Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

papildināts M. Rēdliham un "Lokomotiv" pirmais zaudējums

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

M. Rēdliham un "Lokomotiv" pirmais zaudējums
Miķelis Rēdlihs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Šovakar pirmo zaudējumu piektajā Kontinentālās hokeja līgas sezonā piedzīvoja latviešu uzbrucēja Miķeļa Rēdliha pārstāvētā Jaroslavļas "Lokomotiv", kas otrajā periodā ielaida četrus vārtus un ar 3:6 piekāpās Ņižņijnovgorodas "Torpedo" priekšā. Rēdlihs atzīmējās ar vienu metienu.

Pirmais rezultatīvais raidījums bija jau otrās minūtes ievadā, kad no zilās līnijas izcēlās "Torpedo" aizsargs Mihails Tjuļapkins. "Lokomotiv" 17. minūtē atbildēja ar lielisku Maksima Truņova individuālo reidu – viņš pa labo malu ielauzās sāncenšu zonā, tika līdz vārtu priekšai un pārspēja Ņikitu Bespalovu.

Ja pirmās 20 minūtes noslēdzās ar neizšķirtu 1:1, tad nākamajās 20 krietni pārāki bija "Torpedo" hokejisti, kuri guva četrus vārtus. Augšējos stūros iemeta Pjotrs Ščastļivijs un Vladimirs Maļeņkihs, vairākumā meistarīgi nūju pielika Martins Tērnbergs, un 33. minūtē rezultāts bija 4:1.

Lai gan "Lokomotiv" vadošie uzbrucēji – Aleksejs Kaļužnijs un Niklass Hagmans – realizēja vairākumu, punktu trešdaļai pēc cīņas vārtu priekšā pielika Ruslans Zainuļins – 5:3. Likumsakarīgi, ka pēc šādas uguņošanas noslēdzošajās 20 minūtēs vārtu biruma vairs nebija.

Vienīgo ripu iemeta kanādietis Mets Elisons, kurš uzvarēja iemetienu, viegli apspēlēja aizsargu un trāpīja starp "Lokomotiv" vārtsarga kājsargiem – "Torpedo" pirmā uzvara sezonā ar rezultātu 6:3. Tādējādi Ņižņijnovgorodas komanda Rietumu konferences kopvērtējumā apsteigusi Rīgas "Dinamo", kura nokritusi uz pēdējo pozīciju.

Tikmēr "Lokomotiv", kas bija vienīgā komanda bez zaudējumiem, palaida garām lielisku iespēju kļūt par KHL līderi.

Miķelis Rēdlihs, kurš spēlēja "Lokomotiv" pirmajā virknējumā, laukumā pavadīja 13 minūtes un 54 sekundes, kuru laikā paspēja izdarīt vienu precīzu metienu. Nākamo spēli "Lokomotiv" aizvadīs svētdien, savā laukumā uzņemot Mitišču "Atlant" – pēdējo komandu, kurai zaudēts Gagarina kausa ietvaros.

Savukārt dienas otrajā spēlē Gagarina kausa čempione Maskavas "Dynamo" ar Oļegu Znaroku un Hariju Vītoliņu pie stūres viesos ar 4:3 pēcspēles metienos uzvarēja Jekaterinburgas "Avtomobilist". Noslēdzošā perioda ievadā "Dynamo" bija vadībā ar 3:1, taču ielaida divus vārtus 23 sekunžu laikā.

Rezultātu jau 4. minūtes ievadā atklāja "Dynamo" uzbrucējs Konstantīns Kasjančuks, kurš ar metienu starp "Avtomobilist" vārtsarga Krisa Holta kājsargiem realizēja soda metienu. Pēc 10 minūtēm visiem izdevās pārsvaru dubultot – Holts negaidīja Romāna Derļuka metienu no apmales, un rezultāts kļuva 2:0.

Tiesa, jau pirmajā spēles nogrieznī "Avtomobilist" izdevās vienus vārtus atspēlēt. Vairākumu pēc lieliskas kombinācijas pretuzbrukumā realizēja čehs Kamils Pirošs, gūstot savus pirmos vārtus KHL. Tā nebija vienīgā reize spēlē, kad mājiniekiem nācās atspēlēties.

Spēles otrajā pusē "Dynamo" izturēja minūti un 32 sekundes trijatā, pēcāk – 44. minūtē – realizējot skaitlisko vairākumu. Pēc Rīgas "Dinamo" spēlējušā aizsarga Filipa Novāka piespēles ar spēcīgu metienu no zilās līnijas izcēlās Dominiks Graņāks - jau šķita, ka būs čempionu uzvara ar 3:1.

Taču mājinieki nenolaida rokas, 23 sekunžu laikā panākot neizšķirtu. Vispirms ripa pēc metiena iesprūda "Dynamo" vārtu priekšā, kur pirmais pie tās bija Vasīlijs Streļcovs. Tūdaļ rupji kļūdījās maskaviešu vārtsargs Aleksandrs Jerjomenko, ielaižot no neitrālās zonas raidītu ripu – 50. minūtē rezultāts kļuva 3:3. Uzvarētājs bija jānoskaidro pēcspēles metienu sērijā.

"Bullīšos" meistarīgāki bija "Dynamo" hokejisti, abus mēģinājumus realizējot zviedram Rikardam Gingem. "Dynamo" tā bija ceturtā uzvara piecās spēlēs, un tieši Maskavas klubs ar 10 punktiem atgriezies Rietumu konferences vadībā vadībā.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2012-09-14 19:15, pirms 12 gadiem
Holts nolaida luni pie 3 vārtiem, bet Jerjomenko pie 3 vēl lielākus podus sagāza!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +14 [+] [-]

, 2012-09-14 19:58, pirms 12 gadiem
Holtam bija jāpaliek ''Dinamo''! Nav jēgas no Telkvista - soliņa sildītāja... Es pat nesaprotu, kāpēc uz soliņa sēž Telkvists!? Latviešu par maz, kas var būt 2. numuri?

  +2 [+] [-]

, 2012-09-14 20:18, pirms 12 gadiem
Veiksme uzspīdēja Avto... Bet nu beigās tieši viņi bij pelnījuši uzvaru.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +15 [+] [-]

, 2012-09-14 21:31, pirms 12 gadiem
Miķelis Rēdlihs, kurš spēlēja "Lokomotiv" pirmajā virknējumā, laukumā pavadīja 13 minūtes un 54 sekundes, kuru laikā paspēja izdarīt vienu precīzu metienu.



Protams, varu kļūdīties, bet man liekas, ka "precīzs metiens" nozīmē iesistie vārti. Bet Miķelim ir tikai viens metiens vārtu virzienā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2012-09-14 21:56, pirms 12 gadiem
Austrumu tanks rakstīja: Holtam bija jāpaliek ''Dinamo''! Nav jēgas no Telkvista - soliņa sildītāja... Es pat nesaprotu, kāpēc uz soliņa sēž Telkvists!? Latviešu par maz, kas var būt 2. numuri?
Piekrītu ,jo otrais numurs mierīgi varētu būt ,vai nu Raitums,vai Muštukovs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2012-09-14 22:26, pirms 12 gadiem
Pamazām var sākt apspriest, kurš pirmais atgriezīzies Dinamo, Rēdlihs, Dārziņš vai Sprukts. Pūče prognozēja ka viens atgriezīsies, es prognozētu ka divi.
Sezonas sākumā neviens no šiem uzbrucējiem nepārliecina.

  +1 [+] [-]

, 2012-09-14 22:34, pirms 12 gadiem
Kāds nezin kur cipulis spēles? jeb viņš jau met mieru ?

  -1 [+] [-]

, 2012-09-14 23:50, pirms 12 gadiem
airgix24 rakstīja: Pamazām var sākt apspriest, kurš pirmais atgriezīzies Dinamo, Rēdlihs, Dārziņš vai Sprukts. Pūče prognozēja ka viens atgriezīsies, es prognozētu ka divi.
Sezonas sākumā neviens no šiem uzbrucējiem nepārliecina.
Sprukts atgriezīsies.. Dārziņš turās un uz Miķeli liek lielas cerības.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-09-15 00:55, pirms 12 gadiem
Austrumu tanks rakstīja: Holtam bija jāpaliek ''Dinamo''! Nav jēgas no Telkvista - soliņa sildītāja... Es pat nesaprotu, kāpēc uz soliņa sēž Telkvists!? Latviešu par maz, kas var būt 2. numuri?
nu vai ta kāds pirms pirmajiem pārbaudes turnīriem vispār domāja ka Jurčers būs pirmais,man jau liekas,ka pats Telkvists sēž ar muti vaļā un lūdz lai kāds viņam iekniebj,lai pamostos no nejauka sapņa

  +1 [+] [-]

, 2012-09-15 00:57, pirms 12 gadiem
gazxs rakstīja: Holts nolaida luni pie 3 vārtiem, bet Jerjomenko pie 3 vēl lielākus podus sagāza!
nu pie otrajiem jau ar bija vainīgs,kad ielaida aizsarga metienu no puszonas neviena netraucēts
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja