Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Bukers salādē 36 punktus, ''Suns'' uzvar piekto spēli pēc kārtas

Mārtiņš Miķelsons
Mārtiņš Miķelsons

Bukers salādē 36 punktus, ''Suns'' uzvar piekto spēli pēc kārtas
Devins Bukers pret Džoelu Embīdu. Foto: AP/Scanpix

Piekto uzvaru pēc kārtas Nacionālās basketbola asociācijas agrajā spēlē guva Fīniksas ‘’Suns’’, kas mājās apspēlēja Filadelfijas ‘’76ers’’ ar rezultātu 120:111. Abās komandās līmenī bija līderi Devins Bukers un Džoels Embīds, bet ''Suns'' uzvaru izcīnīt palīdzēja labā metienu realizācija un rezervistu gūtie 49 punkti.

‘’Suns’’ rindās izcēlās Devins Bukers, kurš pretinieku grozā sabēra 36 punktus (16 no tiem trešajā ceturtdaļā), bet ar double-double izcēlās Kriss Pols, kuram 18 punkti un desmit piespēles. Viņam pietrūka divas atlēkušās bumbas līdz triple-double rādītājiem. Savukārt ‘’76ers’’ rezultatīvākais bija centra spēlētājs Džoels Embīds, gūstot 35 punktus un pievienojot astoņas atlēkušās bumbas. Šī kamerūniešu basketbolistam bija 11. spēle pēc kārtas, kurā viņš guvis vismaz 25 punktus.

Spēli ar garām aizmestu metienu un tehnisko brāķi- uzbrukuma 24 sekunžu pārkāpumu- sāka Fīniksas ‘’Suns’’, taču spēles rezultātu pēc tam ar pustālo metienu atklāja ‘’76ers’’ līderis Džoels Embīds. Pirmā ceturtdaļa noritēja salīdzinoši līdzīgā cīņā, bet ar Filadelfijas līderu Embīda un Simonsa palīdzību ‘’76ers’’ to uzvarēja ar 28:23. Otrajā ceturtdaļā ‘’Suns’’ komandu aktivizēja rezervists Etvons Mors, kurš guva septiņus punktus, un līdz ar to arī Fīniksa sāka spēlēt labāk un uzvarēja otro ceturtdaļu, puslaikā komandām dodoties ar neizšķirtu 53:53.

Arī trešā ceturtdaļa noritēja gana saspringtā atmosfērā, spēlei risinoties punkts punktā, kurā lieliski spēlēja ‘’Suns’’ aizsargs Devins Bukers, kurš trešajā ceturtdaļā viens pats guva 16 punktus, un mājinieki veica izrāvienu, pirms noslēdzošās ceturtdaļas atrodoties vadībā ar rezultātu 86:81. Ceturtās ceturtdaļas sākumā tālmetienus realizēja ‘’Suns’’ spēlētāji Dža Krauders un Dario Šaričs, kas ļāva Fīniksai iegūt gana komfortablu 11 punktu pārsvaru, kas pretinieku nometnē galvenajam trenerim Dokam Riversam lika pieprasīt minūtes pārtraukumu. Arī pēc tam pārliecinoši turpināja ‘’Suns’’, trāpot svarīgus metienus un liedzot pretiniekiem pietuvoties tuvāk rezultāta starpībā. Devins Bukers nepilnas divas minūtes pirms spēles beigām realizēja tālu trīspunktu metienu, praktiski dzēšot pretinieku izredzes atspēlēties. Tālāk jau abas komandas laukumā laida rezervistus, un atlika tikai noskaidrot spēles gala rezultātu: Fīniksas ‘’Suns’’ svinēja uzvaru ar 120:111.

Fīniksas ‘’Suns’’ ar 16 uzvarām un deviņiem zaudējumiem ieņem ceturto vietu Rietumu konferencē, bet Filadelfijas vienība guvusi otro zaudējumu pēc kārtas, paliekot pirmajā vietā Austrumos ar bilanci 18-9.

NBA spēles

SpēleRezultātsLabākie
Suns – 76ers120:111Bukers 36 – Embīds 35 (8ab)
Hawks - Pacers
Knicks - Rockets
Warriors - Nets
Jazz - Heat

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/scoreboard