Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Divi deserti, Zvaigžņu spēli gaidot: Džeimss pret Durantu un Losandželosas derbijs

Divi deserti, Zvaigžņu spēli gaidot: Džeimss pret Durantu un Losandželosas derbijs
Kobe Braients aizsardzībā pret Krisu Polu
Foto: AFP

Šonakt Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) regulārajā čempionātā tiks aizvadītas tikai divas spēles, taču šīs abas cīņas tiek gaidītas ar lielu nepacietību. Vispirms plkst. 3.00 pēc Latvijas Oklahomsitijā, Chesapeake Energy arēnā, vietējā "Thunder" vienība uzsāks cīņu pret Maiami "Heat", bet divarpus stundas vēlāk, 5.30, Losandželosā, Staples Center arēnā, tiks uzsākta spēle starp abiem pilsētas klubiem - "Lakers" un "Clippers".

"Heat" pret "Thunder", Džeimss pret Durantu

Lebrons Džeimss šobrīd spēlē izcilu basketbolu, aizvadot rekordsēriju, un tieši tas Kevinam Durantam liek uzlabot arī savu spēli un demonstrēt pēc iespējas labāku sniegumu katrā mačā. Pirms Visu Zvaigžņu nedēļas nogales pārtraukuma Džeimss ir izvirzījies pārliecinošā vadībā cīņā par MVP titulu. Viņa akcijas pacēlusi rekordsērija, jo Lebrons spējis pēdējos sešos mačos gūt vismaz 30 punktus, metienus no spēles realizējot ar vismaz 60% precizitāti. Salīdzinājumam - Durants iepriekš minētajos rādītājus kopumā šosezon spējis sasniegt vien piecās spēlēs.

Trīskārtējais līgas labākais punktu guvējs Durants pirms gaidāmās spēlēs veltījis daudz komplimentu Džeimsam, kurš ir Duranta ļoti labs draugs. Atgādināsim, ka "Thunder" (bilance 39-13, 2.vieta Rietumos) līderis aizvadītajā sezonā ierindojās 2.vietā balsojumā, kurā tika noteikts MVP balvas liktenis, un arī finālsērijā Durantam nācās atzīt Džeimsa un "Heat" (35-14, 1.v. Austrumos) pārākumu. Vienības šonakt aizvadīs pirmo spēli Chesapeake Energy arēnā kopš pagājušajā gada NBA finālsērijas. Toreiz finālsērijas otrajā spēlē uzvaru svinēja Maiami vienība, kura pēcāk uzvarēja arī nākamajos trijos mačos savā laukumā un ieguva čempionu titulu."Heat" svinēja uzvaru ar 103:97 arī abu klubu šīs sezonas vienīgajā duelī, kurš 25.decembrī norisinājās Maiami.

Ar Džeimsu, kurš realizējis 60 no pēdējiem 80 izmestajiem metieniem no spēles, priekšgalā Maiami klubs izcīnījis uzvaras pēdējās sešās spēlēs. Lai arī "Thunder" pēdējā spēlē otrdien piekāpās Jūtas "Jazz" vienībai, pēdējās 10 cīņās tā guvusi sešas uzvaras un joprojām ir starp līderēm regulārā turnīra kopvērtējumā.

Jā, Lebrons demonstrē fenomenālu sniegumu ne tikai pēdējās spēlēs, bet visas sezonas garumā, taču Durants no "Heat" līdera tālu neatpaliek. Viņš šosezon uzstādījis personīgos rekordus gan metienu realizācijā no spēles (52%), no tālmetienu (43%) un soda metienu līnijas (90,4), gan arī rezultatīvajās piespēlēs (4,4), pārtvertajās bumbās (1,6) un bloķētajos metienos (1,2).

Džeimsa rādītāji tik un tā ir labāki visās pieminētajā kategorijās, izņemot soda metienu precizitāti. Trīskārtējais MVP balvas ieguvējs šobrīd ar gūtu 27,1 punktu ir trešais rezultatīvākais spēlētājs visā līgā aiz Duranta (29,0) un Ņujorkas "Knicks" līdera Karmelo Entonija (28,6).

Tāpat kā Durants, arī Džeimss pirms spēles savu pirmssezonas treniņu biedru uzslavējis un veltījis tam atzinīgus vārdus. Tomēr pēc strīdus bumbas izspēlēšanas spēles sākumā abi spēlētāji, protams, kļūs par konkurentiem, un ārpus laukuma valdošā draudzība tiks aizmirsta līdz pat spēles gala sirēnas noskanēšanai.

"Lakers" pret "Clippers" Losandželosas derbijā

Ja "Clippers" (38-17, 3.v. Rietumos) šonakt spēs pieveikt "Lakers" (25-28, 10.v.), tā izcīnīs jau trešo panākumu pēc kārtas šosezon pār titulētāko "Eņģeļu pilsētas" klubu, tādējādi izcīnot pirmo uzvaru 20 gadu laikā komandu savstarpējā regulārās sezonas spēļu sērijā. Pēdējo reizi "Clippers" svinēja uzvaru sezonas sērijā tālajā 1992./1993.gada sezonā, kad tā tika pie uzvarām trijos no pieciem abu vienību savstarpējiem regulārās sezonas mačiem.

Bleika Grifina un Krisa Pola pārstāvētajai vienībai uzvara gaidāmajā spēlē arī palīdzētu nostiprināties drošā vadībā Klusā okeāna divīzijas turnīra tabulā. Šajā divīzijā pašlaik 2.vietā atrodas Goldensteitas "Warriors" (30-22). Jāizceļ fakts, ka "Clippers" nevienu reizi komandas pastāvēšanas vēsturē savā divīzija nav izdevies izcīnīt uzvaru. "Lakers" vienība ir izcīnījusi uzvaru Klusā okeāna divīzijā pēdējās piecās sezonās, tomēr šī uzvaru sērija šosezon, visticamāk, pārtrūks.

"Clippers" spēlētāji pirms gaidāmās spēles ir labā noskaņojumā, jo komanda spējusi tik pie uzvarām pēdējās trijās spēlēs. Pēdējā uzvara tika gūta aizvadītajā naktī, ar 106:96 pieveicot Hjūstonas "Rockets" vienību. Jau pēc pirmās ceturtdaļas losandželosieši bija iekrājuši 18 punktu pārsvaru (46-28), spēdami pirmajās 12 minūtēs realizēt 17 no 22 izmestajiem metieniem no spēles.

Pēdējās spēlēs "Lakers" vienībai, kurai pagaidām šī sezona vērtējama ar treknu mīnuss zīmi, izdevies uzlabot sniegumu, izcīnot astoņus panākumus pēdējās 11 spēlēs. Komandas līderis Braients ar vidēji spēlē gūtiem 27,0 punktiem ir ceturtais labākais punktu guvējs līgā, taču pēdējos mačos aizsargam nav sekmējies ar punktu gūšanu, tādēļ laimi viņš ir meklējis, dalot precīzas piespēles komandas biedriem (pēdējās 11 spēlēs vidēji 8,3 rezultatīvas piespēles).

Otrdienas uzvarā pār Fīniksas "Suns" Kobe guva tikai četrus punktus (metieni no spēles - 1/8) un pieļāva astoņas kļūdas, taču izdalīja arī deviņas rezultatīvas piespēles. Gaidāmajā spēlē pret "Clippers" no "ezernieku" līdera varam sagaidīt ļoti rezultatīvu sniegumu, jo Braients pēdējos sešos mačos pret "Clippers" vidēji guvis 35,3 punktus, metienus no spēles realizēdams ar 55,6% precizitāti. Šīs sezonas divās zaudētajās spēlēs pieckārtējais NBA čempions kopumā guvis 78 punktus.

Abu vienību iepriekšējā duelī, kas norisinājās 4.janvārī "Lakers" centrs Dvaits Hovards atzīmējās ar "double-double" - viņa kontā bija 21 punkts un 15 atlēkušās bumbas. Savukārt otrdienas uzvarā pār "Suns" Hovards iekrāja 19 punktus un 18 atlēkušās bumbas.

"Lakers" centram zem groza būs jācīnās ar "Clippers" labāko punktu guvēju Grifinu, kurš pēdējās trijās spēlēs guvis vidēji 19 punktus un izcīnījis 10,7 atlēkušās bumbas. Spēka uzbrucējs karjeras deviņos mačos pret "ezerniekiem" spējis vidēji gūt 20,0 punktus un izcīnīt 10,2 atlēkušās bumbas, janvāra spēlē izceļoties ar 24 punktiem (metieni no spēles - 9/16).

Pols un Grifins būs komandas biedri ar Braientu un Hovardu svētdien Hjūstonā gaidāmajā Visu Zvaigžņu spēlē, cīnoties pret Austrumu konferences komandu. Visi četri spēlētāji ir iebalsoti Rietumu konferences komandas pamatsastāvā.

Izmantotie resursi:
NBA.com

Kuras vienības izcīnīs uzvaras gaidāmajos mačos?

  • 34

  • 46

  • 18

  • 15


  +2 [+] [-]

, 2013-02-14 21:32, pirms 11 gadiem
Neslikts Deserts Heat un Lakers paņems,manuprāt...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-02-14 21:55, pirms 11 gadiem
Cerams šodien Veids atcerēsies jaunību un dabūs normālus status pret OKC.

  +2 [+] [-]

, 2013-02-14 22:01, pirms 11 gadiem
Es par Durantu un Kobi,protams,neizmirsīsim Vesīti...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-02-15 00:26, pirms 11 gadiem
fyff rakstīja: Cerams šodien Veids atcerēsies jaunību un dabūs normālus status pret OKC.
Veids jau peedeejaas speelees plosaas taa kaa viss ok!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-02-15 01:29, pirms 11 gadiem
Detlefs rakstīja: Pret rietumiem.
Bet ņuņņa kobe.james lai iet ārstēties ,niku kopētājs.
Lai uzvar austrumi.
Tavai zināsanai no 4 komandām te tikai 1 ir no austrmiem, tpc esmu diezgan drošs ka rietumi šodien gūs vismaz vienu uzvaru
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja