Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Džokovičs zaudē Robredo, nespējot noformēt "Zelta Masters"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Džokovičs zaudē Robredo, nespējot noformēt "Zelta Masters"
Tomijs Robredo
Foto: AP/Scanpix

ATP ranga līderim Novakam Džokovičam arī šogad nav izdevies iegūt Sinsinati "Masters 1000" titulu – vienīgo no deviņiem viņa kolekcijā neesošajiem "māsteriem". Serbijas tenisists prestižā turnīra 3. kārtā ar 6:7(6), 5:7 piekāpās Tomijam Robredo. Tikmēr no zaudējuma spēja izglābties divkārtējais čempions Endijs Marejs, kurš atspēlēja divas mačbumbas pret Džonu Isneru – 6:7(3), 6:4, 7:6(2).

Džokoviča misija "Zelta Masters" arvien neizpildīta

Novaks Džokovičs Sinsinati finālā zaudējis četras reizes, šis ir vienīgais no deviņiem "Masters 1000" tituliem, kuru viņam tā arī nav izdevies iegūt savā īpašumā. Novaks būtu pirmais tenisists ar tādu izcilu sasniegumu. Šoreiz Serbijas pirmais numurs Sinsinati netika tālāk par 3. kārtu, jo tajā divos setos zaudēja sīkstajam spānim Tomijam Robredo.

Viņš vienīgo iepriekšējo uzvaru septiņos mačos pret Džokoviču guva 2005. gadā Parīzes "Masters" turnīrā. Šogad abi jau vienreiz bija tikušies, Maiami uzvaru divos setos svinot Džokovičam (6:3, 7:5). Ceturtdien Tomijs aizvadīja lielisku maču, teicami darbojoties uzbrukumā un izmantojot pretinieka nepārliecinošo spēli. Robredo bumbiņu atsita ļoti agri, nedodot Džokovičam iespējas labi aizsargāties un guva loģisku uzvaru.

Robredo 1. setā izlaida breika pārsvaru, bet vēlāk uzvarēja nervozā taibreikā. Tomijs pēc dažām Džokoviča kļūdiņām ieguva trīs setbumbas (6:3). Ar paviršu spēli visas tika zaudētas, bet 13. punkta izspēlē Novaks kārtējo reizi iesita tīklā, dodot spānim ceturto iespēju. Robredo trāpīja eisu, bumbiņai līniju minimāli skarot no ārpuses (apstiprināts ar Hawk-Eye).

Džokovičam visā mačā bija tikai viena breikbumba (1. setā), bet 2. setā viens no pasaules labākajiem uzņemšanas tenisā Nole spēja uzvarēt tikai četrās izspēlēs. Džokovičs pie 4:5, 15:30 ar dubultkļūdu deva Robredo divas mačbumbas. Tomijs pirmajā gadījumā iesita tīklā, bet otro mačbumbu Džokovičs novērsa ar labu servi. Divus geimus vēlāk Džokovičs netika līdz taibreikam. Vienkāršā situācijā tīklā raidīta bumbiņa signalizēja trešo mačbumbu. Robredo izpildīja vairākus lieliskus "forehand" sitienus, caursitot Džokoviča aizsardzību un svinot lielu uzvaru – 7:6(6), 7:5.

Robredo 10. reizi pieveica Top 5 spēlētāju. Ranga līderi viņam līdz šim bija izdevies apspēlēt tikai vienreiz – 2003. gadā "French Open" piecos setos gūta uzvara pret Leitonu Hjuitu. Džokovičs šogad zaudējis tikai sešus mačus. 20. vietā esošais Robredo ir rangā zemāk esošais tenisists, kuram Džokovičs šogad piekāpies. Pagājušajā nedēļā Toronto Džokovičs zaudēja tobrīd 15. vietā esošajam Žo-Vilfrīdam Tsongam (2:6, 2:6). Līdz tam mačam Džokovičs 2014. gada sezonā bija zaudējis tikai Top 10 tenisistiem.

Marejs atspēlē divas mačbumbas pret Isneru

Džons Isners pirms gada Sinsinati bija gandrīz neuzvarams – amerikānis guva piecas uzvaras, ieskaitot panākumus pret Milošu Raoniču, Džokoviču un Huanu Martinu Del Potro, bet finālā viņu apturēja Rafaels Nadals. Tiesa, spānim nācās krietni pasvīst, jo Isneru izdevās uzveikt tikai divos taibreikos. Šoreiz Isners netika tālāk par 3. kārtu, lai gan bija ļoti, ļoti tuvu pirmajai uzvarai pār Endiju Mareju.

1. setā, kurā breiku nebija, Isners bija pārāks taibreikā. Tajā Marejs pēc amerikāņa "bekhenda" kļūdas ieguva minibreiku, bet vēlāk izlaida 3:1 pārsvaru, zaudējot sešus punktus pēc kārtas. Mareju pievīla gan "forehand" sitiens, gan serve. Isners izmantoja iespējas uzbrukt vājai pretinieka otrai servei. Tātad ASV pirmajam numuram taibreikā panākums ar 7:3.

Uzvarējis pirmajā taibreikā, Isners izgāza 2. seta pirmo geimu. Tajā viņam izdevās atspēlēties no 0:40, kopumā novēršot četras breikbumbas. Ar piekto viņš galā netika, pieļaujot "bekhenda" kļūdu. Marejs turpinājumā atspēlēja vienu breikbumbu un 2. setā bija pārāks ar 6:4.

3. setā atkal tika spēlēts taibreiks, bet tik tālu nemaz varēja netikt. Marejs 12. geimā pie rezultāta 5:6, 30:15 trāpīja divas dubultkļūdas pēc kārtas, dodot Isneram mačbumbu. Endijam atkal nebija pirmās serves, Isners uzbruka otrajai un devās pie tīkla, taču tur kļūdījās vienkāršā situācijā. Marejs mirkli vēlāk, piespiežot Isneru izsist autā "bekhendu", atspēlēja otro mačbumbu. Šoreiz taibreikā Isneram variantu nebija, viņš uzvarēja tikai divās izspēlēs un maču pabeidza ar dubultkļūdu.

Ar 6:7(3), 6:4, 7:6(2) gūtā uzvara Marejam ir trešais panākums tikpat mačos pret Isneru. Abas iepriekšējās oficiālās spēles bija "Grand Slam" turnīros. 2010. gadā Melburnā Endijs uzvarēja trīs setos, bet pirms trim gadiem Ņujorkā Isneram izdevās uzvarēt vienā setā. 2008. un 2011. gadā Sinsinati uzvarējušais Marejs šogad "Masters 1000" turnīros nav ticis tālāk par ceturtdaļfinālu, šajā stadijā zaudējot trīs reizes.

"Western & Southern Open". ATP "Masters 1000" turnīrs Sinsinati uz "hard" seguma

3. kārtas rezultāti

SpēleRezultāts
(16) Tommy Robredo – (1) Novak Djokovic7:6(6) 7:5
(2) Roger Federer – Gael Monfils6:4 4:6 6:3
(3) Stan Wawrinka – (14) Marin Cilic3:6 6:0 6:1
(5) Milos Raonic – Steve Johnson6:7(7) 6:3 7:6(4)
(6) David Ferrer – Mikhail Youzhny7:5 6:0
(8) Andy Murray – (11) John Isner6:7(3) 6:4 7:6(2)
(15) Fabio Fognini – Yen-Hsun Lu3:6 6:3 6:3
Julien Benneteau – Jerzy Janowicz7:5 6:1

Ceturtdaļfinālu pāri

Spēle
(2) Roger Federer – (8) Andy Murray
(3) Stan Wawrinka – Julien Benneteau
(5) Milos Raonic – (15) Fabio Fognini
(6) David Ferrer – (16) Tommy Robredo
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-08-15 00:48, pirms 10 gadiem
Ferers pārī ar Južniju raus pret Robredo, Valdiņ!???

  +1 [+] [-]

, 2014-08-15 00:52, pirms 10 gadiem
Jā, bet paskatieties - Raoničs kā mocījies ar Džonsonu!??? 2 taibreiki, atspēlējies pēc zaudēta seta, tad jau skaidrs, viss likumsakarīgi, Gulbis nav top formā šobrīd, un līdz ar to šādi zāģi krietni rangā zemākiem, bet toties motivētiem un labā kondīcijā esošiem spēlētājiem ir diezgan loģiski...

     [+] [-]

, 2014-08-15 00:57, pirms 10 gadiem
Džoko šais divos pēdējos turnīros absolūti neizskatās "pēc sevis".Elementāras , viņam neraksturīgas kļūdas ," backhand" vispār pilnīgā p.....Iespējams , arī plaukstas locītava sāp, varbūt arī kādas citas problēmas,,,

     [+] [-]

, 2014-08-15 08:11, pirms 10 gadiem
Dokovičam veselu mēnesi bija cita veida specifiska fiziska slodze.

     [+] [-]

, 2014-08-15 09:01, pirms 10 gadiem
Vavriņķis gatavojas savam otrajam GS titulim

     [+] [-]

, 2014-08-15 09:49, pirms 10 gadiem
Džokovičam bija kāzas, nāca pasaulē pirmdzimtais!
Mēs visi gribam , lai Gulbis uzvar, bet pagaidām viņš nav vēl nav sasniedzis stabilitāte. Jā Raoničs mocījās ar Džonsonu, Marejs knapi pieveica Isneru, tāpat Federers zaudēja setu Monfisam, bet TOP spēlētāji pamocās, pamocās un visbiežāk tomēr uzvar un ļoti reti izkrīt turnīra 1. vai 2. kārtā.
Un nevajag pārmest ,ja kāds reizēm izsakās kritiski pa Gulbi, jo redzam, ka viņš var vairāk. No tā kurš var arī prasa vairāk nekā no viduvējības. Un nav tā , ka spēlētājs spēlē tikai sev, bez publikas nevienam viņi nebūtu vajadzīgi un neviens viņiem nemaksātu miljonus, tā kā pirmkārt visi sportisti spēlē publikai un par to tiek atalgoti. Tajos sporta veidos, kurs publiskais faktors ir mazāks, arī sportistu prēmijas ir desmitiem reižu mazākas.

  +2 [+] [-]

, 2014-08-15 10:01, pirms 10 gadiem
Džonsonam bija visas iespējas vinnēt Raoniču. Trešā seta taibreikā viņš bija priekšā ar 4:3 un divām savām servēm, kuras abas veiksmīgi tika pakāstas. Rezultātu mēs visi zinām. Tāpēc, lai kādas būtu dusmas uz Gulbi, ka viņš zaudēja jau 2. kārtā, nav jau Džonsons nekāds peramais zēns. Lai gan tas ir vājš mierinājums. Tagad atliek cerēt uz US Open. Ļoti negribētos zaudēt interesi par turnīru jau pašā tā sākumā...

     [+] [-]

, 2014-08-15 10:32, pirms 10 gadiem
fidelskastro rakstīja: Dokovičam veselu mēnesi bija cita veida specifiska fiziska slodze.
Kur tu tādu info rauj? nopietni prasu.

     [+] [-]

, 2014-08-15 12:22, pirms 10 gadiem
Jā, Džokovičam pēdējos pāris mēnešus tenis nav pirmā vietā.

     [+] [-]

, 2014-08-15 16:09, pirms 10 gadiem
Tad jau Džokovičam vajadzētu pakārties, ja viņu kritizētu kā Gulbi. Visa mēraukla būs US Open.

     [+] [-]

, 2014-08-15 18:38, pirms 10 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Džokovičam bija kāzas, nāca pasaulē pirmdzimtais!
Mēs visi gribam , lai Gulbis uzvar, bet pagaidām viņš nav vēl nav sasniedzis stabilitāte. Jā Raoničs mocījās ar Džonsonu, Marejs knapi pieveica Isneru, tāpat Federers zaudēja setu Monfisam, bet TOP spēlētāji pamocās, pamocās un visbiežāk tomēr uzvar un ļoti reti izkrīt turnīra 1. vai 2. kārtā.
Un nevajag pārmest ,ja kāds reizēm izsakās kritiski pa Gulbi, jo redzam, ka viņš var vairāk. No tā kurš var arī prasa vairāk nekā no viduvējības. Un nav tā , ka spēlētājs spēlē tikai sev, bez publikas nevienam viņi nebūtu vajadzīgi un neviens viņiem nemaksātu miljonus, tā kā pirmkārt visi sportisti spēlē publikai un par to tiek atalgoti. Tajos sporta veidos, kurs publiskais faktors ir mazāks, arī sportistu prēmijas ir desmitiem reižu mazākas.
Jāni!Aizej pie kādas pensionētas latviešu valodas skolotājas un palūdz,lai tev izskaidro darbības vārdu locījumus....tā ir 2.klases gramatikas viela
Kauns cilvēkam kurš sevi dēvē par žurnālistu