Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Tompsons pēc trešā panākuma finālā: ''Nekad neesmu bijis tik priecīgs doties uz Bostonu''

Reinis Aumeisters
Reinis Aumeisters

Tompsons pēc trešā panākuma finālā: ''Nekad neesmu bijis tik priecīgs doties uz Bostonu''
Klejs Tompsons Foto: AP/Scanpix

Panākumu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) finālsērijas ietvaros šonakt izcīnīja Goldensteitas ''Warriors''. Klubs savā laukumā ar 104:94 pieveica Bostonas ''Celtics'', panākot sērijā līdz četrām uzvarām 3:2. Pacilāts garastāvoklis pēc spēles bija ''Warriors'' spēlētājam Klejam Tompsonam.

''Jāturpina būvēt tituls uz šīs pašas nots. Varu pateikt vienu - nekad neesmu bijis tik priecīgs doties uz Bostonu,'' pēc panākuma sacīja Tompsons.

Tompsons maču noslēdza ar 21 punktu (1p. 2/2, 2p. 2/3, 3p. 5/11), trim atlēkušajām bumbām, divām rezultatīvām piespēlēm un divām pārtvertām bumbām. Viņa kontā gan arī viens tehniskais brāķis un četras piezīmes. Viņam bija trešais labākais lietderības koeficients visā spēlē: +13.

''Ir lieliski spēlēt pret tik vēsturisku komandu kā ''Celtics''. Šajā vienībā agrāk ir spēlējuši vieni no labākajiem basketbolistiem visā pasaulē. Ir patīkami būt daļai no Goldensteitas un Bostonas dueļa. Tas ir jauns stāsts iekš NBA un man ir prieks šeit atrasties. Tas ir kā sapņa piepildījums. Salīdzinot ar to, kas tika darīts pagājušajā gadā ap šo laiku, man šis ir sapņa piepildījums un ļoti īpašs mirklis,'' turpināja ''Warriors'' aizsargs.

Sērijas sestā spēle paredzēta jau naktī uz piektdienu, kad abas komandas cīnīsies par uzvaru Bostonā. Mača sākums plkst. 4:00 pēc Latvijas laika. Goldensteita uzvaras gadījumā tiks pie sava ceturtā titula astoņu sezonu laikā, taču gadījumā, ja triumfēs ''Celtics'', finālā pirmo reizi pēc piecu gadu pārtraukuma būs nepieciešama septītā spēle čempiones noskaidrošanai.

Lieki pieminēt, ka tieši ''play-off'' sēriju sestā spēle Tompsonam karjerā ir bijusi īpaši veiksmīga. 2016./2017. gada sezonā viņš pat nopelnīja iesauku ''Game 6 Klay'' jeb ''Sestās spēles Klejs''. Tas notika pēc tam, kad basketbolists lauza vairākus rekordus, kā arī palīdzēja kareivjiem tikt pie vairākām sarežģītām un svarīgām uzvarām.

Izmantotie resursi:
https://sports.yahoo.com/klay-thomp...

     [+] [-]

, 2022-06-14 20:54, pirms 2 gadiem
Darbs jau nav pabeigts ko tu priecājies