Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

UEFA ČL astotdaļfinālus sāks Parīzes ''Saint-Germain'' un ''Bayern''

UEFA ČL astotdaļfinālus sāks Parīzes ''Saint-Germain'' un ''Bayern''
Harijs Keins. Foto: Bayern Munich

Šodien plkst. 22:00 UEFA Čempionu līgā turpināsies astotdaļfinālu izspēle. Parīzes ''Saint-Germain'' savā laukumā uzņems ''Real Sociedad'', bet Vācijas Bundeslīgas klubs Minhenes ''Bayern'' viesosies pie Romas ''Lazio''.

• Šodien ar divām spēlēm turpināsies UEFA Čempionu līgas astotdaļfinālu spēles. Plkst. 22:00 Parīzes ‘’Saint-Germain’’ kārtu sāks ar mājas spēli pret ‘’Real Sociedad’’.

• PSG bija ielozēts tā saucamajā nāves grupā ar ‘’Milan’’, Dortmundes ‘’Borussia’’ un ‘’Newcastle’’. F grupā tā izcīnīja astoņus punktus un spēja tikt labāko divniekā. Pirmā ar 11 punktiem bija Dortmundes ‘’Borussia’’.

• ‘’Real Sociedad’’ ar 12 punktiem sešās spēlēs uzvarēja D grupā. Tai bija jāspēlē pret pagājušās sezonas finālisti Milānas ‘’Inter’’, kā arī ‘’Benfia’’ un ‘’Salzburg’’.

• Spānijas La Liga klubs Čempionu līgā spēlē pirmo reizi kopš 2013./2014. gada sezonas, kad apstājās grupu turnīrā.

• Parīzes ‘’Saint-Germain’’ pēdējos gados saukta par vienu no favorītēm, bet tās uzbrukuma smailē spēlē francūzis Kiljans Mbapē. 2019./2020. gada sezonā klubs aizspēlējās līdz finālam, kurā zaudēja Minhenes ‘’Bayern’’.

• Tieši ‘’Bayern’’ PSG zaudēja arī pagājušās sezonas astotdaļfinālā, divu spēļu summā piekāpjoties ar 0:3.

• Citā spēlē astotdaļfinālu sāks Vācijas Bundeslīgas grands ‘’Bayern’’, kas viesosies pie Itālijas A sērijas kluba ‘’Lazio’’.

• ‘’Bayern’’ A grupā nezaudēja ne spēlē – piecas uzvaras un viens neizšķirts deva 16 punktus un pirmo vietu.

• ‘’Lazio’’ E grupā konkurencē ar Madrides ‘’Atletico’’, ‘’Feyenoord’’ un Glāzgovas ‘’Celtic’’ izcīnīja desmit punktus, tuvāko sekotāju ‘’Feyenoord’’ apsteidzot par četriem.

• ‘’Bayern’’ pirms gada apstājās ceturtdaļfinālā, kad divu spēļu summā ar 1:4 piekāpās nākamajai čempionei ‘’City’’. Turnīra vēsturē ‘’Bayern’’ ir trešais titulētākais klubs ar sešiem tituliem un pieciem zaudējumiem finālos.

• Pirms spēles ‘’Bayern’’ zaudēja sīvākajai pretiniecei Bundeslīgā, ar 0:3 piekāpjoties Leverkūzenes ‘’Bayer’’, kas šajā sezonā joprojām spēlē bez zaudējumiem.

• ‘’Lazio’’ pēdējo reizi Čempionu līgā spēlēja 2020./2021. gada sezonā, kad astotdaļfinālā ar 2:6 zaudēja tieši ‘’Bayern’’. Turnīra ceturtdaļfinālu klubs sasniedzis reizi – tālajā 1999./2000. gada sezonā.

• Ceturtdaļfinālā iekļūs komanda, kas uzvarēs divu spēļu summā. Abos pāros atbildes spēle gaidāma 5. martā.

UEFA Čempionu līgas astotdaļfināla pirmās spēles

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Leipzig – Real Madrid0:1 (0:0)Brahīms 48'
Kobenhavn – Man. City1:3 (1:2)Matsons 34' – De Breine 10' Bernardu 45'+1 Foudens 90'+2
PSG - Real Sociedad14.02.
Lazio - Bayern14.02.
Inter – Atletico20.02.
PSV Eindhoven – Borussia D20.02.
Porto – Arsenal21.02.
Napoli – Barcelona21.02.

, 2024-02-14 14:42, pirms 3 mēnešiem
SC nomainiet vienreiz to tabulu! Šodien Porto ar Arsenal nespēlē.🤦‍♂️
Jau otrais raksts ar nepareizu spēļu kalendāru.
, 2024-02-14 15:00, pirms 3 mēnešiem
gravitons rakstīja: SC nomainiet vienreiz to tabulu! Šodien Porto ar Arsenal nespēlē.🤦‍♂️
Jau otrais raksts ar nepareizu spēļu kalendāru.
paldies, labots
, 2024-02-14 16:58, pirms 3 mēnešiem
Par Lazio un PSG

Ceru ka Bayern smagi ierīs, pretīgākais klubs eiropā!
, 2024-02-14 21:19, pirms 3 mēnešiem
..tāpat kā vakar, arī šodien iznākumi pašsaprotami vēl pirms spēlēm.
Pirejas "Olympiacos" futbolisti Panajotis Recoss un vārtsargs Konstantinoss Dzolakis. Foto: Louisa Gouliamaki/Reuters/Scanpix
2

Marokānis pusfinālā sadedzina "Aston Villa", "Olympiacos" pirmoreiz Eirokausu finālā

Atēnās paredzēto UEFA Eiropas Konferences līgas finālu negaidīti sasniegusi Pirejas "Olympiacos", abās pusfināla spēlēs uzveicot Anglijas Premjerlīgas kopvērtējuma pirmajā četriniekā šobrīd esošo Birmingemas "Aston Villa".
Mateo Rudžēri (vidū) ar komandas biedriem svin gūtos vārtus. Foto: Zumapress/Scanpix
10

"Atalanta" saber trīs, "Bayer 04" atjēdzas un nopelna biļeti uz Dublinu

UEFA Eiropas līgas finālā sacentīsies itāļu klubs Bergamo "Atalanta" un Vācijas čempionvienība Leverkūzenes "Bayer". Pusfināla kārtas atbildes mačos "Atalanta" savā laukumā ar 3:0 sakāva franču "Marseille", bet vācieši izlaida pārsvaru pret "Roma", tomēr beigās panāca sev labvēlīgo neizšķirtu 2:2.
Oreljēns Čuamenī. Foto: AFP/Scanpx
2

Apdraudēta Čuamenī dalība ne tikai Čempionu līgas finālā, bet arī Euro 2024

Spānijas karaliskā kluba Madrides "Real" balsta pussargs Oreljēns Čuamenī iedzīvojies savainojumā, kas francūzim var likt no malas noskatīties ne tikai 1. jūnijā paredzēto UEFA Čempionu līgas finālsēli, bet arī šīs vasaras Eiropas čempionāta finālturnīru.