Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Gulbis: "Ar Bresniku neesam šķīrušies kā ienaidnieki"

Gulbis: "Ar Bresniku neesam šķīrušies kā ienaidnieki"
Ernests Gulbis
Foto: AFP/Scanpix

Latviešu tenisists Ernests Gulbis pēc pirmās uzvaras šajā gadā atzina, ka viņu vairs nenomoka pleca savainojums, bet sitienu no labās puses joprojām negatīvi ietekmē pārliecības un treniņu trūkums.

"Nervozēju visa mača garumā. Mana serve izglāba mani vairākkārt, jo īpaši, otrajā setā. Biju nonācis zaudētājos ar 0-40, bet tad izpildīju trīs eisus un atgriezos spēlē. Serve paveica 50% no darba un tad man kaut kā izdevās lauzt viņa servi. Viņš spēlē lēni, man bija jāpierod pie viņa ritma," pēc uzvaras pār spāni Danielu Himeno-Traveru (6-4 un 6-1) Indianvelsas "Masters 1000" 2. kārtas mačā norādīja Ernests Gulbis.

"Pirms pāris dienām runāju ar savu aģentu un viņš man prasīja, cik punktu šobrīd vajadzētu būt pasaules 15. raketei? Domāju, ka līdz šim brīdim tie ir aptuveni 300-400 punkti, tādējādi es šo gadu sāku ar 300-400 punktu deficītu. Tas nav daudz. Tos var nopelnīt par vienu labu turnīru. Es par to nesatraucos. Pēdējos pāris mēnešus grūtības radījis pleca savainojums. Tagad paliek arvien labāk un es varu vairāk laika pavadīt kortos. Es vairs nedomāju par savu plecu. Sāpes vairs nejūtu, tomēr sitienu no labās joprojām nepabeidzu tā, kā to vēlētos. Joprojām noslēdzu to pārāk ātri. Tas ir pārliecības un treniņu trūkums," secina tenisists.

Vaicāts par šķiršanos no trenera Gintera Bresnika, Ernests norāda, ka, strādājot kopā trīs gadus, izveidojas gluži vai vīra un sievas attiecības. "Tās ir ilgas attiecības. Kāds var palikt ar treneri visu mūžu. Man jau tagad ir bijuši pieci dažādi treneri. Tas ir normāli. Viņš bija man labākais treneris brīdī, kad satikāmies, jo es biju gatavs ļoti disciplinētam un tiešam trenerim. Viņš man daudz palīdzēja nostādīt prātu pareizajos rāmjos. Es biju 150. vietā pasaules rangā, bet viņš mani aizveda līdz pašreizējai pozīcijai."

Runājot par Bresnika audzēkni austrieti Dominiku Tīmu, Gulbis uzsver, ka viņiem esot lieliskas attiecības. "Manuprāt, viņš ir vismazāk nervozējošais tenisists. Viņam viss patīk. Mans lēmums nav saistīts ar viņu. Sadarbību ar treneri pārtrauca desmit dienas atpakaļ. Uz Roterdamu, Marseļu un Dubaju devos bez viņa. Kad atgriezos Vīnē, mēs apsēdāmies, izrunājāmies un sapratām, ka sadarbībai ir pienākušas beigas. Es joprojām trenējos kopā ar Dominiku. Šķiršanās nekad nav patīkama, bet man viņš joprojām patīk. Neesam šķīrušies kā ienaidnieki."

"Pašlaik meklēju kādu. Ir dažas idejas, kuras tagad nevēlos atklāt. Vienu no variantiem noteikti izmēģināšu Maiami un Montekarlo. Nevēlos sasteigt jaunas sadarbības uzsākšanu. Ja tagad nezināšu, kas man jādara, tad to neuzzināšu nekad. Man ir jau 26 gadi. Es zinu, kā trenēt savu ķermeni, pie kā man jāpiestrādā," piebilst Ernests.

Tikmēr vaicāts par Top4 tenisistu uzvarēšanu, Gulbis atgādina, ka ir pieveicis gan Rodžeru Federeru un Novāku Džokoviču, gan Endiju Mareju. "No Top4 nekad neesmu uzvarējis tikai Rafaelu Nadalu. Esmu viņam zaudējis kādas astoņas reizes, taču tie allaž ir bijuši labi mači. Ir grūti analizēt savu sniegumu, bet uzskatu, ka mana spēle ir tāda, ar kuru var pieveikt jebkuru, jo man ir laba serve un spēlēju agresīvi. Ja spēlēju savu spēli, tad varu uzvarēt jebkuru. Taču savu spēli izdodas parādīt kādos 10%."

Indianvelsas turnīra 3. kārtā Gulbis tiksies ar Adrianu Mannarino, bet astotdaļfinālā pretī varētu stāties brits Endijs Marejs.

Izmantotie resursi:
tennis-prose.com

  +7 [+] [-]

, 2015-03-15 11:01, pirms 9 gadiem
Cerēsim, ka viss ies tikai uz augšu un Gulbis jau drīz atkal lidos gaisā.

  -1 [+] [-]

, 2015-03-15 12:07, pirms 9 gadiem
Laikam Gulbis izlasīja manu topiku, Gulbis kā Bresnika slaucamā govs, forumā!

Gulbis kā Bresnika slaucamā govs!

  -1 [+] [-]

, 2015-03-15 12:09, pirms 9 gadiem
Hei, Gulbi! Ja vēlies labu psiholoģiskās sagatavotības treneri, tad esmu Tev pieejams!

  +1 [+] [-]

, 2015-03-15 12:18, pirms 9 gadiem
Labas vēsmas!
Manarīno arī uzkodīsim!!!

  -4 [+] [-]

, 2015-03-15 12:34, pirms 9 gadiem
Mans čujs saka, ka viņš savā ložā grib Maratu Safinu

  +2 [+] [-]

, 2015-03-15 12:36, pirms 9 gadiem
Gājputni atgriežās.

  +5 [+] [-]

, 2015-03-15 12:42, pirms 9 gadiem
Gulbi..Tu jautā kas jādara!?...pavisam vienkārši! Jāiemācās nenovērst savu uzmanību uz ārējiem kairinājumiem, vidi...Ir jākoncentrē visa uzmanība tikai savai spēlei ar pretinieku....Mācies no Niskori...Viņam tā ir mentalitāte, bet Tev tas ir jāpieņem kā vērtība, kas panākams tikai ar sistemātisku personiskās dabas mobilizāciju, fokusējot uzmanību! To sauc par savas personas dabas desensibilizācijas procesu!

  +3 [+] [-]

, 2015-03-15 12:43, pirms 9 gadiem
Par treneri derētu kāds,kas ir uzvarējis GS(vēlams vairākus) un arī pats ir nedaudz traks,bet arī luni treniņos nelaiž,tapēc domāju,ka ideālā kandidatūra būtu Džons Makinrojs!

  +3 [+] [-]

, 2015-03-15 12:52, pirms 9 gadiem
karagunis rakstīja: Par treneri derētu kāds,kas ir uzvarējis GS(vēlams vairākus) un arī pats ir nedaudz traks,bet arī luni treniņos nelaiž,tapēc domāju,ka ideālā kandidatūra būtu Džons Makinrojs!
Man arī patiktu. Bet vai viņi nesakautos?

  +2 [+] [-]

, 2015-03-15 13:04, pirms 9 gadiem
labi, ka atšķirībā no Apollo ielikts links, bet iesaku palasīt (pusgadu jau vispār ir kāda intervija ar Latvijas top five sportistu), jo tur ir daudz vairāk I Tell Gulbis His Game Is Robotic and He Says...

     [+] [-]

, 2015-03-15 13:04, pirms 9 gadiem
dakots rakstīja: Mans čujs saka, ka viņš savā ložā grib Maratu Safinu
Varbūt arī, ka grib bet Safins ir deputāts un viņam nav laika.

  +2 [+] [-]

, 2015-03-15 13:22, pirms 9 gadiem
karagunis rakstīja: Par treneri derētu kāds,kas ir uzvarējis GS(vēlams vairākus) un arī pats ir nedaudz traks,bet arī luni treniņos nelaiž,tapēc domāju,ka ideālā kandidatūra būtu Džons Makinrojs!
Makinrojs? HAHAHAHA! Tas gan būtu jautri, ja 2 šītādi raksturiņi sastaptos. Starp citu, ko Lendls tagad trenē pēc Mareja?

  +2 [+] [-]

, 2015-03-15 13:31, pirms 9 gadiem
Gulbim vajadzētu Agassi vai Sampras, lai salabo forehand

  +3 [+] [-]

, 2015-03-15 13:51, pirms 9 gadiem
Gulbim ir vajadzīgs albāņu sarkanais zemnieks, kurš trenējot izmantotu mēsludakšu un tādus lamuvārdus, kādiem krievu valoda ir par īsu. No bāzes uz treniņu šķūni viņi brauktu ar velosipēdu, bet uz mačiem motociklā ar blakusvāģi.

  +3 [+] [-]

, 2015-03-15 13:52, pirms 9 gadiem
Individual rakstīja: Gulbim vajadzētu Agassi vai Sampras, lai salabo forehand
Ne jau tehniskais izpildījums vainīgs...problēma ir uztverē, tas ir galvā un sirdī! Paskaties spēles, kad Gulbis spēlē brīvi arī forehand ir līmenī, kā arī spēle pie tīkla iet kā no grāmatas!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2015-03-15 18:32, pirms 9 gadiem
Nezīlēsim, kas būs, bet fakts, ka īsti nav strādājis pēdējo pusgadu, ir apstiprinājies.
Psihe ir smalka lieta. Būtu viņš kā sieva ar vīru un vīram nebūtu brūte, lietas būtu citas. Ja ģimenē viss kārtībā, arī savainojumi ātrāk sadzīst. Psc, dienvidzemju ziepene sanāk.
Pie tam diezgan triviāli. Jaunais treneris nedrīkst būt par vīru/audžutēvu, bet par biznesa partneri. Tai pat laikā Ernests nedrīkst saņemt ledus aukstu dušu. M variants būtu labs, bet jau gadus 10 ir nokavēts. Pagaidām kautko prognozēt ir zīlēt kafijas biezumos. Dzīvosim, redzēsim.

     [+] [-]

, 2015-03-15 18:50, pirms 9 gadiem
Justs rakstīja: Gulbi..Tu jautā kas jādara!?...pavisam vienkārši! Jāiemācās nenovērst savu uzmanību uz ārējiem kairinājumiem, vidi...Ir jākoncentrē visa uzmanība tikai savai spēlei ar pretinieku....Mācies no Niskori...Viņam tā ir mentalitāte, bet Tev tas ir jāpieņem kā vērtība, kas panākams tikai ar sistemātisku personiskās dabas mobilizāciju, fokusējot uzmanību! To sauc par savas personas dabas desensibilizācijas procesu!
Gulbim vismazāk vajag pievērsties visādiem grūti izlasāmiem procesiem.
Viss kas ir vajadzīgs tā ir motivācija - mērķa izvirzīšana. Bet nu laikam šķiet ka mēs runājam aptuveni par vienu un to pašu.