Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

"Copa America" sākas ar mājinieces Brazīlijas uzvaru pār novājināto Venecuēlu

Agris Suveizda

"Copa America" sākas ar mājinieces Brazīlijas uzvaru pār novājināto Venecuēlu
Neimārs. Foto AFP/Scanpix

Šonakt Brazīlijā ar divām spēlēm sākās 2021. gada "Copa America" jeb Dienvidameriks futbola čempionāts. Pie sausās uzvaras pirmajā kārtā tika gan Brazīlija, gan Kolumbija, tiekot galā ar attiecīgi Venecuēlu (3:0) un Ekvadoru (1:0).

Brazīlijai valsts galvaspilsētā pretī stājās Venecuēla, kurai pusotru dienu pirms spēles tika atklāts Covid-19 infekcijas uzliesmojums – pozitīvas analīzes bija ne tikai virknei treneru, bet arī astoņiem spēlētājiem, piespiežot pēdējā brīdī izsaukt 15 citus futbolistus. Sākumsastāvā izgāja tikai trīs spēlētāji, kuri piecas dienas iepriekš sāka Pasaules kausa atlases spēli pret Urugvaju (0:0), divi no šīs nakts pamatsastāva pret urugvajiešiem gāja uz maiņu, četri pret Urugvaju palika rezervē, bet divu toreiz nebija pat pieteikumā. Venecuēla šonakt arī nespēja aizpildīt pilnu pieteikumu, rezervē aizpildot septiņas no divpadsmit vietām.

Brazīlija milzīga favorīte būtu arī tad, ja Venecuēla spēlētu labākajā virknējumā, un mājinieki svinēja astoto uzvaru pēc kārtas – tostarp piekto sauso uzvaru pēc kārtas. Pirmie vārti tika gūti pirmā puslaika vidū, kad pēc Neimāra stūra sitiena bumba rikošetā vārtu priekšā nokļuva pie viņa kluba biedra Markinjusa, un PSG aizsargs panāca 1:0. Pārējie vārti sekoja otrajā puslaikā. 64. minūtē Neimārs realizēja Danilu nopelnīto pendeli, bet 89. minūtē pretuzbrukumā tika garām vārtsargam un no asa leņķa vārtu priekšā piespēlēja uzmainītajam "Flamengo" uzbrucējam Gabrielam Barbozam jeb Gabigolam (3:0).

Brazīlija nākamo spēli piektdien aizvadīs pret Peru, bet Venecuēla tiksies ar Kolumbiju, kas šonakt sāka ar minimālu panākumu pār Ekvadoru (1:0), sagādājot sāncenšiem trešo zaudējumu pēc kārtas. Vienīgos vārtus pirmā puslaika beigās guva Argentīnas "Boca Juniors" pussargs Edvins Kardona, noslēdzot paša iesākto lielisko piecu īsu piespēļu standartsituācijas izspēli. Sākotnēji vārti gan netika ieskaitīti aizmugures dēļ, taču video tiesneši šo kļūdu laboja.

Skaties Euro 2020 tiešraides Go3, TV6 un 3+

Šonakt abas spēles notika B apakšgrupā, kurā piedalīsies arī Peru, bet naktī uz otrdienu gaidāmas divas spēles A apakšgrupā – vispirms pusnaktī spēlēs Argentīna un Čīle, bet plkst. 3:00 pēc Latvijas laika tiksies Paragvaja un Bolīvija. A grupā pirmo spēļu dienu izlaidīs Urugvaja. Pēc apļa turnīra ceturtdaļfinālam kvalificēsies katras apakšgrupas četras labākās vienības. Atgādinām, ka sākotnēji "Copa America" bija jānotiek Kolumbijā un Argentīnā, taču vispirms neilgi pirms turnīra rīkošanas tiesības zaudēja politisku nemieru plosītā Kolumbija, bet pēc tam Covid-19 dēļ – arī Argentīna.

"Copa America" pirmā kārta

GSpēleRezultātsVārtu guvēji
BBrazīlija – Venecuēla3:0 (1:0)Markinjuss 29' Neimārs 64'(11m) Barboza 89'
BKolumbija – Ekvadora1:0 (1:0)Kardona 42'
AArgentīna – Čīle0:00
AParagvaja – Bolīvija3:00

     [+] [-]

, 2021-06-14 09:45, pirms 3 gadiem
Stabili varēja būt kādi 3-4 vārti viņam vienam.

     [+] [-]

, 2021-06-14 10:02, pirms 3 gadiem
Tas tā normāli Copa Amerika laist vienā laikā ar Euro2000, lai jau katri savā nostūrī. TV un pārējie nezaudēs naudu?

     [+] [-]

, 2021-06-14 10:17, pirms 3 gadiem
Dinamo'1988 rakstīja: Tas tā normāli Copa Amerika laist vienā laikā ar Euro2000, lai jau katri savā nostūrī. TV un pārējie nezaudēs naudu?
Drīz vajadzētu būt arī Zelta kausam. Neko darīt, visi pielāgojas.

     [+] [-]

, 2021-06-14 14:00, pirms 3 gadiem
kasagrande rakstīja: Drīz vajadzētu būt arī Zelta kausam. Neko darīt, visi pielāgojas.
Tas sāksies tikai 10.jūlijā.

     [+] [-]

, 2021-06-14 16:26, pirms 3 gadiem
Dinamo'1988 rakstīja: Tas tā normāli Copa Amerika laist vienā laikā ar Euro2000, lai jau katri savā nostūrī. TV un pārējie nezaudēs naudu?
Euro2000 jau beidzies, nevajag skatīties atkārtojumus