Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Ostapenko komanda Romā pieveic Sevastovas duetu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ostapenko komanda Romā pieveic Sevastovas duetu
Aļona Ostapenko
Foto: AFP/Scanpix

Aļonas Ostapenko un rumānietes Soranas Kirstejas komanda pirmdien Romas "Premier 5" turnīra 1. kārtas mačā ar rezultātu 7:6(4), 6:3 pieveica Anastasijas Sevastovas un slovākietes Magdalēnas Ribarikovas duetu.

Mačā, kurā spēka teniss tikās ar dažādību, favorītēm 1. setā nācās atspēlēties, kas tika izdarīts ar vienas setbumbas novēršanu. Savukārt 2. setā gūta daudz pārliecinošāka uzvara, turklāt pārsvars varēja būt vēl lielāks.

Ostapenko un Kirsteja pirmajos divos serves geimos atspēlēja kopumā trīs breikbumbas, divreiz uzvarot izšķirošā punkta izspēlē. Savukārt devītajā geimā breiku novērst neizdevās. Sevastova pie rezultāta 4:4, 30:30 izcēlās ar precīzu saīsināto sitienu, bet breikbumbas izspēlē, sitot pa diagonāli, sagaidīja Aļonas kļūdu.

Sevastovai pēc tam neizdevās izservēt setu. Anastasija un Magda 10. geimā izvirzījās vadībā ar 5:4 un 30:0. Ostapenko atbildēja ar diviem jaudīgiem uzbrukumiem, kam sekoja Kirstejas uzbrukums Sevastovas otrajai servei – tā iegūtas divas breikbumbas. Pirmās breikbumbas izspēlē Kirsteja kļūdījās ar "volley" sitienu, bet otrā breikbumba bija izšķirošais punkts – breikbumba/setbumba. Šoreiz rumāniete pie tīkla darbojās precīzi – 5:5.

Divi Ribarikovas apvedošie sitieni kombinācijā ar Kirstejas trāpījumu tīklā Latvijas un Slovākijas duetam 11. geimā deva 0:40 jeb četras breikbumbas pēc kārtas. Latvijas un Rumānijas komandas atspēlēšanās sākās ar Kirstejas spēcīgu pirmo servi un turpinājās ar diviem Ostapenko precīziem sitieniem pie tīkla. Izšķirošā punkta izspēle bija ļoti gara, Ribarikovai ar Kirsteju sacenšoties ar diagonālajiem "forehand" sitieniem. Neizturēja Slovākijas tenisiste, bumbiņu raidot pāri gala līnijai.

Sevastovai ar pārinieci drīz spēlētajā taibreikā divreiz bija minibreika pārsvars, taču to neizdevās nosargāt Kirstejas spēles dēļ. Sorana taibreikā bija līdere, savai komandai nodrošinot piecus no septiņiem punktiem.

Ostapenko ar Kirsteju 2. setā jau pirmajā geimā izcēlās ar breiku, piektajā geimā iegūts vēl viens, esot priekšā ar 4:1. Sekoja neveiksmīgs geims Soranas izpildījumā, vienu no diviem breikiem zaudējot. Pārsvars gan uzreiz tika atjaunots, kad Ostapenko septītajā geimā breikbumbas izspēlē izrēķinājās ar Sevastovas otro reizi, bumbiņu pēc tās ar apvedošo sitienu raidot garām Ribarikovai.

Aļonai pēc tam pie rezultāta 5:2 nesanāca izservēt maču, kad pretinieces, pateicoties Ribarikovas precīzām darbībām pie tīkla, atkal atguva vienu no diviem breikiem. Vēlreiz par uzvaru nebija jāservē, jo sekoja kārtējais breiks. 5:3 un 30:40 rezultāts nozīmēja divas mačbumbas pēc kārtas. Kirsteja pirmās mačbumbas izspēlē ļoti vienkāršā situācijā iesita tīklā, bet Ostapenko pēc tam realizēja otro mačbumbu, ar diagonālajiem sitieniem pieveicot Sevastovu, kura vienreiz spēja bumbiņu atsist, bet otro vēlreiz tas viņai nebija pa spēkam.

Ostapenko ar trīs dažādām pāriniecēm izcīnījusi trīs "Premier" līmeņa dubultspēļu titulus, bet mēģinājumi WTA turnīros spēlēt kopā ar Sevastovu nav bijuši sekmīgi, zaudējot visās trīs spēlēs. Šonedēļ Romā abas bija pretinieces, jo Ostapenko spēlē kopā ar savu labāko draudzeni tūrē Kirsteju.

Iekļūšana 2. kārtā Ostapenko ļāvusi iegūt 105 reitinga punktus, bet Sevastovai izstāšanās jau pēc pirmā mača nozīmē saņemt tikai vienu punktu. Komanda Soripenko 2. kārtā sacentīsies ar Svetlanas Kuzņecovas un Karolīnas Pliškovas duetu, kas šodien ar 7:5, 7:6(3) pieveica dubultspēļu speciālistes Latišu Čanu un Betāniju Mateku-Sendsu. Čana pērn Romā kļuva par čempioni, triumfējot kopā ar Martinu Hingisu.

  -2 [+] [-]

, 2018-05-14 18:25, pirms 6 gadiem
Soripenko otrajā kārtā tiksies ar Kuškovas duetu? Tā saprotamāk un labāk tak vai ne Valdi?

Un 0:40 pie pretinieču serves man šķiet ka tomēr ir 3 breikbumbas pec kārtas ne četras!

  +1 [+] [-]

, 2018-05-14 18:49, pirms 6 gadiem
sandis444444 rakstīja: Soripenko otrajā kārtā tiksies ar Kuškovas duetu? Tā saprotamāk un labāk tak vai ne Valdi?

Un 0:40 pie pretinieču serves man šķiet ka tomēr ir 3 breikbumbas pec kārtas ne četras!
4, jo dubultspēlē pie 40:40 ir deciding point jeb geimbumba/setbumba

  -1 [+] [-]

, 2018-05-14 19:38, pirms 6 gadiem
sandis444444 rakstīja: Soripenko otrajā kārtā tiksies ar Kuškovas duetu? Tā saprotamāk un labāk tak vai ne Valdi?

Un 0:40 pie pretinieču serves man šķiet ka tomēr ir 3 breikbumbas pec kārtas ne četras!
Kāds nekad nav skatījies dubultspēļu tenisu

  -2 [+] [-]

, 2018-05-14 20:22, pirms 6 gadiem
Kā gan tas gadījies, ka čigānmeitēns ir labākā draudzene. Turklāt nav arī vienaudze

  -1 [+] [-]

, 2018-05-14 21:02, pirms 6 gadiem
Kāpēc negribēja spēlēt kopā?

  +1 [+] [-]

, 2018-05-15 08:14, pirms 6 gadiem
Alpaville rakstīja: Kāpēc negribēja spēlēt kopā?
Tāpēc ka nekas nesanāk!!!