Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Gailītis: "Patīkami skatīties uz tādu atdevi, pārliecību un vēlēšanos"

Rolands Eliņš

Gailītis: "Patīkami skatīties uz tādu atdevi, pārliecību un vēlēšanos"
Foto: Oksana Džadana/F64

"Sērijas ritms – viena spēle trīs dienās – ir ieguvums visiem. Spēlētāji atjaunojas, komandas taktiski sagatavojas – laukumā redzam kvalitāti," izcīnot pirmo uzvaru mājās, teica basketbola kluba "VEF Rīga" galvenais treneris Jānis Gailītis.

Artūrs Ausējs, VEF spēlētājs

“Labi noskaņojāmies. Pirmais puslaiks smagnējāks, otrais agresīvāks. Treneris pārtraukumā aicināja spēlēt agresīvāk un enerģiskāk. Emocijas pavilka uz augšu – iemetām ne pārāk vieglus metienus, dzīvojām līdzi un priecājāmies viens par otra veiksmēm.

Soliņš deva vajadzīgās emocijas, tāpat kā Kristaps Janičenoks. Viņa klātbūtne palīdz mums visiem. Ja vajag – ar kādu skarbāku vārdu. Domāju – ja tas var mums palīdzēt, tā noteikti jādara.”

Roberts Štelmahers, Ventspils galvenais treneris

“Atšķirībā no citām spēlēm, palaidāmies trešās ceturtdaļas sākumā – pietrūka koncentrēšanās. Brauksim mājās, mēģināsim vinnēt kādu spēli. Trenējot Polijā, ar Slupskas komandu atspēlējos no 1-2. No 1-3 būs pirmā reize.
Katrai finālistei ir savas stiprās puses – vieni māk mest, citi savākt atlēkušās bumbas. Apzināmies savas problēmas. VEF iepriekš spieda zem groza, šoreiz to nevarēja izdarīt. Nevaram atļaut iemest 34 punktus ceturtdaļā.

Nav svarīgi, kā atsevišķs spēlētājs aizvada vienu spēli. Mūsu izredzes pabojāja situācijas, kad brīvu metienu vietā sākām izdomāt citas darbības. Viena lieta ir neiemest divreiz pēc kārtas, cita – palaist garām savas iespējas.”

Jānis Gailītis, VEF galvenais treneris

“Pirmais un otrais puslaiks atšķīrās, īpaši aizsardzībā. Netipiska spēle sērijai – komandas teicami meta no visām pozīcijām, abām labs procents trīspunktniekos. Spēlētājiem pienākas visa cieņa par otro puslaiku – patīkami no malas skatīties uz tādu atdevi, pārliecību un vēlēšanos spēlēt.

Pirmajā puslaikā nepareizi nospēlējām aizsardzībā. Ventspils agresivitātes līmenis ļauj viņiem atrast brīvos spēlētājus un tikt pie metieniem. Turpinājumā atvērāmies – mums ir tādi spēlētāji kā Glens Kouzijs, kuri māk iesaistīt publiku. Basketbolā jāmāk izklaidēt.

Sērijas ritms – viena spēle trīs dienās – ir ieguvums visiem. Spēlētāji atjaunojas, komandas taktiski sagatavojas – laukumā redzam kvalitāti. Tas ir neapšaubāms ieguvums. Spēlētāji izlems, kad brauksim uz Ventspili.”