Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

B grupa: Cauņa Čempionu līgā debitē ar 67 minūtēm un neizšķirtu Lillē

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

B grupa: Cauņa Čempionu līgā debitē ar 67 minūtēm un neizšķirtu Lillē
Aleksandrs Cauņa debitējis Čempionu līgā
Foto: Reuters/Scanpix

Šodien UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā debitējis Latvijas izlases pussargs Aleksandrs Cauņa, kurš B grupas spēlē sava Maskavas CSKA rindās viesos pret Francijas čempioni "Lille" iznāca pamatsastāvā. Mačs noslēdzās ar neizšķirtu 2:2. Cauņa nospēlēja līdz 67. minūtei, kad tika nomainīts vēl pie rezultāta 0:2.

Pēc veiksmīgā snieguma Latvijas izlases rindās Aleksandrs Cauņa nedēļas nogalē nospēlēja 25 minūtes svarīgā Krievijas Premjerlīgas spēlē, bet šodien Čempionu līgas spēlē tika arī pamatsastāvā, izkonkurējot Seku Olisē (vēl palīdzēja citu konkurentu par vietu sastāvā savainojumi). Cauņam uzreiz bija jāiesaistās ļoti svarīgā mačā, jo tieši cīņā starp "Lille" un CSKA teorētiski tiks izspēlēta 2. vieta grupā jeb ceļazīme uz 1/8 finālu. Interesanti, ka pretinieku nometnē rezervē palika tāds Cauņas pozīcijas (pussargs) spēlētājs kā Džo Kouls. Cauņa spēlēja kreisā pussarga pozīcijā.

1. puslaikā daudz labāk spēlēja "Lille", arī uzbrukumi franču klubam padevās asāki. Pirmais patiešām bīstamais gan radās vien 19. minūtē, kad pēc stūra sitiena izspēles Musa Sovs no tuvas distances, atrodoties ar muguru pret vārtiem, sita pāri. Uzreiz "Lille" tika pie vēl bīstamāka momenta, un atkal uzmanības centrā Sovs - šoreiz viņš neizmantoja izgājienu viens pret vienu. Savainotā Akinfejeva vietā spēlējošajam Gabulovam vārtos darba netrūka un līdz 45. minūtei viņš vairāk nekā piecas reizes(!) atvairīja bīstamus pretinieku sitienus. 37. minūtē beidzot TV ekrānos nonāca arī Cauņa - pēc partnera piespēles viņš pamanījās apsteigt "Lille" aizsargu un uzsist, tiesa, no visai sarežģītas situācijas, un bumba lidoja garām vārtiem. Frančiem liels pārsvars un 45. minūtē, īsi pirms pārtraukuma "Lille" pelnīti beidzot guva vārtus - pēc masveidīga uzbrukuma vārtu priekšā veikls izrādījās tas pats Sovs - vispirms viņš trāpīja pa stabu, bet CSKA joprojām viņu nenosedza, un ar atkārtotu mēģinājumu Sovs iesita.

2. puslaikā arī pie 1:0 iniciatīva piederēja "Lille", taču 55. minūtē CSKA pretuzbrukumā pēc Lova piespēles Tošičs trāpīja pa vārtu stabu! Un kā vienmēr - tas, kurš uzsit pa stabu, tas ielaiž. Praktiski uzreiz "Lille" uzbrukumā no soda laukuma robežas vidus Pedretī lieliski trāpīja, panākot 2:0 mājinieku labā. Francijas čempioni turpināja ofensīvu, un 65. minūtē pēc kārtējā Gabulova seiva bumbu no vārtu līnijas prom aizspēra Cauņa. Tiesa, jau pēc divām minūtēm Cauņu nomainīja Olisē. Drīz vien CSKA vienus vārtus atspēlēja - līdz vārtiem izlauzās Dumbija un 1:2. 77. minūtē Lillei uznāca Kouls, taču tas netraucēja 90. minūtē CSKA izraut neizšķirtu! Dumbija izspēlēja sieniņu ar Dzagojevu un guva savus otros vārtus - 2:2! Kaut arī armijnieki abus vārtus guva Cauņas prombūtnē, tas neliedz teikt - mūsu pussargs sācis Čempionu līgu ar neizšķirtu Francijā.

Otrajā grupas spēlē izteiktā grupas favorīte Milānas "Inter" uzņēma pastarīti uz papīra turku "Trabzonspor". 1. puslaiks milāniešu izpildījumā bija neticami bāls - komanda spēlēja bez iedvesmas (kaut arī vajadzēja reabilitēties par 3:4 zaudējumu Palermo), un pirmo sitienu vārtu četrstūrī "Inter" raidīja... tikai 32. minūtē. Bezmomentu spēlē loģisks 0:0 pēc 45 minūtēm. 2. puslaika sākumā Pacini vietā laukumā tika laists Milito, taču joprojām nekas būtisks nenotika - turki pat jau nekautrējās biežāk doties uz priekšu. Vien 72. minūtē "Inter" radīja izcilu momentu - Snaiders teicami iespēlēja Milito, kurš nespēja pārspēt vārtsargu no absolūti brīvas pozīcijas no vārtu priekšas... Īsāk sakot, "Inter" aizspēlējās līdz 0:1. 76. minūtē bumbu pret pārliktni trieca Halils Altintops, bet atlēkušo bumbu vārtos ieraidīja čehs Čelūstka. "Inter" neizglābās un šokējoši zaudēja - 0:1!

UEFA Čempionu līgas grupu turnīrs, B grupa

SpēleRezultātsVārtu guvēji
"Lille" - CSKA2:2 (1:0)Sovs 45'; Pedretī 56' - Dumbija 72'; 90'
"Inter" - "Trabzonspor"0:1 (0:0)Čelūstka 76'
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2011-09-14 23:38, pirms 13 gadiem
Inter ari pagruda, bus tikai interesantak
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +9 [+] [-]

, 2011-09-14 23:39, pirms 13 gadiem
Vāgners labākais spēlētājs CSKA rindās.2. puslaikā uztaisīja 2 ļoti lieliskas izdevības partneriem pretuzbrukumos. Reizi pa vārtu stabu (vārrtuvīrs mazliet skāra bumbu) pa stabu Dzagoevs trāpīja un reizi Dumbia aizsita garām vārtiem. un vēl vairākas reizes saasināja situāciju pretinieku laukuma pusē, kā arī iesāka uzbrukumu ar tālu piespēli Dzagoevam pie otrajiem gūtajiem vārtiem.

  +3 [+] [-]

, 2011-09-14 23:39, pirms 13 gadiem
malacis un Inter dīvains zaudējums
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-09-14 23:40, pirms 13 gadiem
No astonam spelem uzmineju tikai divas,diezgan cabigi! :

Naudas nav,ko talak???

  +4 [+] [-]

, 2011-09-14 23:41, pirms 13 gadiem
pamanījās gan tā Lille pakāst... masēja, masēja pretinieku un vienā brīdī galīgi sašļuka
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2011-09-14 23:43, pirms 13 gadiem
Šodien no izteiktajiem favorītiem uzvaras paņēma tik Real (knapi) un Bayern. Inter mājās zaudēja (wow wow)

  +3 [+] [-]

, 2011-09-14 23:44, pirms 13 gadiem
nez kad cauņa iznāk sākumsastāvā CSKA pavisam nespēlē ... :/
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2011-09-15 00:06, pirms 13 gadiem
biju patīkami pārsteigts,kad ieraudzīju ka Cauņa sākumsastāvā,domāju nu tik nu būs,pie 2-0 nedaudz sašļuku,bet kad pēc Cauņas maiņas Dumbija uzreiz iesita kļuva pavisam bēdīgi,vēl ar pēdējās min izlīdzināja rezultātu,komandai rezultāts jau labs,tikai ceru ka treneris nedomās kā te daži labi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-09-15 00:25, pirms 13 gadiem
Varēja jau autors pierakstīt, ka Lille 1.vārtus guva pēc acīmredzama un rupja pārkāpuma, kad Sows savu sedzēju iegrūda vārtos, bet pēc tam pats brīvs būdams arī bumbu tur iesita.
Cauņa spēlēja tāpēc, ka konkurenti uz vietu sastāvā ir baigā formas "bedrē", tā vismaz komentētāji apgalvoja.
Varēja redzēt, ka uzbrukumā ar Cauņu vispār neviens nerēķinājās, l tās retās piespēles iedeva uz otru malu(izņemot vienu gadījumu 1.puslaikā), kaut gan Cauņa bija brīvāks. labi, ka vismaz sūdus nekādus nesataisīja, varēja vienīgi būt aktīvāks.

  +4 [+] [-]

, 2011-09-15 00:33, pirms 13 gadiem
Turpini spēlēt, totalizators ir īsta zelta bedre, es tev saku! Paprasi kaut vai Dinaburgas čaļiem!

Modritis rakstīja: No astonam spelem uzmineju tikai divas,diezgan cabigi! :

Naudas nav,ko talak???

     [+] [-]

, 2011-09-15 01:56, pirms 13 gadiem
Bilde atkal izcila...
Tā rodas Foto-bombas

  -1 [+] [-]

, 2011-09-15 02:46, pirms 13 gadiem
Думбья спас Слуцкому очко

     [+] [-]

, 2011-09-15 04:20, pirms 13 gadiem
Nu sestdien, kad CSKA zaudeeja 0-4 Dinamo Caunja labaaks izskatiijaas par Olisi, tagad sanaaca otraadi

  +2 [+] [-]

, 2011-09-15 07:18, pirms 13 gadiem
Protams, bija redzams, ka Cauņa kaut kā pats bažīgi spēlē. Uzreiz piespēli dod spēlētājam, kas metra attālumā. Nu varbūt viņam tāds uzdevums bija nezinu. plus vēl likās neļoti aktīvs savā malā. Jo Lille mala bija daudz aktīvāka un paši uzņēmās iniciatīvu. Protams varbūt vēl tas, ka baidījās savārīt kaut ko. Nezinu tā vismaz likās.

     [+] [-]

, 2011-09-15 07:30, pirms 13 gadiem
Drausmīga spēle no Inter puses. Pelnīti atrāvās. Gasperini - otrs Benitez.

     [+] [-]

, 2011-09-15 09:35, pirms 13 gadiem
Sidnas rakstīja: Protams, bija redzams, ka Cauņa kaut kā pats bažīgi spēlē. Uzreiz piespēli dod spēlētājam, kas metra attālumā. Nu varbūt viņam tāds uzdevums bija nezinu. plus vēl likās neļoti aktīvs savā malā. Jo Lille mala bija daudz aktīvāka un paši uzņēmās iniciatīvu. Protams varbūt vēl tas, ka baidījās savārīt kaut ko. Nezinu tā vismaz likās.
viņš vismaz nekļūdījās kā Vāgners Lovs 1. puslaikā! Neviena precīza piespēle! Cauņa vismaz nedeva avantūristiskas piespēles, kas nesasniedz mērķi, bet saglabāja bumbu komandai. Vispār izskatījās, ka komandas biedri ne īpaši aktīvi viņam deva bumbu, bez maz vai domājot - aj, tas jaunais jau tik bumbu pazaudēs.

  +1 [+] [-]

, 2011-09-15 09:45, pirms 13 gadiem
vienu varu pateikt noteikti, ja Cauņa tā spēlēs visas spēles, kad laidīs laukumā viņu, pamatsastāvu viņam neredzēt. Lovs kaut arī kļūdījās bet vēlāk kā spēlēja? Parasti es uzskatu ja esi jauns tad jāmēgina sevi pierādīt vairāk. Vagneram nevajag sevi pierādīt viņš vienmēr būs pamatsastāvā. Bet ar Cauņu ir cita lieta. Saprotu, ja Cauņa kļūdītos ar nav labi un treneris neko labu nepateiktu un ar neredzēt pamatsastāvu. Tāpēc es uzskatu ka vajag mēģināt pierādit sevi vairāk.

     [+] [-]

, 2011-09-15 15:09, pirms 13 gadiem
WOW izlasiju rakstu un esmu sokets:O (laba nozime)

  +2 [+] [-]

, 2011-09-15 16:21, pirms 13 gadiem
Sidnas rakstīja: vienu varu pateikt noteikti, ja Cauņa tā spēlēs visas spēles, kad laidīs laukumā viņu, pamatsastāvu viņam neredzēt. Lovs kaut arī kļūdījās bet vēlāk kā spēlēja? Parasti es uzskatu ja esi jauns tad jāmēgina sevi pierādīt vairāk. Vagneram nevajag sevi pierādīt viņš vienmēr būs pamatsastāvā. Bet ar Cauņu ir cita lieta. Saprotu, ja Cauņa kļūdītos ar nav labi un treneris neko labu nepateiktu un ar neredzēt pamatsastāvu. Tāpēc es uzskatu ka vajag mēģināt pierādit sevi vairāk.
parasti no jaunajiem jau prasa to, lai nospēlē bez kļūdām un mierīgi, nevis, lai mēģina uzņemties iniciatīvu, kas dažkārt var izsaukt arī negatīvu reakciju no komandas biedriem, it sevišķi jau, ja kļūdies, dažkārt noroc komandu, pie tam šādās svarīgās spēles. Iniciatīvu un avantūras varēs Cauņa uzņemties premjerlīgā pret tabulas lejasdaļas komandām, nevis Čempionlīgā pret Francijas čempioniem!

     [+] [-]

, 2011-09-15 16:56, pirms 13 gadiem
Modritis rakstīja: No astonam spelem uzmineju tikai divas,diezgan cabigi! :

Naudas nav,ko talak???
saac straadaat pajoli

     [+] [-]

, 2011-09-15 22:53, pirms 13 gadiem
Kā cauņu nomainīja, tā CSKA uzreiz spēle aizgāja.. ;D