Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Almagro murgs pret Fereru turpinās: 0-15!

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Almagro murgs pret Fereru turpinās: 0-15!
Davids Ferers
Foto: AFP/Scanpix

Buenosairesas "ATP World Tour 250" turnīra finālā svētdien tiksies sacensību pirmie divi numuri – Davids Ferers un Fabio Foņīni. Abi sestdien pusfinālos pieveica spāņus, tiekot galā ar attiecīgi Nikolasu Almagro un Tomiju Robredo. Fereram savu tautieti Almagro izdevies uzvarēt jau 15. reizi.

Buenosairesas turnīrs ir pirmais 2014. gadā, kurā pusfinālus sasniedza tikai sacensību pirmie četri izsētie tenisisti. Vienu no pusfinālu pāriem veidoja pēdējo trīs gadu čempioni – 2012. un 2013. gada uzvarētājs Davids Ferers turpināja savu bezzaudējumu sēriju pret Nikolasu Almagro, kurš šajā Argentīnas pilsētā nepārspēts palika 2011. gadā.

Ferers Niko šoreiz sakāva divos setos ar rezultātu 6:4, 6:2. Almagro 2. setu sāka ar breiku, taču seta turpinājumā regulāri pieļāva kļūdas vienkāršās situācijās un Fereram zaudēja jau 15. reizi! Almagro Davidu karjeras laikā tā arī ne reizi nav uzveicis, lai gan iespējas ir bijušas. Bez šaubām vislabākā no tām bija 2013. gada "Australian Open", kur Almagro par uzvaru mačā servēja trīs reizes, bet pamanījās vairākas reizes izlaist uzvaru un no 2-0 pārsvara zaudēt piecos setos.

Šobrīd starp aktīviem tenisistiem 15-0 bilance pret kādu no spēlētājiem ir arī Rodžeram Federeram, kurš tikpat reižu bez zaudējumiem ticis galā ar Mihailu Južniju. Vēsturē vislabākais rādītājs savstarpējos mačos bez zaudējumiem ir 17-0. Tāda bilance Ivanam Lendlam bija pret Timu Mejoti.

Divkārtējā čempiona pretinieks finālā būs Itālijas pirmais numurs Fabio Foņīni, kurš izglābās mačā pret 2009. gada čempionu Tomiju Robredo. Spānis bija vadībā ar setu un 5:3, taču nespēja izdarīt to, ko pagājušā gada vasarā Umagas finālā – uzveikt Foņīni. Pirms nedēļas Čīlē karjeras trešo ATP vienspēļu titulu izcīnījušais Fabio atspēlējās un uzvarēja trīs setos – 3:6, 7:5, 6:3.

Foņīni uz māla seguma kopš "French Open" sasniedzis 23-1 bilanci un pēdējos piecos turnīros ticis līdz finālam. Šajā laika posmā vienīgais zaudējums ir pērn jau pieminētā neveiksme Umagas finālā pret Robredo. Foņīni tas bija trešais fināls trīs nedēļu laikā, pēc uzvarām Štutgartē un Hamburgā "hat trick" sasniegt neizdevās pamatīga noguruma dēļ.

"Copa Claro". ATP "World Tour 250" turnīrs Buenosairesā uz māla seguma

Pusfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(1) David Ferrer – (4) Nicolas Almagro6:4 6:2
(2) Fabio Fognini – (3) Tommy Robredo3:6 7:5 6:3

ABN AMRO World Tennis Tournament". ATP "World Tour 500" turnīrs Roterdamā telpās uz "hard" seguma

Pusfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(3) Tomas Berdych – Ernests Gulbis6:3 6:2
Marin Cilic – Igor Sijsling5:7 6:3 6:2

"US National Indoor Tennis Championships", "ATP World Tour 250" turnīrs Memfisā telpās uz "hard" seguma

Pusfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Kei Nishikori – Michael Russell6:3 6:2
Ivo Karlovic – (4) Yen-Hsun Lu6:1 izst.

     [+] [-]

, 2014-02-16 01:37, pirms 10 gadiem
Nevaru veljoprojam saprast to Fonini, nespele vins tik labi, bet rezultati ir tiesam LIELISKI,protams milzu veiksme u.t.t. Bet tomer..Ritdien gan vajadzetu kartigi norauties,, Cilics ka jau gaidits platiem soliem solo uz savu 8-16 vietu! Bet neticu,ka Cilics speles Delray Beach.. Bus ateikums!