Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Sabres" iemūžina Hašeka numuru un piedzīvo kārtējo zaudējumu

"Sabres" iemūžina Hašeka numuru un piedzīvo kārtējo zaudējumu
Dominiks Hašeks
Foto: AP/Scanpix

Šonakt Nacionālajā hokeja līgā (NHL) tikās divas Austrumu konferences komandas - Bufalo “Sabres” savā laukumā spēkiem mērojās ar Detroitas “Red Wings”. Mačā ar rezultātu 3:1 pārāki izrādījās Detroitas hokejisti. Neskatoties uz astoto zaudējumu pēc kārtas, šīs vakars atmiņā paliks ar Dominika Hašeka numura iemūžināšanu.

Dominiks Hašeks Nacionālajā hokeja līgā aizvadījs 16 sezonas, divas reizes saņemot Hārta trofeju un sešas reizes savā īpašumā iegūstot labākā sezonas vārtsarga balvu (Džordža Vezinas trofeja). Dominātors deviņas sezonas sargāja Bufalo vārtus, kļūstot par vienu labākajiem vārtsargiem visā līgā.

Detroitai šonakt nācās iztikt bez vārtsarga Džimija Hovarda, kurš pagājušajā spēlē pret Vašingtonas “Capitals” iedzīvojās cirkšņa savainojumā. Viņa vietu vārtos ieņēma čehs Petrs Mrazeks, bet “Sabres” gripas dēļ nevarēja palīdzēt uzbrucējs Kriss Stjuarts.

Spēle iesākās diezgan līdzīgi, abas komandas pirmās minūtes aizvadīja visai piesardzīgi, taču pirmā reālā vārtu gūšanas iespēja radās, kad Mets Molsons vienatnē nonāca pret Detroitas vārtsargu, taču aizsargs no muguras paspēja mazliet patraucēt un Molsona raidītā ripa lidoja garām vārtiem. Devītajā minūtē mājniece nopelnīja iespēju spēlēt vairākumā, (Bufalo “Sabres” ir sliktākā vairākumu realizācija visā līgā), taču neko prātīgu izveidot nespēja un pat pamanījās nonākt iedzinējos - Darens Helms nonāca divatā pret vienu Bufalo aizsargu un ar spēcīgu metienu augšējā stūrī pārspēja Noivirtu (1:0). “Red Wings” tie bija pirmie vārti mazākumā visā sezonā.

Otrajā trešdaļā “Sabres” izveidoja pāris labas iespējas, taču tad nopelnīja 2+2 minūšu noraidījumu. Detroitai bija vajadzīgas vien 17 sekundes, lai pārsvaru palielinātu. Džastina Abdelkadera metienu Noivirts atvairīja, taču pirmais pie atlēkušās ripas bija Gustavs Nīkvists, palielinot rezultāta starpību (2:0). Bufalo joprojām atradās mazākumā, bet iespēju atspēlēties sarežģīja Mets Eliss, nopelnot vēl vienu noraidījumu. Vairāk kā minūti “Sabres” nācās spēlēt trijatā, taču lai arī kā Detroitas hokejisti censtos, Noivirts spēlēja precīzi, palīdzot savai komandai izturēt spēli mazākumā.

Otrās trešdaļas 14. minūtē pēc skaistas izspēles Maiks Vēbers vienus vārtus atguva, raidot ripu Mrazeka sargātajā vārtu stūrī (2:1). Bufalo bija atgriezusi intrigu, taču drīz vien, pasīvi spēlējot savu vārtu priekšā, tika sodīti - Tomass Tatars četras minūtes pirms trešdaļas beigām Detroitai atgrieza divu vārtu pārsvaru (3:1). Tatars izrādījās veiklākais vārtu priekšā, pirmais nonākot pie Noivirta atsistās ripas, neatstājot nekādas cerības Bufalo vārtsargam.

Trešajā trešdaļā iespējas gūt vēl kādus vārtus bija abām komandām, taču rezultāts palika nemainīgs un Detroitas "Red Wings" hokejisti varēja svinēt uzvaru pār Bufalo.

Latvietis Zemgus Girgensons laukumā pavadīja 21 minūti un 55 sekundes (2:33 vairākumā), divas reizes meta pa pretinieku vārtiem, izpildīja trīs spēka paņēmienus un bloķēja trīs Detroitas hokejistu metienus, spēli pabeidzot ar neitrālu lietderības koeficientu.

“Sabres” zaudējusi astoto spēli pēc kārtas un ar 31 punktu atrodas pirmspēdējā vietā līgā. Savu nākošo spēli aizvadīs 16.janvārī, kad tiksies ar Minesotas “Wild” vienību.

Izmantotie resursi:
NHL.com - The National Hockey League

Slēpts komentārs: badža
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: NAMEJS 9999

 +13 [+] [-]

, 2015-01-14 08:01, pirms 9 gadiem
Sarkanais Velns rakstīja: Pēc ZS balsojuma sakāpis galvā.

Nekas - drīz uz AHL nosūtīs!
Hokejam vispār seko līdzi vai vienkārši izdari tumsonīgus apgalvojumus? Hokejs ir komandas spēle un Bufalo ne tuvu nav tā labākā komanda, Zemgus viens pats nevar visas spēles izvilkt.

 +13 [+] [-]

, 2015-01-14 08:11, pirms 9 gadiem
Sabres zaudē-Zemgus vainīgs. Lieliska loģika.

     [+] [-]

, 2015-01-14 08:24, pirms 9 gadiem
ZG taupās Star mačam!

     [+] [-]

, 2015-01-14 09:17, pirms 9 gadiem
Burkaaninsh rakstīja: Hokejam vispār seko līdzi vai vienkārši izdari tumsonīgus apgalvojumus? Hokejs ir komandas spēle un Bufalo ne tuvu nav tā labākā komanda, Zemgus viens pats nevar visas spēles izvilkt.
visi te blauj , ka vins ir komandas lideris visos raditajos . Kam , ja ne liderim ir javelk komanda?

  +2 [+] [-]

, 2015-01-14 09:25, pirms 9 gadiem
Nesaprotu tos klikšķinātājus kuri savāca tās balsis, te vēl kaut kādas olas par Zemgu dziesmu dzied,nu nav viņš nekāda zvaigzne, vienkārši centīgs čalis, kad tik par viņu visa hokeja pasaule nesāk smieties, un sačakarēs čalim smadzenes. Tas ir vienkārši uzpūsts burbulis kurš var pārsprāgt untad viņš Latviešiem nebūs vajadzīgs, padomājat bāleliņi un liekat čalim mieru.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2015-01-14 10:22, pirms 9 gadiem
SKALS rakstīja: Pilnīgi piekrītu. Un nevajag aiz sava patriotisma nevietā likt mīnusus. Patrioti pie kompjūtera. Gribētos redzēt viņus reālā situācijā.
Bla, bla, bla, pāris rezultatīvas spēles Zirgam, un tu dziedāsi citu dziesmu. Zinām mēs tādus.

  -1 [+] [-]

, 2015-01-14 10:38, pirms 9 gadiem
Nu lūdzu, lielie balsotāji, izdarījāt čalim "pakalpojumu ", tagad varat lauzīt galvas kur tad palikusi mūsu zvaigzne

  +2 [+] [-]

, 2015-01-14 10:54, pirms 9 gadiem
asusasus rakstīja: visi te blauj , ka vins ir komandas lideris visos raditajos . Kam , ja ne liderim ir javelk komanda?
Kurš ko tādu bļauj? Cik zinu, komandas līderim uz formastērpa ir "C" burts, kura Zemgum nav... BET, Zemgum starp citu, vēl joprojām ir visvairāk golu komandā, pēc punktiem arī trešajā vietā, metienu precizitāte arī nav peļama, ņemot vērā kopējo komandas stiprumu un to, ka viņš spēlē nhl tikai otro sezonu, iet viņam pat ļoti labi! Un nākotnē ies vēl daudz labāk, kapteinis viņš arī ar laiku būs un varu derēt, ka labs!
Un var redzēt, ka tiešām puse no visiem te no hokeja pilnīgi neko nesaprot... Baigie eksperti visi sajutušies, noliek Zemgu par to, ka viņš nespēlē tai labākajā komandā, kurai tagad pat neiet pārāk labi. VIENS SPĒLĒTĀJS VISU KOMANDU IZVILKT NEVAR! Un par zvaigžņu spēli teikšu tā, varbūt pelnījis šogad tur spēlēt Zemgus vēl nebija, bet balsojums šogad izgāzās vairāk ar to, ka visi pārējie sabalsotie bija no Čikāgas... + Latvijas hokejam tas nāks tikai par labu, fanu aktivitātes dēļ jau lemj kādu nhl spēli uzrīkot tepat Latvijā.

  +2 [+] [-]

, 2015-01-14 10:59, pirms 9 gadiem
Statestika viņam ir laba, strādā viņš smagi, panākumi būs, bet nevar gaidī, ka viņš tagad katrā spēlē metīs pa golam, tā tas hokejā nenotiek, pat zvaigznēm, tā, ka nav ko te bļaut pēc pirmajām spēlēm, kur viņš nav guvis kādu punktu, ka viņš nemāk spēlēt vai, ka viņam galvā sakāpis, jo tā nepavisam nav. Varu derēt, ka jūs visi profiņi paši nekad neesat bijuši uz slidām ar nūju rokās...

     [+] [-]

, 2015-01-14 11:50, pirms 9 gadiem
Burkaaninsh rakstīja: Statestika viņam ir laba, strādā viņš smagi, panākumi būs, bet nevar gaidī, ka viņš tagad katrā spēlē metīs pa golam, tā tas hokejā nenotiek, pat zvaigznēm, tā, ka nav ko te bļaut pēc pirmajām spēlēm, kur viņš nav guvis kādu punktu, ka viņš nemāk spēlēt vai, ka viņam galvā sakāpis, jo tā nepavisam nav. Varu derēt, ka jūs visi profiņi paši nekad neesat bijuši uz slidām ar nūju rokās...
Loti precizi un pareizi visu pateici! Gribeju tikai piebilst, ka lidz sim Zemgus nav nekad licis savu personigo statistiku augstak par komandas interesem, kas ari vinam runa par labu. Ceru, ka ta ari bus turpmak. Tomer goli un reultativas piespeles nav tas pats galvenais, galvenais ir, ka nospele komanda. Jo hokejs ir komandu sporta veids, nevis, piemeram, teniss vai sahs.

  -3 [+] [-]

, 2015-01-14 12:12, pirms 9 gadiem
Laiks būtu zvaigznei iemest kādu hettric!
Par zvaigžņu spēles balsojumu. Nedaudz jau Girgensonu tas neērtā situācijā nostādīja. Viņš pats izteicās, ka gribētu kādreiz ar savu spēli nopelnīt šo godu. Vakar pie Pučes TV raidījumā bija Zemgum veltītās dziesmiņas autori. Viņiem prasīja, vai arī nobalsoja. Viņi teica nē. Es vispār starp paziņām, kolēģiem neesmu sastapis nevienu, kurš būtu šajā balsojumā piedalījies, kaut par sportu, hokeju interesējas daudzi. Skaidrs, ka tas bija nelielas grupiņas fanātisks balsojums, kuri balsoja desmitiem, vai pat simtiem reižu un nav tā, kā varbūt to domā Amerikā, ka katrs otrais latvietis balsoja. Cerams, ka pats Zemgus skaidru galvu paskatīsies uz šo balsojumu un arī nedomās, ka visi hokeja fani metās uz balsošanu. No tiem , kas hokeju saprot, reti kurš aizrāvās ar balsošanu.
Slēpts komentārs: norins

  +1 [+] [-]

, 2015-01-14 12:35, pirms 9 gadiem
visi tā noliktu it kā viņš būtu kaut ko parādā, Zemgus katrā spēlē cenšas un ja visa komanda tā censtos tad arī viņš mestu iekšā...

  +1 [+] [-]

, 2015-01-14 13:19, pirms 9 gadiem
šie bļāvēji mums ir hokeja eksperti, pat diezvai, kādu spēles highlight atkārtojumu noskatījušies, kur nu vel tiešajā kādreiz paskatītos un, tad tikai bļautu, ka kāds uz ledus pilnībā pazudis.

  +1 [+] [-]

, 2015-01-14 13:28, pirms 9 gadiem
SODNIEKS2 rakstīja: visi tā noliktu it kā viņš būtu kaut ko parādā, Zemgus katrā spēlē cenšas un ja visa komanda tā censtos tad arī viņš mestu iekšā...
Izskatās jau ka cenšas, bet meistarības tad nav... Tas pats Ennis- ātrs, tehnisks spēlētājs, bet neredz laukumu. Zemgus arī, šķiet, pēc jaunā gada nedaudz nolaidis tvaiku. +Ir radies iespaids, ka pēc veiksmīgās decembra uzvaru sērijas, pretinieku komandas veltī īpašu uzmanību, spēlējot pret Buffalo 1-o pirmo maiņu, aizsardzībā.

  +2 [+] [-]

, 2015-01-14 13:31, pirms 9 gadiem
tā, nu jau atkal šķīst puņķi un asaras no dzīvē veiksmīgajiem ļautiņiem, kuri nelaidīs iespēju garām uzknābt, kaut kādam 20gadīgam hokejistam, kurš neko nav panācis, tik vien kā NHLā uzslido šad tad pa naktīm.

  +2 [+] [-]

, 2015-01-14 14:59, pirms 9 gadiem
AlCohol rakstīja: šie bļāvēji mums ir hokeja eksperti, pat diezvai, kādu spēles highlight atkārtojumu noskatījušies, kur nu vel tiešajā kādreiz paskatītos un, tad tikai bļautu, ka kāds uz ledus pilnībā pazudis.
Tur jau tā lieta.Ne jau,kurš katrs pavadītu 22 min. laukumā,lai tik paslidotu-uz priekšu un atpakaļ.Spēli beidza ar neitrālu koef.,vai tad tas ir slikti?Izdarīja tik 2 metienus..pasekojiet un paskatiet,cik citu komandu līderi vai gola veči izdara metienus.Tas pats Ovečiks šauj kā no puļimotu pa 9 un padsmit metieniem.KHL ar,vairāki izdara 7+ metienus.
Nu Zemgus nav tas,kurš piļīs no katra pieskāriena pa vārtiem.
Nu cik tad LV šādā vecumā ir kapājuši NHL??
Jums liekas,ka Jūs vai kāds kaimiņpuika ir labāks par Zemgu?Nu nekas no debesīm Zemgum nav kritis,viss ar pašu spēkiem.
Nu nepatīk viņš,nu tad neskatiet spēles,apskatus utt..Kam tad no*irst kādu??Vieglāk Jums paliek,tjip,nogāja?
Kā Zemgus vai citi veiksmīgāki cilvēki Jums neko nepārmet vai neno*irš,ka Jūs kaut ko ne tā.
Tak ir Jaunais gads tikko kā sācies,bet jau tik to slikto maucam...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2015-01-14 15:39, pirms 9 gadiem
ilmis81 rakstīja: Tur jau tā lieta.Ne jau,kurš katrs pavadītu 22 min. laukumā,lai tik paslidotu-uz priekšu un atpakaļ.Spēli beidza ar neitrālu koef.,vai tad tas ir slikti?Izdarīja tik 2 metienus..pasekojiet un paskatiet,cik citu komandu līderi vai gola veči izdara metienus.Tas pats Ovečiks šauj kā no puļimotu pa 9 un padsmit metieniem.KHL ar,vairāki izdara 7+ metienus.
Nu Zemgus nav tas,kurš piļīs no katra pieskāriena pa vārtiem.
Nu cik tad LV šādā vecumā ir kapājuši NHL??
Jums liekas,ka Jūs vai kāds kaimiņpuika ir labāks par Zemgu?Nu nekas no debesīm Zemgum nav kritis,viss ar pašu spēkiem.
Nu nepatīk viņš,nu tad neskatiet spēles,apskatus utt..Kam tad no*irst kādu??Vieglāk Jums paliek,tjip,nogāja?
Kā Zemgus vai citi veiksmīgāki cilvēki Jums neko nepārmet vai neno*irš,ka Jūs kaut ko ne tā.
Tak ir Jaunais gads tikko kā sācies,bet jau tik to slikto maucam...
ar tādiem Ovechkiniem nav nemaz ko salīdzināt. Sabres savus vairākumus, vai jebkādus izgājienus neizspēlē uz Girgensonu, lai viņš tik šautu un mestu iekšā. Nebrīnītos, ja savus 9-padsmit metienus mačā izdarītu, tad arī katrā mačā mestu pa golam, vai piespēlei krātu. bez tam, bez goliem un piespēlēm laukumā arī citas lietas ir jādara, ja paskatītos kādu spēli, tad arī to saprastu.

  -1 [+] [-]

, 2015-01-14 16:05, pirms 9 gadiem
Burkaaninsh rakstīja: Hokejam vispār seko līdzi vai vienkārši izdari tumsonīgus apgalvojumus? Hokejs ir komandas spēle un Bufalo ne tuvu nav tā labākā komanda, Zemgus viens pats nevar visas spēles izvilkt.
Redz, lieta tada, ja viņš būtu All star līmenī, tad viņš pats sev arī izkartotu tos momentus, neta? Vieniga atmazka ir teikt, ka slikti komandasbiedri, kamer pats jau cik speles ir bez punktiem?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-01-14 17:48, pirms 9 gadiem
Labakais pasaules speletajs atrodas 198 vieta bombardieru saraksta )))) Gandriz pedejasis))

     [+] [-]

, 2015-01-14 19:03, pirms 9 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Laiks būtu zvaigznei iemest kādu hettric!
Par zvaigžņu spēles balsojumu. Nedaudz jau Girgensonu tas neērtā situācijā nostādīja. Viņš pats izteicās, ka gribētu kādreiz ar savu spēli nopelnīt šo godu. Vakar pie Pučes TV raidījumā bija Zemgum veltītās dziesmiņas autori. Viņiem prasīja, vai arī nobalsoja. Viņi teica nē. Es vispār starp paziņām, kolēģiem neesmu sastapis nevienu, kurš būtu šajā balsojumā piedalījies, kaut par sportu, hokeju interesējas daudzi. Skaidrs, ka tas bija nelielas grupiņas fanātisks balsojums, kuri balsoja desmitiem, vai pat simtiem reižu un nav tā, kā varbūt to domā Amerikā, ka katrs otrais latvietis balsoja. Cerams, ka pats Zemgus skaidru galvu paskatīsies uz šo balsojumu un arī nedomās, ka visi hokeja fani metās uz balsošanu. No tiem , kas hokeju saprot, reti kurš aizrāvās ar balsošanu.
laiks būtu iemācīties pareizi uzrakstīt Hat-trick