Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2948, Did:0, useCase: 3

Šosezon vēl nespēlējušajam Bļugeram statuss "atgriešanās kuru katru dienu"

Agris Suveizda

Šosezon vēl nespēlējušajam Bļugeram statuss "atgriešanās kuru katru dienu"
Teodors Bļugers. Foto: Keith Srakocic/AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas komandas Pitsburgas "Penguins" galvenais treneris Maiks Salivans vietējiem žurnālistiem pauda, ka latviešu uzbrucējam Teodoram Bļugeram noteikts jauns statuss – atgriešanās gaidāma kuru katru dienu. Tas gan vēl nenozīmē, ka Bļugera pirmā spēle sezonā tiešām gaidāma jau pavisam drīz.

"Bļugers sasniedzis punktu, kurā katru dienu skatāmies un rīkojamies atkarībā no tā, kā viņa ķermenis reaģē uz dažādiem mūsu dotiem stimuliem svaru zālē vai uz ledus. Rīkosimies atbilstoši medicīnas personāla ieteikumiem un tad, kad viņam būs dota zaļā gaisma spēlēšanai, liksim viņu tādā pozīcijā, kas viņam ļaus dot rezultātu," sacīja Salivans.

Latviešu uzbrucējs jau ilgstoši piedalās komandas treniņprocesā, tomēr septembra beigās gūtā ķermeņa augšdaļas savainojuma dēļ nav spēlējis joprojām un sezonas sākumā arī nokļuva ilgtermiņa savainoto spēlētāju rezervē. Šovakar Bļugers otrās maiņas centrā aizvietoja krievu uzbrucēju Jevgeņiju Malkinu, kurš treniņu izlaida personīgu iemeslu dēļ, un darbojās kopā ar Džeisonu Zakeru un Rikardu Rakellu, kā arī tika rotēts vairākuma brigādē.

Pitsburgas "Penguins" pēc septiņu zaudējumu sērijas trijos izbraukuma mačos izcīnīja piecus no sešiem punktiem (iepriekšējā mačā gan 4:5 pagarinājumā pret Monreālas "Canadiens") un naktī uz trešdienu uzņems Toronto "Maple Leafs", pēc tam atkal aizvadot trīs izbraukuma spēles. "Penguins" ar 15 punktiem 15 spēlēs Metropoles divīzijā apsteidz vienīgi Kolumbusas "Blue Jackets" (9). Komandas rezultatīvākie spēlētāji ar 16 punktiem ir Sidnijs Krosbijs (6+10) un jau pieminētais Malkins (7+9).

28 gadus vecais Teodors Bļugers iepriekšējā sezonā 65 spēlēs tika pie 28 (9+19) punktiem, 10 soda minūtēm un pozitīvas lietderības +12, bet NHL karjerā aizvadījis 205 mačus, sakrājot 82 (31+51) punktus, 66 soda minūtes un pozitīvu lietderību +31.

Izmantotie resursi:
https://twitter.com/PensInsideScoop...

     [+] [-]

, 2022-11-14 22:37, pirms gada
Nebūs labā kondīcijā ne Bļugers atgriežoties, ne Bertāns, tākā gaidām atpakaļ bez fanātisma, ka tagad brīnumus rādīs.