Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Želabals uz Rīgu, visticamāk, nebrauks un dosies uz NBA

Andrejs Siliņš

Želabals uz Rīgu, visticamāk, nebrauks un dosies uz NBA
Mikaels Želabals (ar bumbu)
Foto: AFP/Scanpix

Franču uzbrucējs Mikaels Želabals, visticamāk, nepaliks Spānijas ACB līgas basketbola klubā "Valencia" un janvāra izskaņā dosies pāri okeānam, lai pievienotos Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) klubam Minesotas "Timberwolves". Tas nozīmē, ka atlētiskais uzbrucējs nespēlēs pret Rīgas VEF ULEB Eirokausa izcīņas otrā apļa spēlē Rīgā.

Pēc tam, kad Zagrebas "Cedevita" nekvalificējās ULEB Eirolīgas Top16 turnīram, Želabals pameta horvātu komandu un pievienojās līmeni zemākā ULEB turnīrā spēlējošajai "Valencia" vienībai. Tiesa, līgums noslēgts līdz janvāra beigām ar nosacījumu, ka tas automātiski tiek pagarināts līdz sezonas beigām, ja Želabalam nav kontrakta piedāvājuma no kādas NBA komandas.

29 gadus vecā basketbolista aģents jau decembrī izsūtīja vēstules visiem NBA klubiem ar informāciju par sava spēlētāja pieejamību. Vairākas komandas esot izrādījušas interesi, taču izskatās, ka līgums tiks noslēgts ar Minesotas "Timberwolves", kur Želabalu jau sagaidīs bariņš eiropiešu (Andrejs Kiriļenko, Aleksejs Šveds, Nikolā Pekovičs, Rikijs Rubio). "Timberwolves" rindās šobrīd ir 14 spēlētāji ar līgumiem, tā kā viena vieta sastāvā vēl ir brīva.

Ja tā notiks, tad Želabals vairs nebūs Valensijas komandā brīdī, kad tai būs jāaizvada otrā apļa spēlē ULEB Eirokausā pret Rīgas VEF - 12. februārī. Pirmajā cīņā, kad VEF piekāpās ar 82:86, Želabals uzvarētāju rindās 21 ar pusi minūtē guva piecus punktus un izcīnīja trīs atlēkušās bumbas. Pirms tam Eirolīgā "Cedevita" sastāvā Želabals vidēji mačā guva 12,8 punktus un izcīnīja 4,9 atlēkušās bumbas.

201 centimetru garais Želabals NBA jau uzspēlējis - no 2006. līdz 2008. gadam francūzis pārstāvēja Sietlas "SuperSonics" krāsas. Šis klubs 2005. gadā draftēja uzbrucēju otrajā kārtā ar kopējo 48. numuru. Divās sezonās uzbrucējs aizvadīja 109 spēles, gūstot 4,5 punktus un izcīnot 2,1 bumbu zem groziem. Nostiprināties Želabals nespēja un kādu laiku pavadīja arī Attīstības līgā.

Eiropā Želabals pārstāvējis septiņas dažādas komandas - "Cholet" (Francija), Madrides "Real" (Spānija), ASVEL (Francija), "Spirou" (Beļģija), "Khimki" (Krievija), "Cedevita" (Horvātija) un "Valencia" (Spānija).

Izmantotie resursi:
ESPN

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-01-15 00:39, pirms 11 gadiem
Fans_VEF rakstīja: Neinteresē, labāk uzrakstat kur Kambis spēlēs, cik sapratu atradis klubu!
twitter raksta, ka brauc uz Rigu! vai tiesam vef?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja