Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Mārim Jasam sezonas pirmie punkti VHL, aizsargam Balakunam 1+3 Ukrainā

Mārim Jasam sezonas pirmie punkti VHL, aizsargam Balakunam 1+3 Ukrainā
Māris Jass
Foto: www.hcburan.ru

Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) spēlē pie pirmajiem rezultativitātes punktiem sezonā tika Latvijas izlases aizsargs Māris Jass, kura atdotās divas rezultatīvas piespēles tomēr nespēja glābt Voroņežas "Buran" no zaudējuma Čeļabinskas "Chelmet" (6:7 pagarinājumā).

Krievija

VHL turnīrā pie panākuma pēcspēles metienu sērijā tika uzbrucēju Artūra Mickeviča un Kaspara Saulieša pārstāvētais klubs "Toros", kas ar 1:0 uzveica Tjumeņas "Rubin".

Saulietis (21 spēlē 7+5) spēlēja pirmajā virknējumā un izcēlās ar divām soda minūtēm un nerealizētu bullīti, savukārt Mickevičs (17 spēlēs 3+2) spēlēja ceturtajā maiņā.

Citā spēlē pirmos rezultativitātes punktus šosezon guva Voroņežas "Buran" aizsargs Māris Jass, kura pārstāvētā komanda 6:7 pagarinājumā piekāpās "Chelmet". M.Jasa kontā divas rezultatīvas piespēles, bet šosezon Latvijas izlases aizsargs ir ticis laukumā astoņās spēlēs.

Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) spēlē sakāvi piedzīvoja 21 gadus vecā uzbrucēja Kirila Tambijeva pārstāvētais klubs Sanktpēterburgas "Dinamo", kas ar 1:7 piekāpās "SKA-1946". Vienīgos vārtus "Dinamo" labā guva tieši K.Tambijevs, spēles devītajā minūtē atklājot mača rezultātu.

Aizvadot tikai 12 spēles "Dinamo" rindās, K.Tambijevs ir rezultatīvākais vienības hokejists ar 23 (6+17) punktiem. Tuvākajam sekotājam Aleksandram Djaduško ir 21 (10+11) punkts 25 spēlēs.

Šveice

Šveices NLA turnīrā neveiksmi piedzīvoja "Lugano" hokejisti, kas ar 4:5 pagarinājumā piekāpās "Zug". "Lugano" vārtsargs Elvis Merzļikins spēlei nebija pieteikts. Septiņos mačos 19 gadus vecais Latvijas vārtsargs ir ielaidis vidēji 2,28 ripas un atvairījis 92,08% metienu.

Tikmēr NLB (otrā spēcīgākā līga) čempionātā Alekseja un Maksima Širokovu pārstāvētais klubs "Red Ice" ar 2:5 piekāpās "Basel Sharks". Latvijas hokejisti pie punktiem netika. Uzbrucējs A.Širokovs 18 spēlēs ir nopelnījis 13 (7+6) punktus, bet aizsargs M.Širokovs 18 mačos ir ticis pie trim (1+2) punktiem.

Ukraina

Ukrainas hokeja čempionātā pārliecinošu uzvaru Latvijas hokejistu trio – Vitālijs Hvorostiņins (6 spēlēs 2+0), Ēriks Golubevs (6 spēlēs 0+3), Vladislavs Balakuns (6 spēlēs 1+5) – pārstāvētais klubs "Bily Bars", kas ar 11:1 pārspēja Ļvovas hokejistus. Aizsargs Balakuns komandas uzvaru sekmēja ar vieniem vārtiem un trim rezultatīvām piespēlēm, uzbrucējs Hvorostiņins palīdzēja ar vēl vienu ripu, savukārt aizsargs Golubevs izdarīja vienu rezultatīvu piespēli.

Norvēģija

Norvēģijas "Get-Ligaen" turnīrā pie panākuma tika Tensbergas "Vikings", kas ar 5:1 pārspēja "Storhamar Dragons". Ar punktiem izcēlās arī visi trīs Latvijas hokejisti "Vikings" rindās. Jānis Straupe (17 spēlēs 3+6) guva vikingu ceturtos vārtus, savukārt Ēriks Ševčenko (17 spēlēs 1+10) un Ričards Birziņš (17 spēlēs 2+13) izcēlās ar rezultatīvām piespēlēm. Aizsargiem Ševčenko un Birziņam šodien arī pa divām soda minūtēm.

Piektajai spēlei pieaugušo komandas sastāvā šosezon bija pieteikts 16 gadus jaunais Lerenskogas kluba sistēmas aizsargs Maksims Ponomarenko (0+0), bet viņa pārstāvēta komanda ar 1:2 piekāpās Lilehammeres hokejistiem.

Itālija

Itālijas hokeja čempionātā aizsarga Mārtiņa Jakovļeva pārstāvētais klubs "Fassa" ar 3:5 atzina "Asiago Migross" pārākumu. Latvijas hokejista kontā trīs metieni pa vārtiem un divas soda minūtes. 10 spēlēs 22 gadus vecais Jakovļevs ir izcēlies ar pieciem (0+5) punktiem.

Izmantotie resursi:
Официальный сайт ХК "БЕЛЫЙ БАРС"
Высшая хоккейная лига - Официальный сайт
Федерація хокею України
Молодежная хоккейная лига - Официальный сайт
pointstreak.com
National League

     [+] [-]

, 2013-11-14 20:24, pirms 10 gadiem
tambijevs

     [+] [-]

, 2013-11-14 23:21, pirms 10 gadiem
neatminos, ka Balakuns būtu spēlējis aizsardzībā...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-11-15 07:08, pirms 10 gadiem
Sermulītis rakstīja: http://www.eliteprospects.com/player.php?player=30655
nu nevajag jau akli vienmēr ticēt Eliteprospects - daudz tomēr viņiem vēl joprojām to gļuku...
Starp citu, vēl iepriekšējajā sezonā Balakuns spēlēja uzbrukumā (un arī pirms tam)

taču nu viņš esot aizsargs: Состав команды .