Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Gan Upītei, gan Tupem/Šļahotam 9. vieta Lillehammerē

Agris Suveizda

Gan Upītei, gan Tupem/Šļahotam 9. vieta Lillehammerē
Jaunatnes ziemas olimpisko spēļu logo

Lillehammeres trasē Norvēģijā II pasaules jaunatnes ziemas olimpisko spēļu ietvaros turpinās sacensības kamaniņu sportā. Gan Anda Upīte, gan arī divnieku ekipāža Aksels Tupe/Kaspars Šļahota ierindojās devītajā vietā.

Savu pirmo braucienu Anda veica 53.821 sekundēs un pēc brauciena bija desmitā ātrākā braucēja. Par sacensību līderi izvirzījās Vācijas jaunā kamaniņu braucēja Džesika Tībele, kura finišēja pēc 53.106 sekundēm. Mūsu sportiste līderei pēc pirmā brauciena piekāpās par 0.715 sekundēm.

Otrajā braucienā Anda nedaudz uzlaboja savu sniegumu - 53.601 sekunde. Divu braucienu summā uzrādot laiku viena minūte un 47.422 sekundes un sacensību uzvarētājai Kanādas izlases braucējai Brūkai Apškrumai piekāpjoties par 1.396 sekundēm, mūsu jaunā kamaniņu braucēja II pasaules jaunatnes ziemas olimpiskajās spēlēs izcīnīja 9.vietu.

Uz goda pjedestāla otrā pakāpiena stājās pirmā brauciena līdere Džesika Tībele no Vācijas, bet bronzas godalgu izcīnīja Madlēna Egle no Austrijas. Latvijas kamaniņu sporta sabiedrībā gan nav nekādas informācijas, ka Eglei bez interesantā uzvārda būtu vēl kāda saistība ar Latviju, savukārt Apškrumai (Apškrūmai) esot attāla radniecība.

Divniekiem piedalījās 13 ekipāžas, kuru vidū arī viena no Latvijas – Aksels Tupe/Kaspars Šļahota. Viņi savu pirmo braucienu veica 54.350 sekundēs, no sacensību līderiem Fēliksa Švarca un Lūkasa Guflera no Itālijas atpaliekot par 2.171sekundēm. Otrais brauciens mūsu puišiem padevās nedaudz labāks - 53.819 sekundes. Divu braucienu summā uzrādot laiku viena minūte un 48.169 sekunde, Latvijas ekipāža II pasaules jaunatnes ziemas olimpiskajās spēlēs izcīnīja 9.vietu.

Par sacensību uzvarētājiem tika atzīti Švarcs un Guflers, kuriem mūsu puiši piekāpās par 3.909 sekundēm. Uz goda pjedestāla otrā pakāpiena stājās vācieši Hanness Orlaminders un Pauls Gubics no Vācijas, bet trešie bija krievi Vsevolods Kaškins un Konstantīns Koršunovs.

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Kamaniņu Sporta federācija,
Mērija Ansviesule