Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2948, Did:0, useCase: 3

Bļugeram lielākais spēles laiks šosezon "Penguins" uzvarā pār "Capitals"

Tomass Neuss Lucs
Tomass Neuss Lucs

Bļugeram lielākais spēles laiks šosezon "Penguins" uzvarā pār "Capitals"
Teodors Bļugers. Foto: nhl.com

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) pēc Latvijas laika agrajā spēlē latviešu hokejista Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas “Penguins” aizraujošā cīņā ar 6:3 pārspēja Vašingtonas “Capitals”. Uzvaru ar 2+1 kaldināja viens no komandas līderiem Braiens Rasts.

26 gadus vecais latviešu uzbrucējs Teodors Bļugers arī šodien spēli aizvadīja trešajā virknējumā kopā ar savu vienaudzi Zeku Astonu-Rīsu un 29 gadus veco Brendonu Tanevu. Latvietis laukumā pavadīja 17 minūtes un 40 sekundes, tajā skaitā trīs minūtes un 34 sekundes mazākumā. Tas bija viņa lielākais spēles laiks šosezon. Uzbrucēja rēķinā divi spēka paņēmieni, tikpat bloķēti metieni, kā arī 67% uzvarētu iemetienu un lietderības koeficients +2. Latviešu hokejists pārliecinoši uzvarēja iemetienā uzbrukuma zonā, pēc kā "Penguins" izvirzījās vadībā ar 2:1.

Pirms šīs spēles abas komandas šosezon bija tikušās divas reizes, abām no tām līdzīgā cīņā ar vienu vārtu pārsvaru uzvaru gūstot “Penguins”.

Jau pirmajā šī vakara spēles minūtē “Capitals” tika pie iespējas spēlēt vairākumā. Ja pirmais vairākums netika realizēts, tad otrais, kas sekoja jau pēc pāris minūtēm, gan- Jevgēņija Kuzņecova mestā ripa trāpīja pa “Penguins” hokejista nūju un veiksmīgi atrada vietu vārtos. Veiksmīgs Pitsburgai izrādījās pirmā perioda vidus- no sākuma pēc izcilas izspēles uz tukšiem vārtiem rezultātu izlīdzināja Braiens Rasts, bet pēc 32 sekundēm “Penguins” jau izvirzījās vadībā ar 2:1- Teodors Bļugers pārliecinoši uzvarēja iemetienā uzbrukuma zonā un pēc atkārtota metiena vārtus guva Brendons Tanevs. Perioda otrajā pusē Pitsburga tika pie pirmā vairākuma, kuru gan nespēja realizēt, kaut arī izveidoja bīstamus momentus.

Otrā perioda ceturtajā minūtē neveiksmīgi ar nūju nospēlēja pingvīnu vārtsargs, kas ļāva vārtu priekšā pie ripas tikt Jakubam Vrānam un ieraidīt ripu vārtos, tādējādi izlīdzinot rezultātu. Atgūt vadību spēlē Pitsburgai izdevās savā otrajā vairākumā- no vārtu priekšas otros vārtus spēlē guva Braiens Rasts, bet pārsvaru savai komandai dubultoja Džeiks Gencels, kurš nogādāja vārtos vārtsarga atsisto ripu. “Capitals” rezultātu līdz minimumam samazināja periodā beidzamajās minūtēs- komandas rezultatīvākais spēlētājs Niklass Bakstroms vārtu priekšā veikli apzaga Jevgēņiju Malkinu, gūstot savus septītos vārtus sezonā.

Trešajā periodā pārliecinoši vārtos darbojās gan “Penguins” vārtsargs Tristans Džerijs, gan “Capitals” vārtu vīrs Viteks Vanečeks. Spēles beigu daļā “Capitals” spēlēja ar sešiem laukuma spēlētājiem, taču rezultātu izlīdzināt tā arī neizdevās. Tukšos vārtos ripu raidīja Pitsburgas uzbrucēji Zeks Astons-Rīss un Sidnijs Krosbijs, beigu rezultātam kļūstot 6:3.

Ar izcīnīto uzvaru “Penguins” saglabā piekto vietu ''MassMutual East'' divīzijā. Nākamo spēli Pitsburga aizvadīs naktī uz trešdienu, kad atkārtoti tiksies ar “Capitals”.

NHL spēles

LaiksSpēle/Rez.
Penguins – Capitals6:3
Golden Knights – Avalance3:00

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...

  +4 [+] [-]

, 2021-02-15 01:16, pirms 3 gadiem
Pitsburgai 1. un 3. (Bļugera) maiņas izskatījās labi, kamēr Malkins podus gāž. Žēl, ka Bļugeram piespēli noņēma, bija pelnījis punktus arī šovakar.

  +3 [+] [-]

, 2021-02-15 01:29, pirms 3 gadiem
žēl tiešām, ka piespēli noņēma, bet spēli bija patīkami skatīties

  +1 [+] [-]

, 2021-02-15 07:53, pirms 3 gadiem
kāpēc noņēma?

  +1 [+] [-]

, 2021-02-15 08:37, pirms 3 gadiem
Tāda sajūta , ka Tedim vien tik uztic iet mazākumā nereāli liels laiks nospēlēts mazākumā 3.34 !!!

     [+] [-]

, 2021-02-15 08:41, pirms 3 gadiem
Easton77 rakstīja: kāpēc noņēma?
Noņēma tāpēc, ka Tedis bija trešais asistents Asistenti, diemžēl, tikai divi var būt
Kaut gan bez Tedija uzvarētā iemetiena nekas tur turpinājumā neizveidotos

  +1 [+] [-]

, 2021-02-15 09:07, pirms 3 gadiem
Bļugers labi nokapāja jā žēl ka punktu nav

  +1 [+] [-]

, 2021-02-15 10:00, pirms 3 gadiem
Pa kuru laiku Pitsburga paspeeja ar Capitals ar vartsagiem apmainiities???
Autors malochiks, iists hokeja lietprateejs!

  +1 [+] [-]

, 2021-02-15 10:20, pirms 3 gadiem
Easton77 rakstīja: kāpēc noņēma?
Tāpēc, ka kopš 1936. gada NHL vairs nepiešķir 3 rezultatīvas piespēles pie katra vārtu guvuma.

  +1 [+] [-]

, 2021-02-15 11:47, pirms 3 gadiem
Bļugera virknējums vairākas reizes lieliski neitralizēja Ovečkina maiņu.

     [+] [-]

, 2021-02-15 14:50, pirms 3 gadiem
Blugers un Girgensons - ir izcili mazākuma speciālisti !!!
Ja viņi piedalītos šī gada PČ Rīgā, tad droši, ka Latvijas izlasei nebūtu problēmu ar spēli mazākumā.
Diemžēl... ne Tedis, ne Zemgus uz izlasi neatbrauks