Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Bertānam astoņi punkti, "Wizards" pārliecinoši pieveic "Celtics"

Toms Jēkabs Bērziņš
Toms Jēkabs Bērziņš

Bertānam astoņi punkti, "Wizards" pārliecinoši pieveic "Celtics"
Rasels Vestbruks un Dāvis Bertāns. Foto: AP/Scanpix

Dāvja Bertāna Vašingtonas "Wizards" Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) agrajā spēlē gandrīz visu maču atradās vadībā un izcīnīja uzvaru pār vienu no Austrumu konferences līdervienībām Bostonas "Celtics" - 104:91 . Pēc vienas spēles izlaišanas Vašingtonas sastāvā atgriezās komandas līderis Bredlijs Bīls, kurš izcēlās ar 35 punktiem, bet Bertāna kontā šoreiz astoņi punkti.

Dāvis Bertāns šī vakara mačā spēlēja 24 minūtes un 20 sekundes, izcēlās ar astoņiem punktiem, astoņām atlēkušajām bumbām, bloku, rezultatīvu piespēli, kā arī ar trim piezīmēm. Bertāns grozā raidīja divus no sešiem tālmetieniem, bet aiztrieca garām putback danku. Tas bija pirmais Dāvja metiens no spēles, kas nebija tālmetiens piecu spēļu laikā. Tāpat Dāvis iemeta divus no trim soda metieniem un spēli pabeidza ar +17 +/- rādītāju.

Vašingtona pārtrauca divu zaudējumu sēriju un uzlaboja savu sezonas bilanci līdz 7-17. Šī Bertāna komandai bija trešā lielākā uzvara šosezon, iepriekš ar +21 tika pieveiktas "Timberwolves" un "Suns" vienības. "Wizards" pirmo reizi šosezon noturēja savus pretiniekus zem 100 iemestiem punktiem. "Celtics" vadībā atradās vien pašā spēles sākumā (2:0), pēc tam visu spēli līderos bija Vašingtona.

"Wizards" pirmo puslaiku pabeidza, atrodoties vadībā ar 55:43, taču trešajā ceturtdaļā spēja divkāršot savu pārsvaru. Ceturtajā ceturtdaļā burvji panāca arī +25, bet pēdējos desmit punktus spēlē guva Bostona. Ķelti gan par uzvaru mača izskaņā vairs necīnījās, uzvarētājam esot skaidram jau trešās ceturtdaļas beigās.

"Wizards" sastāvā lielisku spēli aizvadīja Bredlijs Bīls, kurš pēc vienas spēles atpūtas atgriezās Vašingtonas sastāvā un darīja to ļoti veiksmīgi - 35 punkti, septiņas bumbas un piecas piespēles, trāpot desmit no 18 metieniem. Rasels Vestbruks aizvadīja ļoti neprecīzu spēli, trāpot vien sešus no 19 metieniem, doties atdeva 11 piespēles un savāca deviņas bumbas. Ruī Hačimuram 15 punkti.

Bostonas sastāvā vairāk kā pusi punktu sameta divi spēlētāji - Džeilens Brauns un Kemba Vokers. Abu kontā pa 25 punktiem, kopā savācot 50 no komandas 91 gūtā punkta. Neviens cits "Celtics" spēlētājs neguva vairāk par sešiem punktiem, izcili neveiksmīgu spēli aizvadot komandas līderim Džeisonam Teitumam. Viņa kontā vien seši punkti, trāpot trīs no 14 metieniem.

Nākamo spēli "Wizards" aizvadīs naktī uz otrdienu, savā laukumā uzņemot Hjūstonas "Rockets", ar kuru pirms sezonas tika veikts darījums, Džonam Volam dodoties uz "Rockets", kamēr pretējā virzienā tika aizmainīts Rasels Vestbruks. Jāatgādina, ka "Rockets" sastāvā spēlē arī cits latviešu spēlētājs NBA Rodions Kurucs.

Izmantotie resursi:
https://www.nba.com/

  +3 [+] [-]

, 2021-02-14 22:37, pirms 3 gadiem
Bertāns S-stabilitāte , nemainīgi divas trojkas pa spēli. Skatos čaļi ar vairs neuzticās, bumba tikai negadījuma pēc nonāk līdz Bertānam

     [+] [-]

, 2021-02-14 22:37, pirms 3 gadiem
Jūtu līdzi Vašingtonai. Sapiķo lielu naudu par snaiperi kurš vairs neprot no distances grozā trāpīt.

  +1 [+] [-]

, 2021-02-14 22:41, pirms 3 gadiem
flab3r rakstīja: Jūtu līdzi Vašingtonai. Sapiķo lielu naudu par snaiperi kurš vairs neprot no distances grozā trāpīt.
paši jau vainīgi, ka dod lielo piķi par vienas sezonas sniegumu. Žēl jau skatīties uz viņa sniegumu šogad, bet vismaz dzīvi sev un ģimenei nodrošinājis.

  +4 [+] [-]

, 2021-02-14 22:43, pirms 3 gadiem
Te nu nav runa par Bertānu. Cita lieta, ja mūžam neizdevušamies komentkritizētājiem vajag izlikt savu nabaga sāpīti. Bet nba basis reāli garlaicīgs, saprotu ka tā veca tēma, bet šovakar sevišķi izjutu. Šausmīgi garlaicīgs basis, atlētisms, un arī sripri dozēts un vairāk nekas

  +3 [+] [-]

, 2021-02-14 22:45, pirms 3 gadiem
Nesen apskatījos Dāvja momentus no 2017.gada izlases spēlēm - caurgājieni, danki, piespēles... Kur tas viss palika? Pielipšana pie 3p līnijas ir trenera uzstādījums vai pats vairs nejūtas pārliecināts groza tuvumā?

  +2 [+] [-]

, 2021-02-14 22:50, pirms 3 gadiem
Marcello92 rakstīja: Nesen apskatījos Dāvja momentus no 2017.gada izlases spēlēm - caurgājieni, danki, piespēles... Kur tas viss palika? Pielipšana pie 3p līnijas ir trenera uzstādījums vai pats vairs nejūtas pārliecināts groza tuvumā?
Nu bet vai tad neredzi kā tiek organizēts uzbrukums? Var taču skaidri redzēt,ka tur ir konkrēti uzstādījumi. Cita lieta kā šie uzstādījumi rodas

  -1 [+] [-]

, 2021-02-14 22:55, pirms 3 gadiem
Drīz lielie NHL Amerikas eksperti sāks noriet Dāvi ka pārmaksāts bez gala, bet pagaidām tiešām švaks un izskatās pat īpaši puisis necenšas kaut jo darīt lietas labā!
Slēpts komentārs: Frisk

  +1 [+] [-]

, 2021-02-14 23:02, pirms 3 gadiem
Dāvis ierāvās zem groza, saņēma bumbu un.....izmeta ārā..... tas arī viss. Atpakaļ pie 3p līnijas, varbūt kāds iedos uzmest..

  -4 [+] [-]

, 2021-02-14 23:03, pirms 3 gadiem
disciplīns rakstīja: Nu bet vai tad neredzi kā tiek organizēts uzbrukums? Var taču skaidri redzēt,ka tur ir konkrēti uzstādījumi. Cita lieta kā šie uzstādījumi rodas
Kādi tur uzstādījumi? Dāvis pat necenšas ieņemt brīvu pozīciju , atbrīvoties no sēdzēja. Viņš vienkārši stāv vienā punktā. Viņa metieni ir kaut kāds trash no burzmas.

  +2 [+] [-]

, 2021-02-14 23:06, pirms 3 gadiem
Izskatās, ka Dāvis laukumā ir apmaldījies.

     [+] [-]

, 2021-02-14 23:09, pirms 3 gadiem
Spēli skatījos. Var redzēt, ka komandas biedri ir sajutuši Dāvja nepārliecinātību un pat nemeklē Dāvi laukumā un pats arī īsti nemāk atvērties, lielākoties nostāv vienā pozīcijā un tad pārskrien uz pretējo stūri un kaut ko gaida. Jākļūst agresīvākam, vairāk jācenšas pašam sev izbrīvēt metienus, ja komandas biedri vairāk necenšas ar to palīdzēt. Runājot par to, kāpēc Dāvis met tikai 3pts metienus, tad pēc kādas epizodes pirmajā puslaikā, kad Dāvim atrodoties zem groza ar bumbu bija visas iespējas gūt 2 punktus, bet viņš izspēlēja bumbu ārā. Kāpēc? Vai tiešām tas ir kāds trenera uzstādījums? Nelīst groza tuvumā, bet gaidīt savas iespējas tikai uz 3pts līnijas?

  +2 [+] [-]

, 2021-02-14 23:16, pirms 3 gadiem
Pat laikam neiešu strīdēties.. manuprāt, ir skaidri redzams, ka Dāvim ir konkrētas prioritāras funkcijas. Nu neietilpst tur, sevišķi ņemot vērā visu nopietno traumu vēsturi, agresīva došanās uz grozu ar slum dunk pāri sedzējam. Vai tiešām to ir tik grūti saprast? Pārējās Dāvja kvalitates... tur ,bez šaubām, vietējais dīvāna alus dzērājs ir kompetentāks par nba speciālistiem kuri tāpat sava stulbuma dēļ mētājas ar miljoniem...īstenībā nāk smieklis
Slēpts komentārs: comon88

  +1 [+] [-]

, 2021-02-14 23:21, pirms 3 gadiem
Dāvis, manuprāt, ir zaudējis pārliecību un ritmu, kas ir svarīgākās lietas shooteriem. Vienīgais veids, kā to atgūt, ir tikai turpinot mest, tāpēc ieteikumi viņam mēģināt darīt to, ko NBA nekad nav darījis, piemēram, iet caurgājienos, ir bezjēdzīgi. Viņam nemaz nav atbilstoša dribla, lai varētu mēģināt iet cauri.

  +1 [+] [-]

, 2021-02-14 23:21, pirms 3 gadiem
troikas joprojām nekrīt, bet jāsaka, ka šodien Dāvja sniegums patika labāk kā iepriekšējās spēlēs, pat mēģināja put back iecirst un aizsardzībā arī diezgan centās, pat noķēra Teitumu uz uzbrukuma piezīmi ,kur tiesneši nolohoja un neiedeva.

     [+] [-]

, 2021-02-14 23:23, pirms 3 gadiem
Un tomēr Šmits ar Karaļa kausu, ziņa daudz labāka, skaļāka.

  +2 [+] [-]

, 2021-02-14 23:23, pirms 3 gadiem
emilino rakstīja: Spēli skatījos. Var redzēt, ka komandas biedri ir sajutuši Dāvja nepārliecinātību un pat nemeklē Dāvi laukumā un pats arī īsti nemāk atvērties, lielākoties nostāv vienā pozīcijā un tad pārskrien uz pretējo stūri un kaut ko gaida. Jākļūst agresīvākam, vairāk jācenšas pašam sev izbrīvēt metienus, ja komandas biedri vairāk necenšas ar to palīdzēt. Runājot par to, kāpēc Dāvis met tikai 3pts metienus, tad pēc kādas epizodes pirmajā puslaikā, kad Dāvim atrodoties zem groza ar bumbu bija visas iespējas gūt 2 punktus, bet viņš izspēlēja bumbu ārā. Kāpēc? Vai tiešām tas ir kāds trenera uzstādījums? Nelīst groza tuvumā, bet gaidīt savas iespējas tikai uz 3pts līnijas?
Tā epizode droši vien ir vienkārši viņa kļūda. Tur gan bija gana sarežģīta situācija arī gūt uzreiz 2 punktus, izvēlējās iet uz izspēli uz brīvu metienu ārā, nekas tur nesanàca. Protams žēl, ka nav viņam pašlaik tàda pārliecība un jauda likt uzreiz no aukšas tik līdz mazākā iespēja

  +1 [+] [-]

, 2021-02-14 23:39, pirms 3 gadiem
Patīk wiz komentētāji. Un par Dāvi runā daudz, kā piemēru , jā min arī naudu ,bet ne tādā ziņā , ka piķi dabūja po*uj. Bet gan ka lkm tas viss spiež un nevar ar to tikt galā. Un kā iekustināt Dāvi, komentētāji pamanīja ,ka tie kas viņam krīt, parasti ir in transition, Kustībā un varbūt mēģināt vairāk tā izmantot Dāvi. Bet nu šodien vismaz aizsardzībā bija +/- okey.

     [+] [-]

, 2021-02-14 23:58, pirms 3 gadiem
Škrobīgi, mazs prieks par uzvaru, ja Dāvis atkal kuro spēli nekāds.

     [+] [-]

, 2021-02-15 00:55, pirms 3 gadiem
Standarts
Divas trojkas
30% trāpīti
Var doties pēc spēles svinēt valentīndienu
Dzērieni pasūtīti

  -1 [+] [-]

, 2021-02-15 00:59, pirms 3 gadiem
Bet paldies toto, kuri izlīdz grūtākos laikos piedāvājot uz DB individuāli labu robežu- tā gan arī krīt ar katru spēli
Agrāk bija ap 20 pts, tad 15 pts, šodien jau 12 pts
Liekot under par DB vēl neesmu zaudējis
Šodien no 100 sanāca 190
Uz wizzardiem gan sabijos likt, bet labu koef deva

  -1 [+] [-]

, 2021-02-15 01:20, pirms 3 gadiem
nav briinums, ka jaunaakajaa 2K21 speelee Bertaans nav snaiperis, razhotaajiem bija priekhnojauta.

Jo Bertaans laadee triinjus, kaa normaals nba centrs.

     [+] [-]

, 2021-02-15 08:11, pirms 3 gadiem
Cik ta kopā ķieģeļus izmeta? 2/8 vai 2/10?