Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

ULEB un FIBA "kara" rezultātā Itālijas tiesnešiem aizliedz apkalpot Eiropas kausa spēles

Andrejs Siliņš

ULEB un FIBA "kara" rezultātā Itālijas tiesnešiem aizliedz apkalpot Eiropas kausa spēles
Itālijas basketbola tiesnesis Karmelo Paterniko

Lai gan jaunā klubu sezona jau sākusies, turpinās nemieri divu vadošu organizāciju ULEB un FIBA starpā. Tā rezultātā Itālijas tiesnešiem aizliegts apkalpot ULEB Eiropas kausa spēles, pretējā gadījumā tiks lauzts līgums par darbu A sērijā.

Itālijas federācija bijusi vispretimnākošākā FIBA prasībām - jau vasarā kļuva zināms, ka neviens Itālijas klubs nepiedalīsies ULEB Eiropas kausā, pretējā gadījumā draudētu diskvalifikācija no vietējā čempionāta. Atsevišķi klubi, piemēram, Artūra Strautiņa "Reggio Emilia", šajā gadījumā nolēma starptautiskajā arēnā nespēlēt vispār, nevis izmantot iespēju pievienoties FIBA Čempionu līgai.

Līdzīgai šantāžai Itālijas federācija pakļāvusi arī savus tiesnešus - līgumā ar tiem noteikts, ka nedrīkst tiesāt ULEB Eiropas kausa sacensības. Pirms divām nedēļām trīs tiesneši paziņoja, ka gatavojas tomēr tiesāt arī ULEB Eiropas kausu, uz ko federācija atbildēja ar ultimātu - ja tiks tiesāts ULEB Eiropas kauss, nedrīkstēs vairs tiesāt A sēriju, tiks lauzts līgums ar konkrētajiem "noziedzniekiem" un pieprasīta kompensācija par zaudējumiem.

Tiesnesis Karmelo Paterniko nolēmis nepadoties federācijas spiedienam un plāno nākamnedēļ tiesāt ULEB Eiropas kausā. Ja tā tiešām notiks, Paterniko pēdējā spēle A sērijā būs svētdien, vadot "Emporio Armani" un "Varese" maču. Paterniko, kurš A sērijā notiesājis ap 600 spēļu, starptautiskajā arēnā tiesājis jau 13 gadus.

Interesanti, ka Eirolīgā itāliešiem gan ir atļauts tiesāt, un šīs sezonas atklāšanas spēli starp Madrides "Real" un Pirejas "Olympiacos" tiesāja Luidži Lamonika (viens no tiesnešiem bija arī Oļegs Latviševs). Šovakar Atēnās spēli starp "Panathinaikos" un "Žalgiri" jātiesā Tolgam Sahinam, kurš bija viens no trijiem tiesnešiem, kas lūdz atļauju tiesāt arī ULEB Eiropas kausu. Savukārt Paterniko šovakar apkalpos "Baskonia" un "Anadolu Efes" maču Vitorijā.

Izmantotie resursi:
La Gazzetta dello Sport

  +2 [+] [-]

, 2016-10-14 12:36, pirms 8 gadiem
Tiesnešu institūts jau tradicionāli atrodas FIBA pakļautībā. No FIBA skatu punkta, ULEB Eiropas kauss nav leģitīms turnīrs.
Šāda rīvēšanās tiesnešu jautājumā starp FIBA un ULEB izvērtās arī gadsimta sākumā.

Lamonika jau sasniedzis 50 gadu slieksni (attiecīgi arī FIBA kategorijas licences viņam vairs nav), Paterniko sasniegs nākamgad! Tā kā viņiem patiesībā nav ko zaudēt, var tiesāt ULEB rīkotās sacensības uz nebēdu.

     [+] [-]

, 2016-10-14 13:48, pirms 8 gadiem
1 rakstīja: Tiesnešu institūts jau tradicionāli atrodas FIBA pakļautībā. No FIBA skatu punkta, ULEB Eiropas kauss nav leģitīms turnīrs.
Šāda rīvēšanās tiesnešu jautājumā starp FIBA un ULEB izvērtās arī gadsimta sākumā.

Lamonika jau sasniedzis 50 gadu slieksni (attiecīgi arī FIBA kategorijas licences viņam vairs nav), Paterniko sasniegs nākamgad! Tā kā viņiem patiesībā nav ko zaudēt, var tiesāt ULEB rīkotās sacensības uz nebēdu.
FIBA ir kā mazs bērns un bendē labu sistēmu, kā dēļ cieš klubi

  +1 [+] [-]

, 2016-10-14 14:18, pirms 8 gadiem
Real Rebel rakstīja: FIBA ir kā mazs bērns un bendē labu sistēmu, kā dēļ cieš klubi
Tas, ka VEF neiet pie FIBA, nenozīmē, ka tur ir slikti. Gan jau tik slikti nemaz nav, bet, ja vēl ČL pāris sezonas progresēs, gribēšu redzēt, kam vairs interesēs Eirokauss.

  +1 [+] [-]

, 2016-10-14 14:40, pirms 8 gadiem
Tādi un šādi liegumi. Jauni kausi, aizliegšana šim un tam. Kāds vispār saprot, kur klubi drīkst spēlēt, kur nē? Man vispār vairs nav saprašana, kas ir zem kādas organizācijas un, kur kas drīkst spēlēt.

  -1 [+] [-]

, 2016-10-14 21:36, pirms 8 gadiem
onkols rakstīja: Tas, ka VEF neiet pie FIBA, nenozīmē, ka tur ir slikti. Gan jau tik slikti nemaz nav, bet, ja vēl ČL pāris sezonas progresēs, gribēšu redzēt, kam vairs interesēs Eirokauss.
Kāds te VEF sakars? Beigsiet viņus iekšā jaukt? Ja nevari, tad iesaku paklusēt....Runājot par lietu, tad ČL tagad ir interesanta tikai lielo bonusu pēc un tur rodas jautājums, cik ilgi nauda būs...Ja skatāmies no spēles viedokļa, tad FIBA ir izkropļojusi eiropas basketbolu

  -2 [+] [-]

, 2016-10-14 21:40, pirms 8 gadiem
Jack Daniel`s rakstīja: Tādi un šādi liegumi. Jauni kausi, aizliegšana šim un tam. Kāds vispār saprot, kur klubi drīkst spēlēt, kur nē? Man vispār vairs nav saprašana, kas ir zem kādas organizācijas un, kur kas drīkst spēlēt.
Ikviens klubs pašlaik var izlemt, kur spēlēt, ja FIBA kādu diskvalificēs, tad būs krimināl atbildība