Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2410, Did:0, useCase: 3

Mareks Jass: "Agrāk hokejs bija ļoti rupjš"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Mareks Jass: "Agrāk hokejs bija ļoti rupjš"
Koba Jass apstrādā zviedru superzvaigzni (2012)
Foto: AFP / Scanpix

Latvijas izlases kādreizējais uzbrucējs Mareks Jass tagad seko līdzi valstsvienības mačiem pasaules čempionātā. Viņa interese ir pastiprināta, jo valstsvienības sastāvā darbojas divi viņa radinieki. Intervijā laikrakstam "Latvijas Avīze" viņš atzīst, ka pirms padsmit gadiem hokejs bija savādāks.

1999. gada pasaules čempionātā viņš spēlēja visos mačos, bet tagad Mareks ir fans. "Es katrā mačā lieku par Latviju. Totalizators nav mana aizraušanās, tas tikai tā, lai būtu interesantāk skatīties. Uz spēli pret Krievijas izlasi gan neliku. Bet uzliku divus eiro uz Krievijas un ASV spēles rezultātu (5:3), uzminēju un vinnēju 45 eiro."

Kopš deviņdesmito gadu beigām hokejs krietni mainījies. "Tie ir pilnīgi dažādi stāsti, arī noteikumi mainījušies, vairs nav sarkanās līnijas. Hokejs kļuvis ātrāks, agrāk bija ļoti rupjš - varēja ķeksēt, gandrīz vai ieķerties ar nūju pretiniekā un slidināties viņam līdzi. Tagad par to uzreiz soda. Hokejs ir rezultatīvāks Puiši vasarā netrenējas tik daudz, nometne ilgst tikai vienu mēnesi, Krievijā varbūt ilgāk. Agrāk mūs nometnēs turēja divus trīs mēnešus. Ja izturēji vasaru, tad arī spēlēji," saka Mareks Jass.

Šogad izlasē spēlē viņa radinieki Koba un Māris Jasi. "Protams, tagad ir daudz interesantāk," atzīst Mareks. "Pārdzīvoju par viņiem un komandu. Skatos un viss esmu slapjš. Kad pats spēlēju, nekad tā nenervozēju, bet tagad it kā uz adatām sēžu. Mums ir ļoti labas attiecības, abi bieži zvana un jautā manas domas. Internetā skatos spēles klubos, esmu arī viesojies pie Māra un Kobas sezonas laikā. Viņi man uzticas, cenšos pateikt, cik nu varu. Mēs esam draugi, vecuma starpību nejūtam. Agrāk es ģimenē biju zvaigzne, tagad - viņi."

Izmantotie resursi:
Laikraksts "Latvijas Avīze"

  +4 [+] [-]

, 2013-05-14 16:10, pirms 11 gadiem
Kobu uz laukuma!

 +10 [+] [-]

, 2013-05-14 16:12, pirms 11 gadiem
Skatos un viss esmu slapjš.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +9 [+] [-]

, 2013-05-14 16:19, pirms 11 gadiem
bombex rakstīja: Puiši vasarā netrenējas tik daudz, nometne ilgst tikai vienu mēnesi, Krievijā varbūt ilgāk. Agrāk mūs nometnēs turēja divus trīs mēnešus.

Tas ir tas kas musejiem pietrukst, tapec ari tas mulkigas traumas... Un speks pietrukst pirmama 20 min tikai...
PSRS laikos arī bija sezonā mazāk spēles, nebija pleijofi un n-tie pirmssezonas turnīri.
Slēpts komentārs: bayern

 +13 [+] [-]

, 2013-05-14 16:23, pirms 11 gadiem
bayern rakstīja: tadā gadījumā kāds bijis koeficents,ja no 2 eur parēja izcelt 45-us,fufelis vienkārši,bet čavām tas normāli pafantazēt(pietam USA-RUS SPĒLĒ)
Teksta izprašanas problēmas!
Viņš teica, ka uzlicis uz to, ka Krievija uzvarēs ASV ar 5:3 (licis naudu uz precīzu spēles rezultātu)

  +9 [+] [-]

, 2013-05-14 16:25, pirms 11 gadiem
bayern rakstīja: tadā gadījumā kāds bijis koeficents,ja no 2 eur parēja izcelt 45-us,fufelis vienkārši,bet čavām tas normāli pafantazēt(pietam USA-RUS SPĒLĒ)
Izlasi taču kārtīgi. Uzlika uz precīzu rezultātu.

  +2 [+] [-]

, 2013-05-14 16:26, pirms 11 gadiem
Shmidzis rakstīja: PSRS laikos arī bija sezonā mazāk spēles, nebija pleijofi un n-tie pirmssezonas turnīri.
Ok, tev taisnība par spēļu daudzumu un turnīriem, bet vai tas, ka spēks pietrūkst tikai pirmajam periodam nenorāda uz fiziskās kondīcijas trūkumu? Nevajag jau tikai skatīties play-off spēles vai PČ spēles. Pietiek ar 5 spēli KHL regulārajā turnīrā, kad kājas vairs nevelk čaļi.

  -3 [+] [-]

, 2013-05-14 16:28, pirms 11 gadiem
uzliku divus eiro uz Krievijas un ASV spēles rezultātu (5:3), uzminēju un vinnēju 45 eiro
Un Mildai no ugunskrēka garšo Mildas zaptes/kečupi... (tiem, kas tankā - reklāma)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-05-14 16:29, pirms 11 gadiem
umurkumurs rakstīja: uzliku divus eiro uz Krievijas un ASV spēles rezultātu (5:3), uzminēju un vinnēju 45 eiro
Un Mildai no ugunskrēka garšo Mildas zaptes/kečupi... (tiem, kas tankā - reklāma)
Ar šito tekstu tu mani pilnībā apstulbināji
Īsti tā arī nesapratu - neizdevies joks, vai pilna ironiska nopietnība?

  +4 [+] [-]

, 2013-05-14 16:45, pirms 11 gadiem
MisterT rakstīja: Ok, tev taisnība par spēļu daudzumu un turnīriem, bet vai tas, ka spēks pietrūkst tikai pirmajam periodam nenorāda uz fiziskās kondīcijas trūkumu? Nevajag jau tikai skatīties play-off spēles vai PČ spēles. Pietiek ar 5 spēli KHL regulārajā turnīrā, kad kājas vairs nevelk čaļi.
Paskaties uz otru medaļas pusi – tie kas ir vēl PSRS laiku RD spēlējuši kādas 5-6 sezonas, diezgan ātri ir beiguši spēlēt labās līgās un jau uz 32-34 gadiem bija kā nodzīti zirgi

  +3 [+] [-]

, 2013-05-14 16:58, pirms 11 gadiem
Shmidzis rakstīja: Paskaties uz otru medaļas pusi – tie kas ir vēl PSRS laiku RD spēlējuši kādas 5-6 sezonas, diezgan ātri ir beiguši spēlēt labās līgās un jau uz 32-34 gadiem bija kā nodzīti zirgi
Liela daļa jau varēja arī tolaik spēlēt ilgāk ,to pierādīja gan Balderis ,gan Staršionovs un visi pirmie ČSSR un PSRS spēlētāji NHL ,kuri tur devās jau gados.Vienkārši tolaik veterānus daļēji pat piespiedu kārtā izmeta no komandām ,lai jaunajiem būtu vietas,un daļa veterānu arī gribēja piepelnīties Austrijā ,Somijā ,kur viņiem PSRS hokeja vadība atļāva piepelnīties,pusi naudas gan savācot sev.

     [+] [-]

, 2013-05-14 19:20, pirms 11 gadiem
Izmantotie resursi drīzāk varētu būt unibet, nevis Latvijas Avīze umurkumurs pilnīga taisnība.... reklāma tiem, kas tankā. Raksts par neko...
P.S. Kaut gan varēja vēl uzrakstīt kurā Fēniksā pēc hokeja spēlēm vislabāk piķi izcelt..