Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Ričards Vambuts

Biedriņš nespēlē zaudējumā, "Lakers" izcīna pirmo uzvaru šogad

Biedriņš nespēlē zaudējumā, "Lakers" izcīna pirmo uzvaru šogad
Danilo Galinari
Foto: AP/Scanpix

Andra Biedriņa pārstāvētā Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) komanda Goldensteitas "Warriors" aizvadītajā naktī piedzīvoja trešo zaudējumu pēdējās četrās spēlēs, ar rezultātu 105:116 piekāpjoties Denveras "Nuggets". Latvietis cirkšņa savainojuma dēļ nespēlēja.

Gandrīz viss pirmais puslaiks pagāja punkts punktā. Rezultāts auga līdzīgi. Lielākais pārsvars, ko abas komandas ieguva pirmo 24 minūšu laikā, bija septiņi punkti. Izrāvienu "Warriors" veica trešajā ceturtdaļā, kad pēc desmit gūtiem punktiem tika iegūts +10. Ļoti rezultatīvi spēlēja Karijs, kuram trešās ceturtdaļas beigās bija jau 23 punkti.

Iespaidīgi "Nuggets" uzsāka ceturto ceturtdaļu - 15:0 izrāviens, kas ļāva atspēlēties no sešu punktu deficīta un iegūt deviņu punktu pārsvaru. Karijs ar diviem precīziem tālmetieniem samazināja Denveras pārsvaru līdz trim punktiem, taču "Nuggets" uzreiz guva astoņus punktus pēc kārtas, iegūstot +11.

Danilo Galinari ar 21 punktu bija rezultatīvākais "Nuggets" spēlētājs. 20 punktus pievienoja Tajs Lavsons, bet pretinieku rindās labākais ar 29 punktiem bija Stefans Karijs, savukārt Deivids Lī guva 23 punktus, izcīnīja 13 atlēkušās bumbas un atdeva sešas rezultatīvas piespēles.

Bruklinas "Nets" aizvadītajā naktī izcīnīja 22. uzvaru sezonā, ar rezultātu 97:86 pārspējot Indiānas "Pacers". Pirms ceturtās ceturtdaļas Bruklina atradās iedzinējos ar sešiem punktiem, bet izšķirošās 12 minūtes tika uzvarētas ar 28:11, tādējādi tika izcīnīta uzvara arī visā spēlē. Rezultatīvākie "Nets" komandā ar 22 un 20 punktiem bija attiecīgi Derons Viljamss un Džo Džonsons, bet "Pacers" labā 27 punktus guva Deivids Vests.

Pārliecinošu uzvaru izcīnīja Sanantonio "Spurs", kas tika galā ar Minesotas "Timberwolves" - 106:88. Abu komandu rindās bija tikai pa vienam spēlētājam, kas neguva punktus. Rezultatīvākais "Spurs" komandā bija Tonijs Pārkers, kurš guva 20 punktus, bet "Twolves" rezultatīvākais spēlētājs bija Hosē Barea - 15 punkti. Portlendas "Trail Blazers" aizvadītajā naktī nespēja tikt galā ar Kevinu Durantu, tādējādi nācās piedzīvot zaudējumu ar 83:87. Durants bija rezultatīvākais uzvarētājiem ar 33 punktiem, tāpat 33 punktus guva "Blazers" līderis Lamarkuss Aldridžs, bet viņa kontā vēl 11 atlēkušās bumbas.

Visbeidzot, pirmo uzvaru 2013. gadā izcīnīja Losandželosas "Lakers", kas sagrāva Klīvlendas "Cavaliers" - 113:93. Pirmo maču pēc traumas izārstēšanas aizvadīja Dvaits Hovards. Kobe Braients ar 23 punktiem bija rezultatīvākais spēlētājs visā mačā, bet Dvaits Hovards pievienoja 22 punktus un 14 atlēkušās bumbas. "Lakers" pārtrauca sešu spēļu zaudējumu sēriju.

Aizvadītās nakts rezultāti

SpēleRezultāts
Knicks - Hornets100:87
Raptors - Bucks96:107
Nets - Pacers97:86
Spurs - Timberwolves106:88
Nuggets - Warriors116:105
Trail Blazers - Thunder83:87
Lakers - Cavaliers113:93

Izmantotie resursi:
NBA.com


, 2013-01-14 07:28, pirms 11 gadiem
Goldensteita pati visu spēli salaids grīstē. Daudz kļūdu, slikta aizsardzība (it īpaši peintā).
, 2013-01-14 07:45, pirms 11 gadiem
leikeriem tās traumas varbūt pat būs nākušas par labu, soliņš arī kaut ko sameta, līderiem laiks normāli zem 30min.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-01-14 09:00, pirms 11 gadiem
NHL-ā rakstīja: Goldensteita pati visu spēli salaids grīstē. Daudz kļūdu, slikta aizsardzība (it īpaši peintā).
It īpaši soda laukumā? Tava doma bija tāda, ka garie netika galā ar Denveras garajiem? Visi garie kopā guva 26 punktus un savāca 16 no 44 atlēkušajām. Domāju vaina drīzāk ir tieši aizsargiem.
, 2013-01-14 09:02, pirms 11 gadiem
nepatīk ka GSW tikai divi spēlētāji met pa grozu un David Lee vispār ir parodija nevis basketbolists, skumji, bet patiesība
, 2013-01-14 09:02, pirms 11 gadiem
Ne no kurienes, Lakers ir parādījies Gazola apgreidota versija. Protams ne tik skillots, bet šobrīd ne sliktāks spēlētājs par spāni - Klarks. Ja šādi viņš spēs spēlēt visu laiku, tad Lakers parādās cerību stariņš, kā arī iespēja vismaz aizmainīt Gazolu un Mettu, lai varētu pastiprināt soliņu pret 3 labiem spēlētājiem, kuri var nākt uz maiņu. Un protams varbūt iedot nedaudz svaiguma spēlei.
, 2013-01-14 09:03, pirms 11 gadiem
Macaron* rakstīja: nepatīk ka GSW tikai divi spēlētāji met pa grozu un David Lee vispār ir parodija nevis basketbolists, skumji, bet patiesība
Kāda tev parodija, viņš ir viens no līgas labākajiem spēka uzbrucējiem. Domā ko runā, tu pat īsti pamatot nevari savu kritiku un vot tā ir patiesība.
, 2013-01-14 09:27, pirms 11 gadiem
One Man Show! rakstīja: Ne no kurienes, Lakers ir parādījies Gazola apgreidota versija. Protams ne tik skillots, bet šobrīd ne sliktāks spēlētājs par spāni - Klarks. Ja šādi viņš spēs spēlēt visu laiku, tad Lakers parādās cerību stariņš, kā arī iespēja vismaz aizmainīt Gazolu un Mettu, lai varētu pastiprināt soliņu pret 3 labiem spēlētājiem, kuri var nākt uz maiņu. Un protams varbūt iedot nedaudz svaiguma spēlei.
skatijos speeli un to pashu domaaju sakaraa ar Klarku...Vinja sniegums ir vel viens iemesls kapeec Gasolu var aizmainiit....
bet kapeec Mettu?
Sosezon sniegumu krietni uzlabojis un labi speele aizsardziibaa atshkiriibaa no 80 % komandas....

?
, 2013-01-14 09:37, pirms 11 gadiem
Chris_Drury rakstīja: skatijos speeli un to pashu domaaju sakaraa ar Klarku...Vinja sniegums ir vel viens iemesls kapeec Gasolu var aizmainiit....
bet kapeec Mettu?
Sosezon sniegumu krietni uzlabojis un labi speele aizsardziibaa atshkiriibaa no 80 % komandas....

?
Metta ir pārāk vecs un viņš netiek līdzi jaunajiem pretspēlētājiem. Aizsardzībā viņa spējas ir ļoti vājas. Tas viss jau sākās pagāšgad, kad Metta nespēja iemest, un arī vāji spēlēja aizsardzībā. Jaunāks viņš nepaliek, un tā numura pozīcijā ir vajadzīgas jaunas asinis. Nevar starta piecinieks sastāvēt no 30+ veciem večiem. Mettu domājams gribētu daudzas PO komandas. Bet Gazola vērtība ar katru dienu krītas, un LAL būs grūti viņu atdot ar tādu līgumu pret to, ko viņi vēlētos.
, 2013-01-14 09:39, pirms 11 gadiem
One Man Show! rakstīja: Kāda tev parodija, viņš ir viens no līgas labākajiem spēka uzbrucējiem. Domā ko runā, tu pat īsti pamatot nevari savu kritiku un vot tā ir patiesība.
parodija - tas tiešām ir skaļi teikts! jā, viņš ir viens no līgas labākajiem spēka uzbrucējiem uzbrukumā, tajā pat laikā arī viens no sliktākajiem aizsardzībā. pie tam tipisks statu kačātājs... pavēro, kā viņš brīžiem savāc tās atlēkušās bumbas - komandas biedrs(nereti arī mūsu Biedrs) jau ņem bumbu, bet pēkšņi parādās Lee, kurš burtiski izrauj to savējam no rokām. pēdējā laikā ir sapratis, ka var kļūt par posta pleimeikeru, par cik ļoti bieži saņem bumbu - tad nu ir sācis atdot arī daudz piespēļu, tādejādi daudzās spēlēs "flirtē" ar tripli. tas jau nekas, ka pusē gadījumu šī te Lee piespēle ir lieka. bet ko tu statu mašīnai padarīsi...
, 2013-01-14 09:46, pirms 11 gadiem
Emilio rakstīja: parodija - tas tiešām ir skaļi teikts! jā, viņš ir viens no līgas labākajiem spēka uzbrucējiem uzbrukumā, tajā pat laikā arī viens no sliktākajiem aizsardzībā. pie tam tipisks statu kačātājs... pavēro, kā viņš brīžiem savāc tās atlēkušās bumbas - komandas biedrs(nereti arī mūsu Biedrs) jau ņem bumbu, bet pēkšņi parādās Lee, kurš burtiski izrauj to savējam no rokām. pēdējā laikā ir sapratis, ka var kļūt par posta pleimeikeru, par cik ļoti bieži saņem bumbu - tad nu ir sācis atdot arī daudz piespēļu, tādejādi daudzās spēlēs "flirtē" ar tripli. tas jau nekas, ka pusē gadījumu šī te Lee piespēle ir lieka. bet ko tu statu mašīnai padarīsi...
Ir vai nav viņš statu mašīna, bet viņš savu spēli ir pacēlis citā līmenī. Un komandai tas šobrīd dod daudz. Un arī aizsardzībā noteiki viņš nav tāds caurums kā tas bija Knicks, vai Warriors iepriekšējās sezonās. Okey, komanda vēl nemāk spēlēt īsti aizsardzībā un transition defense arī ir gaužām bēdīgs, bet viņi mācās. Lī arī vēlaizvien spēj pilveidoties, un tas padara Warriors labākus. Tāpēc viņš nav superzvaigzne, bet gan tikai zvaigznīte. Spēlētu viņš arī aizsardzībā, tad jau būtu vispār lieliski. Lī tāpat kā Lovs, Amare savu spēli veidot pateicoties savam metienam un komandas biedriem. Viņi nebūvē savu spēli no aizsardzības.

Tāpat kā visi nevar būt metēji, tāpat visi nevar būt aizsardzības spečuki. Un nav ko nosodīt viņu par to.
, 2013-01-14 09:52, pirms 11 gadiem
One Man Show! rakstīja: Metta ir pārāk vecs un viņš netiek līdzi jaunajiem pretspēlētājiem. Aizsardzībā viņa spējas ir ļoti vājas. Tas viss jau sākās pagāšgad, kad Metta nespēja iemest, un arī vāji spēlēja aizsardzībā. Jaunāks viņš nepaliek, un tā numura pozīcijā ir vajadzīgas jaunas asinis. Nevar starta piecinieks sastāvēt no 30+ veciem večiem. Mettu domājams gribētu daudzas PO komandas. Bet Gazola vērtība ar katru dienu krītas, un LAL būs grūti viņu atdot ar tādu līgumu pret to, ko viņi vēlētos.
skaidra tawa doma bet es gan gasolam labaak piemestu klaat kaadu saspeelnieku nash moriss bleiks duhons Labakais tas ka Klarka speele tagad Leikeriem neliek obligaati gasolu mainiit pret PF...ceru ka vins turpinaas taadaa liimenii.buus tikai intersantaak
, 2013-01-14 09:57, pirms 11 gadiem
One Man Show! rakstīja: Ir vai nav viņš statu mašīna, bet viņš savu spēli ir pacēlis citā līmenī. Un komandai tas šobrīd dod daudz. Un arī aizsardzībā noteiki viņš nav tāds caurums kā tas bija Knicks, vai Warriors iepriekšējās sezonās. Okey, komanda vēl nemāk spēlēt īsti aizsardzībā un transition defense arī ir gaužām bēdīgs, bet viņi mācās. Lī arī vēlaizvien spēj pilveidoties, un tas padara Warriors labākus. Tāpēc viņš nav superzvaigzne, bet gan tikai zvaigznīte. Spēlētu viņš arī aizsardzībā, tad jau būtu vispār lieliski. Lī tāpat kā Lovs, Amare savu spēli veidot pateicoties savam metienam un komandas biedriem. Viņi nebūvē savu spēli no aizsardzības.

Tāpat kā visi nevar būt metēji, tāpat visi nevar būt aizsardzības spečuki. Un nav ko nosodīt viņu par to.
tas tik vēl trūka, lai es kādu te tagad nosodītu! neesmu nekāds NBA eksperts, kurā kāds baigi ieklausītos, līdz ar to atslābsti!

kas attiecas uz Lee, tad ir liela atšķirība starp nemāk, nespēj un negrib! Lee gadījumā defā vairāk dominē vārds - negrib! liels fizisks vecis, atlētisks, veiklām rokām, bet faktiski jebkuram spēlētājam ļauj sevi postā pastumt zem groza un iemest vieglu metienu. neatceros, kad pēdējo reizi viņš būtu licis savam pretspēlētājam nopulēties uzbrukumā. paskatoties GSW spēles rodas iespaids, ka, ja notiek 1:1 spēle pret Lee, viņu spēs "apjāt" jebkurš un jebkurā veidā...
nav jau visiem jābūt labiem defa spečukiem, taču šeit ir runa ne tikai par prasmēm, bet arī centību.
, 2013-01-14 10:07, pirms 11 gadiem
Tas ir stipri nosacīti. Centība vai viekārši tiešām ir ļoti vājš 1vs1 aizsardzībā. Nav jau arī dzirdēts, ka viņš būtu starpsezonā mācijies spēlēt.
, 2013-01-14 11:07, pirms 11 gadiem
One Man Show! rakstīja: Metta ir pārāk vecs un viņš netiek līdzi jaunajiem pretspēlētājiem. Aizsardzībā viņa spējas ir ļoti vājas. Tas viss jau sākās pagāšgad, kad Metta nespēja iemest, un arī vāji spēlēja aizsardzībā. Jaunāks viņš nepaliek, un tā numura pozīcijā ir vajadzīgas jaunas asinis. Nevar starta piecinieks sastāvēt no 30+ veciem večiem. Mettu domājams gribētu daudzas PO komandas. Bet Gazola vērtība ar katru dienu krītas, un LAL būs grūti viņu atdot ar tādu līgumu pret to, ko viņi vēlētos.
Metta zaudē ātrumu, bet 3. numurus viņš sedz tīri labi. Spēka viņam mazāk nav palicis un tam pašam Melo bija ļoti jāpapūlas pret viņu.

Kas attiecās uz Gasolu, tad pirms gada Bostona bija pret viņu gatavi atdot Ražanu Rondo, pie kam 1 pret 1. Šībrīža situācijā, kad pēdējos gados viņš ir spēlējis kopā ar 2 labākajiem centriem līgā un bumbu dominējošo Kobi, viņa statistika nav rādītājs, lai noteiktu viņa vērtību. Līgā nav vēl viena tāda spēlētāja ar tādu garumu un prasmju daudzveidību, kurš vēl piedavām spēlē uz komandas biedriem. Aizsardzība ir sūdīga, bet ne viņš viens tāds
, 2013-01-14 12:45, pirms 11 gadiem
Starpcitu, šī Lakers spēle bija D'Antoni iepriekš piesauktais pagrieziena punkts vājajā sezonā. Pēc zaudējuma Thunder, D'Antoni esot teicis amerikānisku runu par sezonu, kura sākoties svētdien, par vienu "šāvienu" un pēdējo iespēju apgriezt situāciju otrādi utml. Spriežot pēc pirmās 1/4, tas nostrādāja.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-01-14 13:26, pirms 11 gadiem
quick rakstīja: Starpcitu, šī Lakers spēle bija D'Antoni iepriekš piesauktais pagrieziena punkts vājajā sezonā. Pēc zaudējuma Thunder, D'Antoni esot teicis amerikānisku runu par sezonu, kura sākoties svētdien, par vienu "šāvienu" un pēdējo iespēju apgriezt situāciju otrādi utml. Spriežot pēc pirmās 1/4, tas nostrādāja.
spēles pret tāda līmeņa komandām kā Cavs, vienmēr var būt kā pagrieziena punkts uzvaru sērijas sākšanai.
tad, kad Lakers sāks uzvarēt konferenču TOP 5 klubus, tad arī varēs par kko vairāk spriest. lai gan, protams, katra uzvaru sērija iesākas ar uzvaru...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Nikola Jokičs un Kārls Entonijs Taunss. Foto: USA Sports Today/Scanpix
13

Nembhardam uzvaras metiens pret "Knicks", Jokičs lielisks uzvarā pār "Timberwolves"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) aizvadītas divas izslēgšanas turnīra spēles. Austrumu pusfinālā Indianas "Pacers" savā laukumā ar 111:106 pārspēja Ņujorkas "Knicks", tiekot pie pirmās uzvaras sērijā (1-2), savukārt čempione Denveras "Nuggets" tika pie pirmās uzvaras sērijā (1-2) pār Minesotas "Timberwolves" (117:90).
Maiks Budenholzers. Foto: AP/Scanpix
10

''Suns'' ātri atrod jauno treneri: par to kļūs NBA čempions Budenholzers

''The Athletic'' apskatnieks Šams Čaranija ziņo, ka Fīniksas ''Suns'' par nākamo kluba treneri nozīmēs Maiku Budenholzeru, kurš trenera karjeras laikā kopā ar Milvoki ''Bucks'' reizi kļuvis par NBA čempionu.
Dalasas līderis Luka Dončičs. Foto. AFP. Scanpix
10

Dončičam un Vašingtonam kopā 58 punkti, "Mavs" sagādā "Thunder" pirmo zaudējumu play-off

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) pirmo uzvaru Rietumu konferences pusfinālā izcīnījusi Dalasas "Mavericks" ar Luku Dončiču priekšgalā. Dalasa izbraukumā ar 119:110 pārspēja Oklahomsitijas "Thunder", izlīdzinot rezultātu sērijā (1-1) un sagādājot "Thunder" pirmo zaudējumu 2024. gada izslēgšanas turnīrā.