Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:265, Did:0, useCase: 3

Krūzbergs Pasaules kausa posmā 1500 metros finišē 14.vietā

Andrejs Siliņš

Krūzbergs Pasaules kausa posmā 1500 metros finišē 14.vietā
Roberts Krūzbergs (pa vidu). Foto: AP/Scanpix

LETA. Latvijas šorttrekists Roberts Krūzbergs sestdien Nīderlandē 1500 metros ieguva 14.vietu Pasaules kausa pēdējā, sestā, posma cīņas.

Krūzbergs 1500 metru distances pusfinālā ierindojās ceturtajā vietā, no A fināla atpaliekot par vairāk nekā 0,8 sekundēm. B finālā viņš septiņu dalībnieku konkurencē pārliecinoši ieņēma pēdējo septīto vietu, finišējot pēc divām minūtēm un 48,417 sekundēm, un par vairāk nekā 20 sekundēm atpaliekot no uzvarētāja Sjinkes Knegta no Nīderlandes. Kopvērtējumā viņš ieņēma 14.vietu.

Par posma uzvarētāju kļuva dienvidkorejietis Jivons Parks, kurš par 15 sekundes tūkstošdaļām apsteidza tautieti Juneseo Lī. Trešo vietu ieņēma ķīnietis Zivejs Reņs, no uzvarētāja atpaliekot par 0,274 sekundēm.

1000 metros Endijs Vīgants savā vietu ceturtdaļfinālā finišēja priekšpēdējais un ieņēma 38.vietu 56 sportistu konkurencē.

Jau ziņots, ka arī šajā posmā savainojuma dēļ nestartē Reinis Bērziņš, tāpēc piektdien sacensībās uz ledus kāpa arī Latvijas izlases treneris Jēkabs Saulītis, kuram gan ar Endiju Vīgantu neizdevās pārvarēt priekšsacīkstes 500 metros, tādējādi svētdien būs jāpiedalās gandarījuma sacensībās. Vīgants startēja arī 1000 metru pirmajā distancē, kur arī nepārvarēja priekšsacīkstes un bija spiests piedalīties gandarījuma sacensībās.

5000 metru stafetē Latvijas komanda ar Robertu un Kārli Krūzbergiem, kā arī Saulīti un Vīgantu pirmajā kārtā saņēma dzelteno kartīti un netika pie ieskaitīta rezultāta.

Svētdien Pasaules kausa posms turpināsies ar nākamās kārtas sacensībām un cīņām par vietām.

Šosezon Pasaules kausa posmos neviens no Latvijas sportistiem ar augstvērtīgiem rezultātiem nav izcēlies. Eiropas čempionātā R. Krūzbergs izcīnīja astoto vietu 1000 metru distancē, bet pasaules čempionātā junioriem viņš bija piektais 1500 metros.

Sezona noslēgsies marta vidū, kad Seulā norisināsies pasaules čempionāts.

Izmantotie resursi:
LETA