Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Konkūristam Neretniekam uzvara prestižās pieczvaigžņu sacensībās AAE

Agris Suveizda

Konkūristam Neretniekam uzvara prestižās pieczvaigžņu sacensībās AAE
Kristaps Neretnieks ar zirgu "Valour". Foto: Helen Cruden

Latvijas vadošais konkūrists Kristaps Neretnieks svētdien izcīnīja pārliecinošu uzvaru prestižās 5* statusa sacensībās Šaržā, Avienotajos Arābu Emirātos, informējusi Latvijas Jātnieku federācija. Neretnieks ar zirgu "Valour" bija vienīgie, kuri 145 - 160 cm augsto "Grand Prix" maršrutu, kas vienlaikus bija arī Arābu līgas pasaules kausa posms, abos raundos pārvarēja bez soda punktiem. Šī ir arī pirmā Latvijas dueta 5* statusa "Grand Prix" uzvara.

Sacensību galvenajam "Grand Prix" maršrutam divos raundos varēja kvalificēties 40 sportiskie pāri. “Šis bija vistehniskākais un augstākais GP maršruts no visiem Arābu līgas mačiem šajā sezonā, kas man ļoti patika, es gaidīju šādas grūtības pakāpes maršrutu, lai es beidzot varu parādīt sava zirga spēcīgās puses. Līdz šim veiktie maršruti tomēr bija vieglāki, šis jau bija Pasaules kausa fināla sarežģītības pakāpes maršruts. Lai gan distances bija ļoti šauras un sagādāja mums lielas grūtības, mēs pārliecinoši izlecām tīri, un par to es esmu ļoti laimīgs. Mums ar "Valour" ir izdevīgi, ja maršruts ir augsts un grūts, tad mums ir mazāk līdzvērtīgu konkurentu. Uz 150 cm mums daudz grūtāk apskriet mazos, ātros zirgus, bet uz 160 cm mēs varam parādīt savus trumpjus,” saka Kristaps Neretnieks.

Pirmo "Grand Prix" raundu bez soda punktiem veica septiņi dueti, bet otrajam kvalificējās desmit pirmā raunda labākie. Otrajā raundā Neretnieks ar "Valour" startēja kā piektie, uzrādīja ātrāko laiku no startējušajiem duetiem un maršrutu veica tīri.

“Otrais raunds bija vēl lielāks, deviņi šķēršļi - visi 160 cm augsti, izstaigāju maršruta apskatē otro raundu un sapratu, ka nevar traki “nesties”, jo šādā augstumā ļoti viegli kļūdīties. Es mēģināju ātri jāt, tomēr prātīgi. Es zināju, ka aiz manis ir vēl pieci ļoti labi jātnieki, ja viņi izlec maršutu tīri, tad noteikti būs ātrāki par mani. Kā beidzamais otrajā raundā startēja Tokijas spēļu olimpiskais čempions Henriks Vonekermans ar "Glamour Girl", kurš ir ļoti ātrs, tomēr šoreiz tas man nedeva tik lielu spriedzi, jo redzēju cik maršruts ir augsts un cik grūti jājams, tie lielie okseri no straujajiem pagriezieniem bija grūti. Mans mērķis šoreiz bija izlekt tīri, bet pārējie nedaudz steidzās un nevarēja izlekt tīri, šoreiz viss sakrita mums par labu un mēs palikām pirmie,” stāsta Neretnieks.

Piektdienas "Grand Prix" kvalifikācijas maršrutā Neretnieks ar "Valour" ātruma maršrutu ar 150 cm augstiem šķēršļiem veica ar četriem soda punktiem ātrā laikā, tomēr rezultāts ļāva kvalificēties "Grand Prix" maršrutam, kas arī bija jātnieka mērķis. Sestdien Neretnieks ar "Valour" startēja spēka sacensībās “Puissance”, kur pārvarot 182 cm augstu sienu, ieguva otro vietu. “Šoreiz “Puissance” sacensības nenotika ar lielo kasti - tādu kā mūra sienu, bet gan šķērsli, kas veidots no dēļu sienas, tā padarot uzdevumu grūtāku. Mēs startējām vairāk treniņu nolūkos, gatavojoties nākamās dienas "Grand Prix",” saka jātnieks.

“Lai gan šeit ir vēl vienas nelielas 2* sacensības, tajās startēšu tikai ar "Eisamniek", jo "Valour" savu darbu šeit ir izdarījis, viņam tagad pienākas atpūta - SPA un kamieļu meklēšana mūsu vietējā tuksnesī,” saka Neretnieks. Kristaps Neretnieks ar komandu jau no oktobra beigām uzturas Apvienotajos Arābu Emirātos, kur startē Arābu līgas Pasaules kausa posmu sacensībās un citos prestižos turnīros, regulāri iegūstot godalgotas vietas. AAE Neretnieks uzturēsies vēl nedēļu, kad atgriezīsies Eiropā un bāzēsies Spānijā.

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Jātnieku federācija

  +2 [+] [-]

, 2022-02-14 13:50, pirms 2 gadiem
Zirga vārds "Eisamniek" ir veidots no uzrunas - ei, saimniek?

  +1 [+] [-]

, 2022-02-14 14:01, pirms 2 gadiem
Bravo!

  -1 [+] [-]

, 2022-02-14 15:35, pirms 2 gadiem
Es vienmēr biju domajis ka jāšanas sportā visi zirgi reizē skrien pa apli un kurš uzvarēs, un derību kantori liek likmes.

  +3 [+] [-]

, 2022-02-14 15:41, pirms 2 gadiem
Lai gan maza saprašana par jāšanas sportu, liels prieks par Neretnieka panākumiem! Pēc OS startiem un intervijām atstāja ļoti sirsnīga, labsirdīga un vienkārši laba cilvēka iespaidu - tādiem visu to labāko!

     [+] [-]

, 2022-02-14 17:04, pirms 2 gadiem
Cik liela prēmija šajās prestižajās sacensībās?!

     [+] [-]

, 2022-02-14 17:04, pirms 2 gadiem
Prieks par pirmo uzvaru 5*!!!
Vai kāds nevarētu pastāstīt par kopējo pasaules reitingu konkūristiem un kā šis panākums ietekmē Kristapa reitingu?

     [+] [-]

, 2022-02-14 17:58, pirms 2 gadiem
Viņi naudas balvas ar saņem

  +1 [+] [-]

, 2022-02-14 18:13, pirms 2 gadiem
wow wow rakstīja: Cik liela prēmija šajās prestižajās sacensībās?!
Neretniekam FEI mājaslapā atradu pie rezultātiem 49500 eiro (kopējais balvu fonds 150000). Dienu iepriekš, šķiet, citā disciplīnā par otro vietu 4320 eiro (kopējais balvu fonds 18000).

     [+] [-]

, 2022-02-14 21:15, pirms 2 gadiem
Mazas naudas balvas