Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

"Traktor" gandrīz izlaiž uzvaru, tomēr sērijā panāk 2-3

Agris Suveizda

"Traktor" gandrīz izlaiž uzvaru, tomēr sērijā panāk 2-3
Vladimirs Antipovs un Aleksandrs Jerjomenko
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Šovakar Maskavā notika Kontinentālās hokeja līgas Gagarina kausa izcīņas finālspēles piektā spēle. Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētais Maskavas "Dynamo" jau devītajā minūtē nokļuva katastrofālā situācijā (0:3), taču prata atspēlēties un otro trešdaļu noslēgt ar neizšķirtu 3:3. Pēdējo vārdu spēlē gan teica Čeļabinskas "Traktor", kas piecas minūtes līdz pamatlaika beigām izrāva uzvaru (4:3) un sērijā panāca 2-3.

Pa ceļam līdz Gagarina kausa finālam Maskavas "Dynamo" četrās spēlēs tika galā ar Bratislavas "Slovan", tad piecās spēlēs pieveica Maskavas CSKA, bet konferences finālā sešos mačos uzvarēja Sanktpēterburgas SKA. Čeļabinskas "Traktor" ceļš bija krietni smagāks. Vispirms "Traktor", atspēlējoties no 0-2, septiņās spēlēs pieveica Astanas "Barys", vēlāk piecos mačos uzvarēja Omskas "Avangard", bet pret Kazaņas "Ak Bars" prata atspēlēties pat no 1-3. Finālsēriju ar divām uzvarām pēc kārtas sāka "Dynamo", kas mājās uzvarēja ar 2:1 un 3:2. "Traktor" pirmajā mājas spēlē izdevās uzvarēt ar 3:1, tomēr tad "Dynamo", pateicoties Jakuba Petružaleka vārtiem 39.minūtē, uzvarēja ar 1:0 un sērijā panāca jau 3-1.

"Dynamo" nokļuva soļa attālumā no Gagarina kausa, taču šā vakara cīņu daudz labāk uzsāka viesi. Ceturtajā minūtē Jans Bulis bloķēja pretinieka metienu, un Staņislavs Čistovs izslidoja aci pret aci ar Aleksandru Jerjomenko - 1:0. Pēc nepilnām divām minūtēm "Traktor" varēja gūt praktiski identiskus vārtus, bet Valērijs Ņičuškins savu iespēju neizmantoja. Septītajā minūtē "Traktor" gan dubultoja pārsvaru - Ņikita Ņesterovs teicami atspēlēja Antonam Glinkinam, kurš trāpīja precīzi mērķī (2:0). Oļegs Znaroks nekavējoties pieprasīja pārtraukumu, bet pēc divām minūtēm viesi panāca jau 3:0 - "Traktor" uzvarēja iemetienā, un Vladimirs Antipovs uzreiz meta pret tālo vārtu stabu. Trešdaļas izskaņā "Traktor" izgājienā divatā pret vienu bija laba izdevība gūt ceturtos vārtus, bet Glinkins meta virsū Jerjomenko.

"Traktor" izdevās no pieciem metieniem trīsreiz sarūgtināt Jerjomenko, bet, cik fantastiska "Traktor" bija pirmā trešdaļa, tik spīdoša otrā trešdaļa bija "Dynamo". Trešdaļas septītajā minūtē Petri Kontiola atstāja "Traktor" mazākumā, un "Dynamo" izmantoja pirmo vairākumu - Mareks Kvapils ātrumā ieslidoja zonā un izcili trāpīja pašā tālajā vārtu devītniekā (1:3). Pēc 51 sekundes "Dynamo" guva jau otros vārtus - Maikls Gārnets atvairīja Iļjas Gorohova metienu, bet atlēkusī ripa vārtu priekšā atleca pie Petružāleka (2:3). Komandas turpināja vētraini uzbrukt, bet spēles 35.minūtē "Dynamo" panāca izlīdzinājumu - Dominiks Graņāks slidojumā piespēlēja Sergejam Soinam, kurš raidīja ripu starp Gārneta kājsargiem (3:3).

Trešās trešdaļas sākumā Soins netrāpīja no ļoti labas pozīcijas, un nākamajās minūtēs abām vienībām netrūka momentu - teicami vārtos darbojās abi vārtu vīri Jerjomenko un Gārnets. 48.minūtē Jevgēņija Katičeva noraidījums ļāva "Dynamo" spēlēt vairākumā, bet pēc trim minūtēm uz sodīto soliņa jau devās Graņāks. Rezultāts nemainījās, taču nepilnas piecas minūtes līdz pamatlaika beigām "Traktor" atguva vadību. Maksims Jakuceņa vidus zonā pie zilās līnijas atstāja ripu Andrejam Kosticinam, kurš, atrodoties tieši pretī vārtiem, meta zem Jannes Jalasvāras un pārsteidza Jerjomenko - 4:3! "Dynamo" vairs nebija iespējas pieprasīt pārtraukumu, bet 84 sekundes pirms beigām Jerjomenko tika nomainīts pret sesto laukuma spēlētāju. Jau pēc dažām sekundēm "Dynamo" bija fantastiska izdevība, bet viesus glāba vārtu konstrukcija. "Traktor" izdevās pagarināt sēriju, un sestā spēle jau parīt notiks Čeļabinskā.

KHL finālsērija, 5.spēle

Maskavas "Dynamo" - Čeļabinskas "Traktor" 3:4 (0:3, 3:0, 0:1)
Vārti: 3:37 Čistovs (Bulis) 0:1, 6:44 Glinkins (Ņesterovs) 0:2, 8:49 Antipovs (Dugins) 0:3, 27:36 Kvapils (Gorovikovs, Graņāks, vair.) 1:3, 28:27 Petružāleks (Kvapils, Gorohovs) 2:3, 34:51 Soins (Graņāks) 3:3, 55:02 Kosticins (Jakuceņa, Kvints) 3:4
Metieni: 25:20:
Soda minūtes: 6:4
Vārtsargi: Aleksandrs Jerjomenko (no 58:36 - tukši vārti) - Maikls Gārnets