Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

67 gadu vecumā aizsaulē devusies NBA zvaigzne Džons Drjū

Reinis Aumeisters
Reinis Aumeisters

67 gadu vecumā aizsaulē devusies NBA zvaigzne Džons Drjū
NBA zvaigzne Džons Drjū. Foto: AP/Scanpix

67 gadu vecumā aizsaulē devies bijušais Atlantas ''Hawks'' spēlētājs un Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) zvaigzne Džons Drjū, vēsta ārzemju mediji.

''Drjū devās aizsaulē svētdien, pēc ilgas cīņas ar kaulu vēzi. Viņa aiziešanu apstiprināja otrs vecākais dēls Kīts. Drjū atradās savā dzīves vietā Hjūstonā, kur strādā par taksometra šoferi, lai pelnītu iztiku,'' informēja AL žurnālists Rojs Džonsons.

1974. gadā sportists piedzīvoja debiju NBA un tajā guva 32 punktus. Tas joprojām ir trešais rezultatīvākais debijas mačs NBA vēsturē. Bijušais basketbolists 1976. gadā kļuva par visu laiku jaunāko spēlētāju, kurš ņēma dalību Visu Zvaigžņu spēlē. Tajā brīdī sportistam bija vien 21 gads.

Mazāk nekā pēc desmit gadiem, viņš kļuva par pirmo spēlētāju, kurš tika izraidīts no līgas saskaņā ar narkotiku politiku. Drjū sākās veselības problēmas, kuru dēļ viņš pieprasīja maiņu no Atlantas. Klubs viņu aizmainīja uz Jūtas ''Jazz''.

Sportista sieva Brenda Drjū gan atklāj, ka Džons nelietoja narkotikas jau kopš 2001. gada un bija brīvs no tām.

Basketbolists NBA pavadīja 11 pilnas sezonas un divreiz ņēma dalību Visu Zvaigžņu spēlē. 1983./84. gada sezonā sportists guva vidēji 18 punktus spēlē, nākot laukumā vien no rezervistu soliņa.

Izmantotie resursi:
https://sports.yahoo.com/former-haw...