Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Čempioni atklāj traumas: Hedmanam operācija, vairākiem lūzumi

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Čempioni atklāj traumas: Hedmanam operācija, vairākiem lūzumi
Viktors Hedmans. Foto: Zumapress/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas klubs Tampabejas "Lightning" pirms nedēļas izcīnīja Stenlija kausu otro gadu pēc kārtas, finālā ar 4-1 pieveicot Monreālas "Canadiens". Nule vienības ģenerālmenedžeris Žiljēns Brisbuā atklājis savainojumu sarakstu, ar kādu hokejisti devušies uz ledus.

Pirms gada par izslēgšanas spēļu MVP kļuvušais Viktors Hedmans šoreiz nespēja demonstrēt izcilu sniegumu, un tam pie vainas bija meniska plīsums, kurā viņš iedzīvojās jau 30. martā. Hedmanam tiks veikta operācija, un prognozētais atlabšanas laiks ir divas līdz četras nedēļas. Kā norādīja Žiljēns Brisbuā, arī citi traumētie hokejisti pagūs atlabt līdz nākamās sezonas sākumam.

Hedmans savainojuma dēļ izlaida regulārā čempionāta noslēgumu, bet atgriezās ierindā uz play-off. Neskatoties uz problēmām, viņš 23 spēlēs tika pie 18 punktiem (2+16) un starp "Lightning" hokejistiem spēlēja visvairāk – vidēji 24:42 minūtes vidēji mačā.

Aizsargs Raiens Makdona un uzbrucējs Bārklijs Gudro izslēgšanas spēlēs piedalījās, neskatoties uz lūzumiem rokā. Gudro tika pie sešiem punktiem, laukumā dodoties 18 mačos. Makdonas kontā astoņi punkti 23 spēlēs, vidēji aizvadot 22:50 minūtes.

Par play-off rezultatīvāko spēlētāju kļuva Ņikita Kučerovs, kurš guva astoņus vārtus un iekrāja 32 punktus 23 spēlēs. Pusfināla sērijā pret Ņujorkas "Islanders" viņam tika salauzta riba. Par spīti tam viņš neizlaida nevienu spēli. Kā norādīja Brisbuā, tad Kučerovs laukumā devies ar īpašu aizsargvesti un pirms katras spēles bijusi nepieciešama injekcija, kas bloķētu nervus.

Stenlija kausa fināla atklāšanas spēlē traumu guva Alekss Kilorns, kuram bija lauzts kauls kājā. "Rentgenā bija redzami divi lūzumi. Salauza kāju pirmdien, ceturtdien viņam kājā tika ievietota metāla stieple, bet sestdien viņš jau atsāka slidot un gribēja palīdzēt. Tieši tā tiek izcīnīts Stenlija kauss," pauda Brisbuā.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/tampa-bay-...

  +2 [+] [-]

, 2021-07-14 17:28, pirms 3 gadiem
Lai ko cilvēki teiktu par 18 miljonu capspace (KURŠ NETIKA PĀRKAPTS JO PLAYOFF NESKAITĀS)
Tieši tapēc ka šiem čaļiem bija cinītāju raksturs, viņi izcīna otro SC pēc kārtas.

  +2 [+] [-]

, 2021-07-14 18:38, pirms 3 gadiem
Futbolistiem mācīties, mācīties un vēlreiz mācīties no hokejistiem...

  +2 [+] [-]

, 2021-07-14 19:02, pirms 3 gadiem
Visādi daiļslidotāji jau hokejā pagadās... Bet nu jā... Tu lasi šitādu tekstu un tad paskaties futbolu un liekas, kā vispār kko tādu kā futbolu var pa maksas kanāliem rādīt

     [+] [-]

, 2021-07-14 19:08, pirms 3 gadiem
PlayBoy rakstīja: Futbolistiem mācīties, mācīties un vēlreiz mācīties no hokejistiem...
Pa pusei piekrītu, bet tajā pašā laikā viņi sev fiziski kropļo nākotni. Kādu laiku atpakaļ noskatījos dokumentālo filmu par ex NHL čaļiem, kuri pat satraumējoties turpina spēlēt, lai nezaudētu vietu sastāvā, turpinātu spēlēt playoff, utt. Bet protams, tas viss tiek darīts ar špricēšanās palīdzību, kas nomaskē sāpes. Tagad tie paši NHL spēlētāji, kuri beiguši karjeras vairs normālās dzīves aktivitātēs pakustēties nevar. Piemērs Keslers.

     [+] [-]

, 2021-07-14 23:09, pirms 3 gadiem
Markieris rakstīja: Pa pusei piekrītu, bet tajā pašā laikā viņi sev fiziski kropļo nākotni. Kādu laiku atpakaļ noskatījos dokumentālo filmu par ex NHL čaļiem, kuri pat satraumējoties turpina spēlēt, lai nezaudētu vietu sastāvā, turpinātu spēlēt playoff, utt. Bet protams, tas viss tiek darīts ar špricēšanās palīdzību, kas nomaskē sāpes. Tagad tie paši NHL spēlētāji, kuri beiguši karjeras vairs normālās dzīves aktivitātēs pakustēties nevar. Piemērs Keslers.
Nu tas, protams, taisnība, bet nu tomēr tie pieminētie neietilpst kategorijā, lai nepazaudētu vietu sastāvā.