Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Covid-19 protokola dēļ pārcelta VEF pretinieku ''Igokea'' un ''Burgos'' spēle FIBA ČL

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Covid-19 protokola dēļ pārcelta VEF pretinieku ''Igokea'' un ''Burgos'' spēle FIBA ČL
Foto: FIBA

FIBA Čempionu līga informējusi, ka šonedēļ Covid-19 protokola dēļ pārceltas trīs ''Top16'' stadijas spēles. Viena no tām - J grupas ''Igokea'' un ''San Pablo Burgos'' spēkošanos, kas ir ''VEF Rīga'' pretinieces un kam rīdzinieki zaudēja pirmajās divās spēlēs.

FIBA Čempionu līga paziņojusi, ka šonedēļ plānotās trīs ''Top16'' stadijas spēles nenotiks, un ir pārceltas uz vēlāku datumu. J grupā, kur ielozēta arī ''VEF Rīga'', pārcelta ''San Pablo Burgos'' un ''Igokea'' mačs. Pagājušajā nedēļā Bosnijas komanda viesojās Rīgā, kur izcīnīja pirmo uzvaru grupā, ar 91:75 pārspējot rīdziniekus. Šajā spēlē divi VEF basketbolisti Aigars Šķēle un Aleksandrs Madsens nespēlēja saslimšanas ar Covid-19 dēļ. Spēle starp Spānijas un Bosnijas klubu pārcelta Covid-19 protokola dēļ, kas nozīmē, ka kāda no šīm vienībām nav varējusi nokomplektēt astoņus basketbolistus uz maču vai arī vērojams Covid-19 uzliesmojums.

Līdzīgu iemeslu dēļ pārceltas vēl divas spēles. L grupā nenotiks nedz ''Zaragoza'' pret ''Nymburk'', nedz ''Sassari'' pret ''Brose Bamberg'' cīņas. Pirmās divas vietas grupā ar divām uzvarām ieņem Spānijas un Čehijas klubi, taču ''Nymburk'' uzvaru pret ''Sassari'' izcīnīja ar skandālu. Pēcspēles preses konferencē tiesnešus, kuru starpā bija divi latvieši, kritizēja Itālijas komandas galvenais treneris Džanmarko Pozeko, kamēr basketbolists Miro Bilans atklāja, ka cīņas laikā komanda apzagta.