Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Fetisovs: "Traktor" man atgādina padomju hokeju

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Fetisovs: "Traktor" man atgādina padomju hokeju
Vjačeslavs Fetisovs
Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Šodien notiek Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa finālsērijas piektā spēle. Šobrīd sērijas rezultāts ir 3-1 par labu Maskavas "Dynamo". Piektais mačs būs pēdējais, ja maskavieši savā laukumā spēs pieveikt Čeļabinskas "Traktor" vienību. Lai pagarinātu finālsēriju, čeļabinskiešiem nepieciešama uzvara. Eksperti uzskata, ka "Traktor" spēlētājiem ir svarīgi gūt vārtus pirmajiem.

Krievu hokeja funkcionārs Vjačeslavs Fetisovs: "Man ļoti patīk "Traktor" - tā ir viena no savdabīgākajām komandām, kas ielauzusies mūsu hokejā. Ar savu meistarību un jauno sastāvu man tā ļoti atgādina padomju hokeju. Vēlos atzīmēt "Traktor" raksturu - visas sezonas laikā varonīgi līda ārā no bedrēm. Tāpēc pie finālsērijas tagadējā rezultāta (1-3) viņi nenolaidīs rokas un sitīsies līdz pat beigām," uzskata funkcionārs. "Domāju, ka visas viņu kļūdas saistītas ar nepietiekamu pacietību. Ļoti grūti nekļūdīties, ja pretinieks ir "Dynamo". Šai komandai ir vairāk pieredzes kausa izcīņas mačos, pastāvīgs komandas kodols, treneris zina, ko vēlas no spēlētājiem, lieliski darbojas vārtsargs… Bet tas nenozīmē, ka finālsērijas iznākums ir izšķirts - jau pusfināla sērijā pret "Ak Bars" čeļabinskieši pierādīja, ka var atspēlēties. Galvenais jautājums - vai viņiem pietiks spēka vēl vienam varoņdarbam. No gaidāmās spēles būs daudz kas atkarīgs, lielu lomu spēlēs psiholoģiskais faktors, tāpēc "Traktor" komandai svarīgi pirmajiem gūt vārtus."

Krievu hokeja eksperts Sergejs Gimajevs: "Ļoti svarīgi, lai "Traktor" spēlētāji pirmie gūst vārtus, tad viss izdosies. "Dynamo" ir pieredzējis turnīru cīnītājs, četru gadu laikā jau trešo reiz spēlē finālā. Šajā komandā saprot, ka nedrīkst pieļaut "Ak Bars" kļūdas. "Dynamo" nemeklē attaisnojumus, nesūdzas par tiesāšanu, nepievērš uzmanību tādām lietām. Viņi vienkārši dara savu darbu. Tieši tāpēc finālsērijas piektajā mačā "Traktor" komandai neklāsies viegli."

Izmantotie resursi:
izvestia.ru