Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Vētra: "Latvijas izlase ir spējīga uz daudzām lietām"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Vētra: "Latvijas izlase ir spējīga uz daudzām lietām"
Gundars Vētra 2021. gada 14. novembrī. Foto: Romāns Kokšarovs

“Šajā novembrī varēja notikt visvairāk neparedzamu lietu. Izturējām, divi vinniņi ir!” pēc “Women`s EuroBasket 2023” kvalifikācijas pirmā sabraukuma teica Latvijas valstsvienības galvenais treneris Gundars Vētra.

No treneru pirmās tikšanās 18. maijā līdz pirmajām divām uzvarām Eiropas čempionāta kvalifikācijā pagāja tieši pusgads. Panākumam bija daudz sastāvdaļu. Spēlētājas un treneri ikdienā pārstāv 11 dažādus klubus sešās valstīs, taču septiņās novembra dienās vienojās kopīgam mērķim.

“Novembra sabraukumā izcīnījām divas uzvaras. Tās nebija vieglas uzvaras. Izraēla trenējās septiņas dienas ilgāk par mums, jo vietējā līga pārtraukumā devās nedēļu ātrāk. Zviedrija redzēja mūsu spēli un varēja sagatavoties, tādējādi divreiz pēc kārtas bijām nosacīti neizdevīgās starta pozīcijās. Abās spēlēs, lai gūtu panākumus, mainījām sākumā izvēlēto taktiku.

Liels paldies meitenēm par atsaucību un spēlēšanu izlasē! Viņas atbrauca grūtā sezonas brīdī – dažām bija pa divām svarīgām spēlēm nedēļā. Paldies par atvēlēto laiku un parādīto pašatdevi – liels prieks par viņām. Redzu, ka šī komanda ir spējīga uz daudzām lietām – raksturs ir spēcīgs! Tas jau ir demonstrēts daudzu gadu garumā.

Par sastāva aprisēm pirms sabraukuma
“Laicīgi zinājām, kuras spēlētājas varēs un nevarēs ierasties. No otras puses – divas dienas pirms sabraukuma daudzas spēlētājas aizvadīja spēles vietējās līgās. Nekad nezini, kas var notikt pēdējā brīdī. Beigās spēlētājas atbrauca un parādīja visu, ko spēj.”

Par jaunajām spēlētājām
“Visam savs laiks. Jaunajām spēlētājām – pat, ja viņas netika laukumā – bija svarīgi divās tādās spēlēs būt kopā ar komandu. Spēlēs, kurās uzvaras vērtība ir tik liela, ka eksperimentiem nav vietas. Jāmēģina darīt viss, lai izcīnītu uzvaras. Jaunās meitenes redzēju vasarā.”

Vasarā ar treneriem runājām – mums ir svarīgi izturēt šo novembri. Pēc 2021. gada novembra vājāki droši vien nebūsim. Atgriezīsies “amerikānietes”, progresēs jaunās meitenes, pieredzējušās sliktākas nepaliks. Šajā novembrī varēja notikt visvairāk neparedzamu lietu. Izturējām, divi vinniņi ir!”

Par Klāru Lundkvistu
“Klāra no pirmās spēles “Arka Gdynia” rindās ir saņēmusi 100% manu uzticību. Viņa ir pirmā saspēles vadītāja Eirolīgas komandā. Būtu ļoti laimīgs, ja viņa vismaz vienā spēlē pie manis būtu nospēlējusi tā, kā šodien. Tagad varu pateikt – izvēle bija pareiza, meitenei ir potenciāls! Turpināsim viņu attīstīt.”

Par “Arka Gdynia” atbalstu
“Klubā ir kopējs čats. Komandā cenšamies veidot ģimenisku atmosfēru – šorīt visas spēlētājas viena otrai novēlēja veiksmi. Atļaujamies jokot un radīt patīkamas noskaņas.”

Par Anetes Šteinbergas un Elīnas Babkinas rekordspēli
“Trenera uzdevums ir saskatīt un censties izmantot spēlētāju labākās īpašības. Spēlēs pret Izraēlu un Zviedriju notika tieši tā – nebija laika eksperimentiem. Zinājām, kuras lietas strādās, un centāmies tās pielietot. Elīnai – cepuri nost! Viņa nepiedalījās vasaras nometnēs, taču nekrita ārā no ansambļa un iedeva papildus lietas. Domāju, ka Elīnai bija divas ļoti labas spēles.

Nākamo vasaru gaidām ar cerībām. Ģērbtuvē meitenēm teicu, ka ir svarīgi sapulcēties vasarā – pastrādāt pie taktikas. Ja tā nebūtu, spēle būtu citādāka. Desmit dienas vai divas nedēļas – svarīgi, lai būtu savstarpēja sapratne, kā spēlēt mūsu sistēmā.”

Anete Šteinberga, Latvijas sieviešu valstsvienības kapteine

“Trener, apsveicu ar pirmajām divām uzvarām! Prieks, ka izcīnījām divas svarīgas uzvaras. Īpaši pret Zviedriju, jo nākamā savstarpējā spēle būs izbraukumā. Patika, ka vairākas spēlētājas nesa rezultātu uzbrukumā. Piemēram, Aija Jurjāne lieliski nospēlēja pirmajā ceturtdaļā un palīdzēja mums iegūt nelielu pārsvaru. Esmu priecīga par mūsu komandas veikumu.

Biju gaidījusi lielāku spiedienu groza apakšā. Izspēlējot “pick-and-roll” sadarbības, radās daudz iespēju uzbrukt – paldies komandas biedrēm, kuras mani atrada. Pateicoties viņām, tiku pie metieniem, kurus bija viegli realizēt.”

  +1 [+] [-]

, 2021-11-15 08:44, pirms 2 gadiem
Cerams, ka jaunās un beņķis kopumā, pieliks līdz EČ (kur ticu, ka būsim). Pretējā gadījumā 3-4 vadošās nespēs izvilkt fiziski visu turnīru. Jābūt lielākam pienesumam no pārējām.

  -3 [+] [-]

, 2021-11-15 09:38, pirms 2 gadiem
Nu, Novik, atbildi godīgi - cik tev maksā, lai šo nodevēju mazgātu baltu?...zinu, ka kaut ko pozitīvu mūsu tagadējie žurnālisti raksta tikai ar samaksu no klienta...
Ja viņu vēlreiz satiksi, tad lūdzu atgādini, ka ir laiks pienācis lūgt piedošanu faniem par 1992.gadu!
Parādi, Māri, ka esi īsts žurnālists un ne tikai glaimu rakstītājs!

  +2 [+] [-]

, 2021-11-15 09:57, pirms 2 gadiem
Vajag pārbaudes spēles bez līderēm lai iespēlētu jaunās lai būtu labas palīdzes jo mums ir ko pārbaudīt kopā - Jasa ,Gūlbe ,Dreimane ,Meldere ,Sila, Mote ,Bulāne un pielikt kādas kas mazāk spēlēja piemeram Digna un vēl iespējas ka nākotnē spēlēs Vītola un Meļņika

  -2 [+] [-]

, 2021-11-15 10:16, pirms 2 gadiem
Witslenamitea rakstīja: Vajag pārbaudes spēles bez līderēm lai iespēlētu jaunās lai būtu labas palīdzes jo mums ir ko pārbaudīt kopā - Jasa ,Gūlbe ,Dreimane ,Meldere ,Sila, Mote ,Bulāne un pielikt kādas kas mazāk spēlēja piemeram Digna un vēl iespējas ka nākotnē spēlēs Vītola un Meļņika
Zenta Meļņika spēlēs pie Vētras, kurš nodeva izlasi 1992.?...izlasi kurā spēlēja Igors Meļņiks, Zentas tēvs? ...ukrainis, kurš bija lielāks Latvijas patriots par šo "latvieti pēc papīriem"?

  -1 [+] [-]

, 2021-11-15 11:41, pirms 2 gadiem
dakots rakstīja: Nu, Novik, atbildi godīgi - cik tev maksā, lai šo nodevēju mazgātu baltu?...zinu, ka kaut ko pozitīvu mūsu tagadējie žurnālisti raksta tikai ar samaksu no klienta...
Ja viņu vēlreiz satiksi, tad lūdzu atgādini, ka ir laiks pienācis lūgt piedošanu faniem par 1992.gadu!
Parādi, Māri, ka esi īsts žurnālists un ne tikai glaimu rakstītājs!
Beidz dzīvot pagātnē, tas pie nekā laba nenoved. Tu taču pieaudzis vecis esi, saņemies un vienreiz pārdzīvo savu sāpiti.

  -4 [+] [-]

, 2021-11-15 13:02, pirms 2 gadiem
dakots rakstīja: Zenta Meļņika spēlēs pie Vētras, kurš nodeva izlasi 1992.?...izlasi kurā spēlēja Igors Meļņiks, Zentas tēvs? ...ukrainis, kurš bija lielāks Latvijas patriots par šo "latvieti pēc papīriem"?
Patriots bija Gundars Vētra un Igors Miglinieks - PSRS Patrioti, kā mēs visi tolaik!
Bet Meļņikam un Valteram tolaik nebija nekādu izredžu spēlēt PSRS izlasē un cīnīties par Olimpisko zeltu, viņiem atlika tikai tēlot urrā - patriotus!

  +4 [+] [-]

, 2021-11-15 13:30, pirms 2 gadiem
oxa rakstīja: Patriots bija Gundars Vētra un Igors Miglinieks - PSRS Patrioti, kā mēs visi tolaik!
Bet Meļņikam un Valteram tolaik nebija nekādu izredžu spēlēt PSRS izlasē un cīnīties par Olimpisko zeltu, viņiem atlika tikai tēlot urrā - patriotus!
Ak vai! Kurā gadā savā dzīvē esi apstājies? 1988. gadā vai 1991. gadā?

  +2 [+] [-]

, 2021-11-15 13:39, pirms 2 gadiem
Ar laiku Latvju zemes nodevēji un kangari balti nepaliek. Par savu rīcību un nostāju ir jāatbild.
Kauns visai Latvijas basketbola saimei par šādu trenneri.

  -1 [+] [-]

, 2021-11-15 14:32, pirms 2 gadiem
Vētra ir labākais, iespējamais variants sieviešu izlasei! Neviens no musējiem treneriem nav ne grama labāks par Vētru. Un jāsaka, paldies dievam ka beidzot izlasi vada Vētra, nevis kāds trenerīts, kuram augt uz izlases rēķina.

  +2 [+] [-]

, 2021-11-15 14:37, pirms 2 gadiem
oxa rakstīja: ...PSRS Patrioti, kā mēs visi tolaik!
Nerunā par visiem! Ja biji CCCP patriots, tad nelielies ar to. Esi iesprūdis pagātnē. Vētram viņa rīcība nekad netiks piedota. Leišiem toreiz - cepure nost. Brīnums, ka neviens žurnālists intervijā neko par viņa toreizējo lēmumu nepajautā...

     [+] [-]

, 2021-11-15 14:38, pirms 2 gadiem
smx rakstīja: Ar laiku Latvju zemes nodevēji un kangari balti nepaliek. Par savu rīcību un nostāju ir jāatbild.
Kauns visai Latvijas basketbola saimei par šādu trenneri.
Tikai Jūs "smx" tāds varonīgs Latvijas aizstāvis, kā dēļ mums ir neatkarīga valsts!? Diemžēl PSRS laikā profesionālie sportisti dzīvoja kā "mucā" un tāpēc pieņēma nepareizus lēmumus. Šodienas Guntara Vētras rīcība pierāda, ka kaut ko jau viņš savos uzskatos ir mainījis.

     [+] [-]

, 2021-11-15 15:01, pirms 2 gadiem
kokkāpējs rakstīja: Tikai Jūs "smx" tāds varonīgs Latvijas aizstāvis, kā dēļ mums ir neatkarīga valsts!? Diemžēl PSRS laikā profesionālie sportisti dzīvoja kā "mucā" un tāpēc pieņēma nepareizus lēmumus. Šodienas Guntara Vētras rīcība pierāda, ka kaut ko jau viņš savos uzskatos ir mainījis.
....bet kur ir atvainošanās faniem?

     [+] [-]

, 2021-11-15 15:23, pirms 2 gadiem
Atvainošanās nav un nebūs, varat palasīt kaut vai vecākas intervijas sportacentrā. Guntars Vētra neko nenožēlo.
Iespējams, ir labs trenneris, bet ne tās valsts, kuru 1991.gadā nodevi.

  -2 [+] [-]

, 2021-11-15 17:16, pirms 2 gadiem
dakots rakstīja: ....bet kur ir atvainošanās faniem?
tu esi iestrēdzis, neveselīgi gaudo un skaud, tev ir 1 LP, tevi kāds apbižojis, izvēlies NBA vai S- Daugava

     [+] [-]

, 2021-11-15 17:42, pirms 2 gadiem
Meitenes ir spējīgas. Žēl, ka treneris nav spējīgs saņemt dūšu un atvainoties.

  -1 [+] [-]

, 2021-11-15 18:42, pirms 2 gadiem
Oi tie žultainie hronisti atkal uzdarbojas... Nu tak liekās vienreiz mierā, paši taču sev darat pāri ar šito neveslīgo milzonīgās pārestības nepiedošanu. Tie bija citi laiki, neviens no jums nezina kā paši rīkotos konkrētās situācijās, var arī sanākt, ka paliekat par liekuļiem. Atstājiet vien katru pašu ar savu sirdsapziņu un izdarītajām izvēlēm un pievērsieties labāk vairāk paši sev

     [+] [-]

, 2021-11-15 19:02, pirms 2 gadiem
disciplīns rakstīja: Oi tie žultainie hronisti atkal uzdarbojas... Nu tak liekās vienreiz mierā, paši taču sev darat pāri ar šito neveslīgo milzonīgās pārestības nepiedošanu. Tie bija citi laiki, neviens no jums nezina kā paši rīkotos konkrētās situācijās, var arī sanākt, ka paliekat par liekuļiem. Atstājiet vien katru pašu ar savu sirdsapziņu un izdarītajām izvēlēm un pievērsieties labāk vairāk paši sev
...principā man ir po...taču šo nodevēju ieliek par valstsvienības galveno un man tagad regulāri ir jāredz šis liekulīgais ģīmis, un pērkamie žurnālisti šo slavē....lai tak sēž savā Gdiņā un nerādās Latvijā pie izlases, tad nekādas pretenzijas