Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Bekstrems bez aģenta palīdzības vienojas ar "Capitals" par deviņiem miljoniem gadā

Agris Suveizda

Bekstrems bez aģenta palīdzības vienojas ar "Capitals" par deviņiem miljoniem gadā
Niklass Bekstrems. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas komanda Vašingtonas "Capitals" parakstījusi par jauna līguma parakstīšanu ar zviedru uzbrucēju Niklasu Bekstremu, kuram vasarā beigsies pašreizējais desmit gadu līgums. Centrs par kontraktu vienojies pats, neizmantojot aģenta pakalpojumus.

2010. gadā Bekstrems ar Vašingtonas "Capitals" parakstīja desmit sezonu līgumu par 67 miljoniem ASV dolāru, bet nu vienojies uz pieciem gadiem par 46 miljoniem. Tādējādi zviedra alga sezonā no 6,7 miljoniem dolāru pieaugs līdz 9,2 miljoniem, un 32 gadus vecais centrs kļūs par otro vislabāk atalgoto spēlētāju komandā.

Līderis ir Bekstrema maiņas biedrs Aleksandrs Ovečkins, kurš 2008. gadā noslēdza 13 sezonu līgumu par 124 miljoniem jeb vidēji 9,53 miljoniem. Šosezon vairāk par Bekstremu saņem arī Ovečkina tautietis Jevgeņijs Kuzņecovs, kurš 2017. gada vasarā vienojās par 62,4 miljoniem astoņās sezonās jeb vidēji 7,8 miljoniem dolāru, kā arī līgas rezultatīvākais aizsargs Džons Kārlsons, kurš 2018. gada jūnijā noslēdza 64 miljonu līgumu uz astoņām sezonām (vidēji 8,0).

Bekstrems 2006. gadā tika draftēts ar ceturto numuru un visu karjeru ir pavadījis Vašingtonas "Capitals", palīdzot 2018. gadā izcīnīt Stenlija kausu. Zviedrs sešās iepriekšējās sezonās pēc kārtas ir izcēlies ar vismaz 50 rezultatīvām piespēlēm, bet šosezon viņa rēķinā ir 35 (9+26) punkti 39 spēlēs, kā arī astoņas soda minūtes un negatīva lietderība -6. Vašingtonas "Capitals" un Sentluisas "Blues" ar 67 punktiem 47 spēlēs ir līgas divvadībā, bet par vienu punktu atpaliek Bostonas "Bruins".

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/capitals/news/c...