Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2921, Did:0, useCase: 3

Ševčenko izceļ komandas raksturu, de Būrs slavē Ukrainu un priecājas par uzvaru

Matīss Kučinsks
Matīss Kučinsks

Ševčenko izceļ komandas raksturu, de Būrs slavē Ukrainu un priecājas par uzvaru
Andrijs Ševčenko. Foto: Sipa/Scanpix

Vakar "EURO 2020" ietvaros Ukraina prata atspēlēt divu vārtu deficītu pret Nīderlandi, tomēr Denzels Demfrīss 85. minūtē guva vārtus, nokārtojot Nīderlandes uzvaru pirmajā grupas turnīra spēlē. Pēc spēles savu komandu slavēja Ukrainas galvenais treneris Andrijs Ševčenko, bet Nīderlandes treneris Franks de Būrs atzina, ka komanda dominēja, bet bija tuvu tam, lai piecās minūtes zaudētu iekrāto rezultātu.

Uzvaras vārtu guvējs Nīderlandes izlasē Denzels Damfrīss: "Guvu vārtus tādēļ, ka mēs [komanda] turpinājām ticēt saviem spēkiem. Es zināju, ka spēles laikā būs iespējas gūt vārtus, tāpēc spēlētājiem ir jābūt gataviem, kad šāda iespēja rodas."

"Esmu lepns kapteinis," iesāka pirmo vārtu autors un komandas kapteinis Džordžinjo Veinaldums. "Mēs devām pretiniekiem divas iespējas – abas tika pārvērstas vārtu guvumos. Domāju, ka visi bija dusmīgi un vīlušies pēc otrajiem ielaistajiem vārtiem. Esmu priecīgs par Damfrīsu un viņa gūtajiem vārtiem." Nīderlande Eiropas čempionātu vēsturē trīs vai vairāk vārtus guvusi 10 reizes.

"Mēs zinājām, ka Ukraina ir laba komanda," teica Nīderlandes izlases galvenais treneris Franks de Būrs. "Viņi prata izveidot momentus, neskatoties uz mūsu spiedienu. Mēs aizvadījām labu spēli, bet daudz netrūka, lai piecu minūšu laikā visu zaudētu. Varējām gūt vēl vārtus pirmajā puslaikā, bet kopumā labi, ka turnīru sākām ar panākumu."

Lai arī Ukrainas izlasei neizdevās izcīnīt punktus atklāšanas spēlē, komandas galvenais treneris Andrijs Ševčenko slavēja savu komandu: "Šī bija ļoti ātra un interesanta spēle – abas komandas izveidoja daudz labus momentus. Vēlos pateikties savai komandai, kas pie rezultāta 0:2 parādīja attieksmi un atspēlējās. Mēs atradām spēkus un izveidojām uzbrukumus." Interesanti, ka pirms šīs spēles Eiropas čempionātos Ukrainas rindās vārtus bija guvis tikai Ševčenko.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.co.uk/football/blo...