Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Dags Kolinss pēc sezonas pametīs "76ers" trenera amatu

Rolands Eliņš

Dags Kolinss pēc sezonas pametīs "76ers" trenera amatu
Dags Kolinss
Foto:AP/Scanpix

Anonīmi avoti NBA komandas Filadelfijas „76ers” tuvumā vēsta, ka galvenais treneris Dags Kolinss izteicis vēlmi pēc sezonas atkāpties no sava amata, lai arī līgums viņam ir noslēgts uz vēl vienu sezonu, par kuru viņš saņemtu 4,5 miljonus ASV dolāru.

Dags Kolinss ir „76ers” treneris jau kopš 2010. gada un abās savās pirmajās sezonas kopā ar komandu aizveda to līdz izslēgšanas spēlēm, kā arī, veiksmīgi sekmējot jauno spēlētāju izaugsmi, padarīja „76ers” par vērā ņemamu spēku Austrumu konferencē, kurai pagājušajā sezonā pietrūka tikai vienas uzvaras līdz iekļūšanai konferences finālā. Tiesa, starpsezonā veiktas maiņas darījums ar Endrjū Bainumu izvērtās pilnīga izgāšanās- Bainums „76ers” sastāvā laukumā tā arī neizgāja, bet pati komanda ar tikai 33 uzvarām atrodas devītajā vietā konferencē.

Ņemot vērā neskaidrību ar Bainumu, kura līgums noslēgts tikai līdz vasarai, un pārējo komandas sastāvu, Dags Kolinss nolēmis savus ceļus ar „76ers” trenera krēslu vairs nesaistīt, par ko jau informējis kluba īpašnieku (atsaucoties uz The Associated Press ziņām). Iespējams gan, ka viņš paliks organizācijā kādā citā amatā, vismaz šādu vēlmi Kolinss izteica sezonas sākumā.

Pati kluba vadība vēlējusies Kolinsu redzēt sava laukuma malā arī ceturto sezonu pēc kārtas, un uz viņu neesot izdarīts nekāds spiediens. Vasarā no amata atkāpsies arī „76ers” komandas prezidents Rods Torns, līdz ar to bija paredzams, ka Kolinsa ietekme klubā tikai palielinātos.

Dags Kolinss ir viens no pazīstamās 1972. gada ASV olimpiskās basketbola komandas spēlētājiem, kuri Minhenē skandalozā finālspēle piekāpās PSSR izlasei. Pēc tam Kolinsu ar pirmo drafta numuru izraudzījās „76ers”, kuras sastāvā viņš četras reizes piedalījās Visu zvaigžņu spēlē un aizvadīja 415 spēles, vidēji mačā gūstot 17,9 punktus. Nopietns savainojums lika viņa karjeru beigt priekšlaicīgi un pievērsties trenera darbam. Savas trenera karjeras laikā viņš bijis „Bulls”, „Pistons”, „Wizards” un tagad „76ers” vadības krēslā, un savulaik pats Maikls Džordans, kuru Kolinss trenējis gan „Bulls”, gan „Wizards” komandās, viņu nosaucis par otru labāko treneri NBA (aiz Fila Džeksona).

Pats Kolinss gan vēl nav apstiprinājis informāciju par savu aiziešanu, kā arī vispār izvairījies no kontakta ar medijiem, taču viņa vecais cīņu biedrs „76ers” rindās slavenais Džūliuss Ērvings paziņojis, ka „Filadelfijas komanda nebūs spējīga viņa vietā atrast labāku treneri un skolotāju”.

Izmantotie resursi:
AP sources: Collins tells 76ers he's out as...

  +1 [+] [-]

, 2013-04-15 12:03, pirms 11 gadiem
"Fils Kolinss ir „76ers” treneris jau kopš 2010. gada un abās savās pirmajās sezonas kopā ar komandu aizveda to līdz izslēgšanas spēlēm, kā arī, " Filam grūti bija jaapvieno darbs iekš NBA, solo karjera un darbs ar Genesis....autoram laikam tā mūzika tuva sajauc Dagu ar Filu

  +1 [+] [-]

, 2013-04-15 12:25, pirms 11 gadiem
I can feel it coming in the air tonight

     [+] [-]

, 2013-04-15 15:47, pirms 11 gadiem
Veca un uz mistiskiem avotiem balstīta ziņa