Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Virslīgas 2. kārta: Mazais Rīgas derbijs un "melnā zirdziņa" pirmā izjāde

Emils Ozerinskis

Virslīgas 2. kārta: Mazais Rīgas derbijs un "melnā zirdziņa" pirmā izjāde
"Metta/LU" nigēriešu centra aizsargs Lukmans Zakari. Foto: Harijs Toms

Pirms izlašu pārtraukuma "Optibet" Latvijas futbola Virslīgā tiks aizvadītas otrās kārtas spēles, kuras ar spēli piektdienā ievadīs "Metta/LU" un "Riga" duelis, bet kārta noslēgsies svētdien ar spēli Valmierā starp Tamaza Pertijas trenēto komandu un spēcīgāko sabiedrībā atpakaļ nākušajiem daugavpiliešiem.

Par to, kas ir Latvijas futbola lielais derbijs valsts galvaspilsētā, nevienam jautājumu nav. Taču arī Rīgas trešās spēcīgākās komandas "Metta/LU" cīņas pret titula pretendentēm no galvaspilsētas nevajadzētu noniecināt. Piektdien Hanzas vidusskolā mettieši uzņems valsts čempionvienību "Riga". Pērn zaļajiem nevienā no četrām savstarpējajām Virslīgas cīņām topošos valsts čempionus apspēlēt neizdevās, taču "Riga" pārsvars nebūt nebija tik nospiedošs kā to rādītu turnīra tabula. Pirmās divas cīņas noslēdzās ar minimālu 1:0 uzvaru, trešajā rīdzinieki tika pie panākuma ar 2:0, bet ceturtajā cīņā atkal minimāla starpība - 2:1. Vēlreiz komandas tikās arī Latvijas kausa pusfinālā, kur atkal topošie kausa ieguvēji guva minimālu panākumu - 2:1.

Šo Virslīgas sezonu "Riga" sākusi ar minimālu uzvaru Jelgavā (1:0) un bez komandas galvenā trenera. Jau trešo reizi par komandas galvenā trenera vietas izpildītāju kļuvis Mihails Koņevs, kura vadībā pēc Alekseja Višņakova sezonu atklājošajiem vārtiem rīdzinieki iesēdās aizsardzībā un guva panākumu Zemgalē ar sev tik ierasto minimālo rezultātu. Tikmēr Andra Riherta vadītajai komandai sezona iesākās ar tikpat minimālu zaudējumu, spēles noslēdzošajā fāzē izlaižot punktus Daugavpilī. Starpsezonā virkne "Metta/LU" līderu mainīja komandu, tostarp Vladislavs Fjodorovs, kurš pārcēlās tieši uz čempionvienību.

Netikuši Eirokausu turnīros Jūrmalas "Spartaks" sezonu sāka ar neveiksmi pret ventspilniekiem, kuru lielā mērā atveda paši "Spartaka" futbolisti, aizsargiem atvedot pretinieku otros vārtus pašu spēkiem. Pirmajā spēlē vienīgais jūrmalnieku saules stariņš bija komandas ģenerālmenedžeris Edgars Gauračs, izejot laukumā uz maiņu un gūstot Nuncio Dzavetjēri trenētās komandas vienīgos vārtus. Kauguru stadionā viesosies ambiciozā RFS, kura savu sezonu sāka ar panākumu pār liepājniekiem. Pēc traumas sadziedēšanas laukumā atgriezies Artūrs Zjuzins, kurš pēc formas uzņemšanas varētu kļūt par svarīgu zobratu Latvijas izlases mehānismā. Kopumā ar pieciem izlases spēlētājiem RFS ir otra visplašāk pārstāvētā komanda Latvijas valstsvienībā, par vienu atpaliekot no valsts čempioniem. Lai gan sezona ir jauna un tālejošus secinājumus vēl nevajadzētu izdarīt, taču pēc pirmās kārtas rezultātiem Valda Dambrauska trenētā vienība ir Virslīgas līderpozīcijā.

Iepriekšējās piecas sezonas sākot ar viesizrādēm Olaines futbola līdzjutēju priekšā, "Jelgava" šosezon pēc pilnas programmas izmanto savu jaunatklāto futbola bāzes mākslīgā seguma stadionu, arī otro spēļu kārtu aizvadot savās jaunajās mājās. Savukārt "Ventspils" klubam izbraukumā uz Zemgali līdzi nedosies fanu klubs "Ventspils Ultras", kura pārstāvji publiski izteikuši neapmierinātību ar iespējamajiem spēļu sarunāšanas gadījumiem dzeltenzilo pārbaudes spēlēs. Tomēr aizdomu ēna nav traucējusi ventspilniekiem sezonu sākt ar uzvaru, savās mājās ar 2:1 pārspējot jūrmalniekus. Tosina Ajeguna un Amancio Forteša dueta apturēšana ikvienai Virslīgas vienībai būs sarežģīts pārbaudījums. Savukārt "Jelgavai" vēl jāatrod savs spēles pavediens uzbrukumā. Jau pērnajā sezonā Mariana Pahara trenētā komanda bija pēdējā visā līgā gūto vārtu skaita ziņā un arī sezonas pirmā spēle neko labāku neliecināja. Par spīti ievērojamam teritoriālajam pārsvaram, jelgavnieki nespēja realizēt nevienu vārtu gūšanas iespēju, īsti pat neliekot iesvīst pretinieku vārtsargam. Atšķirībā no rīdziniekiem Dejana Vukičeviča trenētā komanda visticamāk nenosēdīsies aizsardzībā un izdarīs spiedienu uz jelgavniekiem visas spēles garumā.

Noskatījušies teju pilnas divas spēļu kārtas, savu pirmo spēli šajā sezonā aizvadīs "Valmiera Glass/ViA" komanda par kuras treneri kļuvis kolorītais gruzīnu speciālists Tamazs Pertija. Šobrīd precīzāku apzīmējumu kā "melnais zirdziņš" valmieriešiem grūti atrast. Žurnālistu vērtējumā valmieriešiem atdots pārsvars pār tiešajiem konkurentiem tabulas nomināli pēdējo trīs komandu rangā. Līdz ar gruzīnu trenera pievienošanos uz Vidzemes komandu pārgājuši vairāki vietējie spēlētāji, kuri pērnajā sezonā neizkaroja stabilu pamatsastāva pozīciju spēcīgākās komandās, taču tas radījis bažas par vietējo Valmieras futbolistu spēles laiku, kas ir pietiekami svarīgs aspekts lokālpatriotiskajiem līdzjutējiem. Pirmie valmieriešu pretinieki Vidzemes Olimpiskajā centrā būs BFC "Daugavpils" futbolisti, kuri atgriezušies Virslīgā pēc divu gadu pavadīšanas 1. līgas turnīrā. Latgales komanda ar pozitīvām emocijām sākusi šo sezonu, savās mājās pateicoties Daniela Baloža vārtu guvumam pārspējot mettiešus. Valmierā gan daugavpiliešiem nepalīdzēs Vugars Askerovs, kas gan, iespējams, nav slikti, jo pirmajā Virslīgas cīņā azerbaidžāņu uzbrucējs nodarīja komandai lielāku skādi, nerealizējot 11 metru soda sitienu un saņemot sarkano kartīti. Valmierieši vien 11. martā atgriezušies no treniņnometnes Turcijā un šajā spēlē varēs redzēt vai komanda savā pirmajā oficiālajā mačā būs gatava cīnīties ar uzvaru jau izcīnījušajiem daugavpiliešiem.

Otro spēļu kārtu izlaidīs "Liepājas" futbolisti, bet valsts čempione "Riga" pēc spēles dosies uz treniņnometni Kiprā, kur bez izlases spēlētājiem gatavosies Virslīgas trešajai kārtai, kura norisināsies marta izskaņā.

"Optibet" Virslīgas 2. kārtas spēles

DatumsLaiksSpēleVietaRezultāts
15.03.18:00Metta/LU - RigaHanzas vidusskola
16.03.15:00Spartaks - RFSKauguru vidusskola
16.03.17:00Jelgava - VentspilsJelgavas bāze
17.03.15:00Valmiera Glass/ViA - DaugavpilsVidzemes OC

Turnīra tabula

VKomandaSUNZVārtiP
1.RFS11002:03
2.Riga11001:03
3.Daugavpils11001:03
4.Ventspils11002:13
5.Valmiera Glass/ViA00000:00
6.Spartaks10011:20
7.Jelgava10010:10
8.Metta/LU10010:10
9.Liepāja10010:20

     [+] [-]

, 2019-03-15 10:41, pirms 5 gadiem
Mettai vieglā sezona. 9.vieta spēlē play offu par palikšanu virslīgā ar pirmās līgas komandu.

  +3 [+] [-]

, 2019-03-15 10:43, pirms 5 gadiem
Spartaks gan varena komanda ! Spēlēs divas spēlēs pēc kārtas, gandrīz vienlaicīgi.

  +1 [+] [-]

, 2019-03-15 11:12, pirms 5 gadiem
crosbijs87 rakstīja: Mettai vieglā sezona. 9.vieta spēlē play offu par palikšanu virslīgā ar pirmās līgas komandu.
Tiesi ta, Metta visu sezonu pakarto 2 galvenajam spelem gada beigas.

     [+] [-]

, 2019-03-15 11:17, pirms 5 gadiem
Nav viegli iesākt Mettai sezonu. Ja Ivanovs, Fjodorovs u.c. prom.

  +3 [+] [-]

, 2019-03-15 11:46, pirms 5 gadiem
Šodien uz pirmo mājas spēli atmosfērai jābūt labai . Noteikti būs jāpalūr Hanzenē fucīts. Interesanti, ka jau pēc šīs kārtas spēlēm top 4 var jau sasniegt sešu punktu pārsvaru pār pārējām 5 komandām, kurām visām būtu apaļa nullīte tabulā, tad tabula izskatītos pavisam neierasti

     [+] [-]

, 2019-03-15 12:39, pirms 5 gadiem
Redzēs, spēlēs nē šodien Rugins?

  +3 [+] [-]

, 2019-03-15 12:54, pirms 5 gadiem
Uz šodienas Mettas spēli biļete jāpērk uz vietas? Nekad neesmu bijis uz Virslīgu, doma aiziet

  +1 [+] [-]

, 2019-03-15 13:00, pirms 5 gadiem
Varētu būt interesanta spēle. Rīgas derbijs.

  +2 [+] [-]

, 2019-03-15 13:08, pirms 5 gadiem
bļāviens-nu rakstīja: Uz šodienas Mettas spēli biļete jāpērk uz vietas? Nekad neesmu bijis uz Virslīgu, doma aiziet
Jā, uz vietas.

  +1 [+] [-]

, 2019-03-15 13:11, pirms 5 gadiem
Metta reizēm ir spēlējusi futbolu ļoti labi. Cerams šodien būs tā diena.

  -1 [+] [-]

, 2019-03-15 14:04, pirms 5 gadiem
Riherts izlasi arī trenējis ir. Šodien būs ļoti interesanta spēle.

  +3 [+] [-]

, 2019-03-15 15:45, pirms 5 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Tiesi ta, Metta visu sezonu pakarto 2 galvenajam spelem gada beigas.
Var jau iesmiet, bet, ja komandai katru gadu noņem 5-6 labākos spēlētājus, tad gribot negribot nākamās sezonas sākumā jaunie čaļi, kas nāk vietā, apostīs gaisu un iespēlēsies uz sezonas beigām..

     [+] [-]

, 2019-03-15 16:02, pirms 5 gadiem
Gan jau, ka neizšķirtu ar varēja nospēlēt ar Daugavpili. Nemaz tik slikti neizskatījās. Mazliet beigās kaut kā pietrūka.

  -2 [+] [-]

, 2019-03-15 16:10, pirms 5 gadiem
smailiite rakstīja: Var jau iesmiet, bet, ja komandai katru gadu noņem 5-6 labākos spēlētājus, tad gribot negribot nākamās sezonas sākumā jaunie čaļi, kas nāk vietā, apostīs gaisu un iespēlēsies uz sezonas beigām..
Un ta nav pasas Mettas vaina ? Paraksti tad ilgtermina ligumus, piesaisti sponsorus lai algas lielakas maksat var, sac vienreiz kko uzvaret, lai speletaji nenak uz Mettu tika ka pakapienu prieks k-ka augstaka.

     [+] [-]

, 2019-03-15 16:35, pirms 5 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Un ta nav pasas Mettas vaina ? Paraksti tad ilgtermina ligumus, piesaisti sponsorus lai algas lielakas maksat var, sac vienreiz kko uzvaret, lai speletaji nenak uz Mettu tika ka pakapienu prieks k-ka augstaka.
Bet nu Rihertam atkal ir sezona pierādīt, ka no nekā var izveidot labu komandu, kā viņš to ir darījis vienmēr.

  +1 [+] [-]

, 2019-03-15 17:44, pirms 5 gadiem
Rīdziniekus galīgi nelutina laikapstākļi. Uz RFS spēli gāza lietus un šodien uz Mettas spēli tāpat

  +2 [+] [-]

, 2019-03-15 18:09, pirms 5 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Un ta nav pasas Mettas vaina ? Paraksti tad ilgtermina ligumus, piesaisti sponsorus lai algas lielakas maksat var, sac vienreiz kko uzvaret, lai speletaji nenak uz Mettu tika ka pakapienu prieks k-ka augstaka.
Pamēģini nepiemirst, ka FS MEtta pirmkārt ir akadēmija un tikai tad klubs.

     [+] [-]

, 2019-03-15 18:48, pirms 5 gadiem
1-1. Bet likās, ka beigsies pirmais puslaiks 1-0 Mettas labā.