Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Vavrinka vājš sagrāvē pret Nišikori

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Vavrinka vājš sagrāvē pret Nišikori
Kei Nišikori
Foto: AFP/Scanpix

Ar negaidīti vieglu uzvaru Londonā notiekošo "ATP World Tour Finals" pirmdien sāka Āzijas tenisa līderis Kei Nišikori, kuram izdevās sagraut bāli nospēlējušo Stenu Vavrinku – 6:2, 6:3.

Stenam Vavrinkam pirmās problēmas radās jau pašā mačā ievadā. Šveices tenisistam pirmajā geimā servi izdevās nosargāt no 15:40, kad abu breikbumbu izspēles beidzās ar Kei Nišikori "forehand" sitieniem autā. Pirmajā gadījumā japānis pats kļūdījās, bet otrajā reizē Stens viņam palīdzēja izsist autā.

Nišikori šodienas duelī pārliecinoši dominēja spēlē no gala līnijas, tādā tenisā "US Open" čempionam nedodot pietiekami daudz laika un neļaujot tikt ritmā. Vavrinkam lielas problēmas ar precizitāti, tās nespējot atrisināt. Vavrinkam neizdevās atrast plānu B, kad nedarbojās plāns A. Seta sākumā nepieļāvis breiku, Stens turpinājumā servi zaudēja divas reizes.

Nišikori piektajā geimā pēc divām Vavrinkas "volley" kļūdām ieguva pirmo no divām breikbumbām šajā geimā. Japānis nespēja bumbiņu atsist laukumā pēc Vavrinkas otrās serves. Stens tūlīt bumbiņu ietrieca tīklā ar "forehand", dodot pretiniekam otro iespēju. Nišikori jau izspēles sākumā diktēja spēli un breiku noformēja ar "forehand" uzbrukumiem. Vavrinka pavisam vāji nospēlēja septīto geimu, kurā viņam divas dubultkļūdas un arī viens "backhand" raidījums tīklā.

Spēles raksturs 2. setā nemainījās. Nišikori arvien saturīgāk darbojās garajās izspēlēs, kamēr Vavrinka pats sev turpināja radīt sarežģījumus. Stens pirmo reizi setā savu servi zaudēja piektajā geimā, turklāt tobrīd par briesmām nekas neliecināja.

Viņš šajā geimā bija vadībā ar 40:15. Sekoja trīs "forehand" kļūdas pēc kārtas, dodot Nišikori kārtējo breikbumbu. Tās izspēlē japānim paveicās. Viņš atbloķēja spēcīgu šveicieša servi, pie tīkla esošais Vavrinka laida garām bumbiņu, tai piezemējoties laukumā viņam aiz muguras.

Cīņas priekšpēdējā geimā vēlreiz tiekot nobreikotam, Vavrinka nespēja piespiest Nišikori servēt par uzvaru mačā. Vavrinka pie rezultāta 3:5, 30:30 "ieslaisoja" tīklā no neērtās puses, dodot Nišikori mačbumbu. Stens netrāpīja pirmo servi, bet otrās serves izspēle beidzās ar vēl vienu trīskārtējā "Grand Slam" čempiona "backhand" kļūdu. Tā bija Vavrinkas 31. nepiespiestā kļūda mačā, Nišikori sakrāja tikai 18. Viņam arī pozitīvāks rādītājs tīri uzvarētajās izspēlēs: 19-12. Vavrinka ir pirmais Top 10 spēlētājs, kuram mačā neizdevās iegūt vismaz vienu breikbumbu pret Nišikori.

Abiem tenisistiem tā bija trešā tikšanās šogad. Augustā Toronto pusfinālā divos setos uzvarēja Nišikori, bet nākamajā mēnesī "US Open" pusfinālā četros setos pārāks bija Vavrinka. Viņam pēc šodienas neveiksmes vēl ir pārsvars savstarpējos dueļos (4-3).

Vavrinka finālturnīrā startē ceturto reizi pēc kārtas. Pirmajās trīs viņš izstājās pusfinālā. Arī Nišikori labākais rezultāts Londonā ir pusfināls, to sasniedzot debijā 2014. gadā. Abi tenisisti pretendē uz gada pabeigšanu ranga 3. vietā. Uz Top 3 finišu pretendē arī Londonā otrajā grupā spēlējošais Milošs Raoničs. Šobrīd situācija ir sekojoša: Raoničam provizoriskā 3. vieta ar 5250 punktiem, Vavrinka seko ar 5115, bet Nišikori ir 4905.

     [+] [-]

, 2016-11-14 18:16, pirms 7 gadiem
Donors kas donors.

     [+] [-]

, 2016-11-14 19:03, pirms 7 gadiem
pilnigs paligs...