīd nav pakļauts citu valstu noteiktajām ekonomiskajām sankcijām. Cita problēma ir saistībā ar finansēm. Noteikumos paredzēts, ka ir iespējams pārtraukt licences darbību, pusēm šķiroties ar tā saucamās soda naudas izmaksu. Piemēram, ja klubs lemj pamest Eirolīgu un atteikties no A licences, tad viņam līgai jāmaksā desmit miljoni eiro, kas var pieaugt, ja lēmums pieņemts sezonas laikā. Tikmēr gadījumā, ja šādu lēmumu pieņem pati līga, konkrēta summa atrunāta nav.

Eirolīgas A licence, sākoties šai sezonai, bija 11 komandām - jau pieminētajai CSKA, ''Barcelona'', ''Anadolu Efes'', ''Baskonia'', ''Fenerbahce'', ''Maccabi'', Milānas ''Olimpia'', ''Olympiacos'', ''Panathinaikos'', Madrides ''Real'' un Kauņas ''Žalgiris''.

  +8 [+] [-]

, 2022-04-15 13:53, pirms 2 gadiem
pilnīgi visi krievu klubi var iet uz trīs burtiem. tas arī viss. civilizējā pasaulē tiem mērkaķiem nav vietas. punkts.

  -4 [+] [-]

, 2022-04-15 14:14, pirms 2 gadiem
Krievijai vajag veidot savu turnīru ar Ķīnu, Kazahstānu un, iespējams, vēl dažam valstīm (Turcija)- tādā veidā pakāpeniski noēdot Eirolīgu un Eiropas līgas. Pietiek tikai pareiziem cilvēkiem to sagribēt- un budžets būs milzīgs.

     [+] [-]

, 2022-04-15 18:26, pirms 2 gadiem
vienkārši Anatolijs rakstīja: Krievijai vajag veidot savu turnīru ar Ķīnu, Kazahstānu un, iespējams, vēl dažam valstīm (Turcija)- tādā veidā pakāpeniski noēdot Eirolīgu un Eiropas līgas. Pietiek tikai pareiziem cilvēkiem to sagribēt- un budžets būs milzīgs.
Milzīgs budžets rubļos ?
D.
Tik daudz jau būtu jšsaprot ,ka krievija ir sabraukta varde ,kura krīt bedrē .