Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Santušs: "Rezultāts neataino to, cik daudz problēmu mums bija"

Agris Suveizda

Santušs: "Rezultāts neataino to, cik daudz problēmu mums bija"
Fernandu Santušs
Foto: AFP/Scanpix

Portugāles futbola izlases galvenais treneris Fernandu Santušs pēc uzvaras pār Latviju (4:1) bija ļoti neapmierināts ar pirmā puslaika kvalitāti un atzina, ka pārliecinošais rezultāts neataino to, cik daudz problēmu laukumā mājiniekiem bija.

- Latvijas treneris teica, ka spēli izšķīra Kvarežma. Piekrītat?
- Jā, Kvarežma izšķīra spēli. Mums nācās daudz ciest. Latvijas izlasei ir daudz atlētisku un fiziski spēcīgu spēlētāju. Pirmajā puslaikā mēs labi kontrolējām bumbu, taču mums pietrūka intensitātes. Centāmies mainīt uzbrukuma malas, bet nedarījām to pietiekami ātri, lai radītu pretinieku aizsardzībai problēmas. Latvijas izlase labi tika galā ar mūsu uzbrukuma darbībām.

Realizējām pendeli un tā nedaudz mainīja spēles gaitu, taču nespējām šo situāciju izmantot. Pārtraukumā teicu, ka mums jāuzbrūk ātrāk, tiešāk un mērķtiecīgāk un ka mums ir jāiegūst otrās bumbas. Otrā pendele, ko Ronaldu neiesita, varēja izšķirt spēles likteni. Pēc tam ielaidām, bet mūsu reakcija uz šiem vārtiem bija ļoti laba. Mums paveicās, ka iesitām tikai dažas minūtes pēc tam.

Arī Želsons [Martinšs] ļoti labi iegāja spēlē, bet, ja skatāmies maču kopumā, mums bija daudz vairāk problēmu, nekā to rāda rezultāts. Kā jau teicu vakar, mums jāspēlē ar lielāku intensitāti. Bet mums tas neizdevās. Tā nebija perfekta spēle. Iznākums ir taisnīgs, bet brīdināju komandu, ka nebūs viegli. Un, kad domājām, ka būs viegli, mums radās grūtības.

- Ronaldu šogad izlasē neiesita jau trešo pendeli.
- Viņam šajā epizodē trūka veiksmes. Nevēlos komentēt viņa netrāpītos 11 metru soda sitienus.

- Kā kopumā vērtējat aizvadīto gadu?
- Mums bija teicams "Euro 2016" finālturnīrs, bet nedrīkstam pārāk ilgi dusēt uz lauriem.

- Kā jutāties, spēlējot Algarves stadionā?
- Mēs savas spēles aizvadām visā valstī, kas – spēlēšana dažādās pilsētās - ir labs solis kopējai futbola attīstībai un popularizācijai. Jutāmies ļoti labi, un vietējā publika mūs silti uzņēma.

- Vai lēmums laist laukumā Kvarežmu bija izšķirošais brīdis spēlē?
- Nezinu, vai tas bija spēles atslēgas brīdis. Viņš izdarīja daudz centrējumu un spēja biežāk flangā uzlauzt Latvijas izlases aizsardzību.

  +6 [+] [-]

, 2016-11-14 08:04, pirms 7 gadiem
Domāju,ka pareizi jau vien kritizē Santušs savu komandu,jo ja tā nopietni paskatās,tad Latvijas izlases vietā,vidēju Eiropas līmeņa izlasi(piemēram dāņus) viņi ar šādu spēli apspēlēt nevarētu,jo tur spēlētājiem tā individuālā meistarība augstāka un tādas bērnišķīgas kļūdas,kādas pieļāva mūsu aizsargi,pat uz noguruma rēķina,viņi nesagaidītu.

  +3 [+] [-]

, 2016-11-14 09:56, pirms 7 gadiem
Pareizi treneris saka, bet tāpēc šoreiz nevēlos kritizēt Latvijas izlasi, jo tiešām izskatījās, ka mūsējie cīnas kā var un cik spēks to ļauj - jā varēja būt rezultāts simpātiskāks 1:2 bet tas nemainītu faktu, ka zaudējām.
Paharam šoreiz cepums par to, ka saprata kā spēlēt pret Portugāli aizsardzībā (ar totāli ciešu segšanu un presingošanu).

  -1 [+] [-]

, 2016-11-14 10:19, pirms 7 gadiem
Ambrē rakstīja: Pareizi treneris saka, bet tāpēc šoreiz nevēlos kritizēt Latvijas izlasi, jo tiešām izskatījās, ka mūsējie cīnas kā var un cik spēks to ļauj - jā varēja būt rezultāts simpātiskāks 1:2 bet tas nemainītu faktu, ka zaudējām.
Paharam šoreiz cepums par to, ka saprata kā spēlēt pret Portugāli aizsardzībā (ar totāli ciešu segšanu un presingošanu).
beidz. Tur Lords Bendtners visu nokārtotu