Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Jūrmala" spēkosies ar "Valmieru", pēc klupiena Igaunijā piecelties centīsies "Ventspils"

Emils Ozerinskis

"Jūrmala" spēkosies ar "Valmieru", pēc klupiena Igaunijā piecelties centīsies "Ventspils"
Deniss Krestiņins. Foto: Toms Paipals

"Pafbet" Latvijas - Igaunijas basketbola līgā norisināsies trīs spēles ar Latvijas komandu līdzdalību. Latvijas čempione VEF centīsies tikt pie 13. uzvaras pēc kārtas pret igauņu "Avis Rapla", bet savstarpēju dueli aizvadīs "Jūrmala Betsafe" un "Valmiera Glass/ViA".

Vienīgajā Latvijas komandu savstarpējā duelī "Jūrmala Betsafe" uzņems "Valmiera Glass/ViA" basketbolistus. Latvijas dāmu valstsvienības galvenā trenera Mārtiņa Gulbja vadītie jūrmalnieki izcīnījuši piecus panākumus pēc kārtas, kas kūrortpilsētas komandai ļāvis nostiprināties turnīra tabulas piektajā pozīcijā uzreiz aiz visām četrām pērnās sezonas finālčetrinieka dalībniecēm. Jūrmalnieki savus panākumus vairākkārt guvuši saspringtās spēļu galotnēs, pierādot spēju saglabāt vēsu galvu. Tikmēr Roberta Zeiles trenētā Vidzemes komanda spējusi tikt pie divu uzvaru sērijas, kas valmieriešus nedaudz negaidīti iecēlusi play-off zonā. Komandas pēdējā spēlē tika izcīnīta tik tiešām neticama uzvara. Iztrūkstot vairākiem traumas guvušiem spēlētājiem un cīnoties ar piezīmju nastu, valmierieši savā sezonas tālākajā izbraukuma spēlē Liepājā spēja noslēdzošajā ceturtdaļā atspēlēties no 20 punktu deficīta un izraut uzvaru otrajā pagarinājumā. Ja valmieriešiem izdosies viesu laukumā pārsteigt nomināli spēcīgākos jūrmalniekus, tad aizķeršanās izslēgšanas spēļu zonā Vidzemes komandai varētu kļūt par pavisam iespējamu mērķi.

"Jūrmala Betsafe" rindās galvenā punktu guvēja lomu uzņēmies komandas kapteinis Uģis Pinete, kura rēķinā vidēji 13,2 punkti mačā. Zem groziem ar 10,2 punktiem un 7,8 atlēkušajām bumbām palīdz lietuviešu garā gala spēlētājs Deniss Krestiņis, kurš trenera Gulbja vadībā spēlē jau ceturto sezonu. Valmieriešu galvenais uzbrukuma vezuma vilcējs ir Edumuds Elksnis, kurš aizvada karjeras produktīvāko sezonu ar vidēji 15,5 punktiem un 8,1 rezultatīvu piespēli mačā. Savukārt groza apakšā krietni lielāku lomu nekā pagājušajā sezonā uzņēmies centra spēlētājs Klāvs Dubults, gūstot 12,8 punktus un izcīnot 8,3 bumbas mačā.

Galvaspilsētā šodien savu 13. uzvaru turnīrā centīsies izcīnīt Latvijas čempionvienība "VEF RĪga", kura uzņems turnīra tabulā septīto vietu ieņemošo "Avis Rapla" komandu. Kamēr FIBA Čempionu līgas sezonas rožainos toņos melnajai nāvei nav iezīmējusies, tikmēr vietējā čempionātā burāšana pagaidām bijusi līgana. Rīdzinieki izcīnījuši uzvaras visās 12 vietējā čempionāta spēlēs un šovakar centīsies panākt perfektu sezonu aizvadošo "Ogri". Taisnības labad gan jāsaka, ka VEF komandas kalendārs bijis ļoti viegls vietējā līgā, jo šajā laikā aizvadīta tikai viena spēle pret ventspilniekiem, kamēr pret Tallinas "Kalev/Cramo" un "Ogri" rīdziniekiem vēl nav bijis jāspēlē. "Avis Rapla" pārvarējusi ieilgušu piecu neveiksmju sēriju un pēdējos divos mačos jau izcīnījusi uzvaras. Lai gan Igaunijas vienība šosezon nevēlējās aizrauties ar leģionāru piesisti, taču dažādu problēmu dēļ komandā vairāki ārzemju spēlētāji nomainījušies un šobrīd garajā galā piesaistīts lietuviešu spēka uzbrucējs Pauļus Zaļs, kurš Raplas komandas rindas papildinājis dažas dienas pirms spēles Rīgā.

Jāņa Gailīša trenētajā komandā zaļā gaisma iedota jaunajam latviešu saspēles vadītājam Artūram Kurucam, uz kura pleciem tiek gulstīts VEF komandas uzbrukums. Kuruca statistikas rādītāji Latvijas - Igaunijas līgā sasniedz 15,2 punktus un 3,9 rezultatīvas piespēles vidēji mačā. Raplas komandas rindās nu jau ilggadējo komandas līdera lomu turpina pildīt Indreks Kajupanks ar 15,7 punktiem vidēji mačā.

Tallinā savā laukumā spēli aizvadīs Gerta Kullamē trenētā "TalTech" komanda, kura uzņems vakar vakarā Rakverē negaidītu zaudējumu piedzīvojušo "Ventspili". Ventspilnieki pēc garā autobusa brauciena uz Rakveri nebija gatavi cīnīties laukumā, komandai kopumā pieļaujot 20 kļūdas un piedzīvojot zaudējumu Jura Umbraško trenētajai komandai ar rezultātu 78:87. Vakar par Valmieras Gada sportistu atzītais Jānis Kaufmanis pēc savas 25 punktu spēles Eiropas kausā palika uz nullītes Rakverā, taču viņa sniegumā komandas neveiksme nav meklējama, jo teju pusi no komandas kļūdām divatā izveidoja Timotijs Šortss un Ronalds Zaķis, sakrājot deviņas no komandas 20 pazaudētajām bumbām. Pēc neveiksmes Rakverē ventspilniekiem jābūt mobilizējušamies priekš otrās cīņas divu dienu laikā.

Tabulā 11. vietu ieņemošās "TalTech" rezultatīvākais spēlētājs ar 16,8 punktiem spēlē ir Jūnas Jervelainens, kurš atgriezies Tallinas komandā pēc leģionāra gaitām, kas pērn pavadītas Britu basketbola līgā. Ventspilnieku rindās šīs sezonas rezultatīvākais spēlētājs vietējā līgā bijis Ronalds Zaķis, kurš sakrājis 13,3 punktus un 5,6 bumbas vidēji mačā.

14. decembris

LaiksSpēleVietaTV
17:00TalTech - VentspilsTalTech sporta halleDelfi.ee
17:00VEF Rīga - Avis RaplaElektrum Olimpiskais centrsYoutube
17:00Jūrmala Betsafe - Valmiera Glass/ViAJūrmalas ģimnāzijaBest4Sport TV

Latvijas - Igaunijas līgas turnīra tabula

VKomandaSUZ%
1.Ogre13130100.0%
2.VEF Rīga12120100.0%
3.Kalev/Cramo119281.8%
4.Ventspils129375.8%
5.Jūrmala Betsafe128466.7%
6.Rakvere Tarvas137653.8%
7.Avis Rapla137653.8%
8.Valmiera Glass/ViA135838.5%
9.Pärnu Sadam135838.5%
10.Tartu Ülikool124833.3%
11.TalTech134930.8%
12.Liepāja1441028.6%
13.Kalev/TLÜ113827.3%
14.Latvijas Universitāte123925.0%
15.Valga-Valka120120.0%

  +1 [+] [-]

, 2019-12-14 11:33, pirms 4 gadiem
BKV jarebilitējas bet VEF jācenšas nepieļaut kļūdas lai uzvarētu.

  +1 [+] [-]

, 2019-12-14 12:11, pirms 4 gadiem
Witslenamitea rakstīja: BKV jarebilitējas bet VEF jācenšas nepieļaut kļūdas lai uzvarētu.
VEF gadījumā visu izšķirs spēks, jo viņi ir stipri paguruši, man bail, ka tik kāds nopietnu traumu nenorauj. Tagad pat Kohs ļoti noderētu. Šis brīdis ir laikam tas, ka man besī tā kluba piramīda, es saprotu, ka naudas tam otram klubam, bet tie jaunie ir jādod uz īres līguma un viegli atsaucami, jo nu pašiem tagad nav, bet rezerves visādās Valkās un Liepājās spēlē

  +1 [+] [-]

, 2019-12-14 12:26, pirms 4 gadiem
Real Rebel rakstīja: VEF gadījumā visu izšķirs spēks, jo viņi ir stipri paguruši, man bail, ka tik kāds nopietnu traumu nenorauj. Tagad pat Kohs ļoti noderētu. Šis brīdis ir laikam tas, ka man besī tā kluba piramīda, es saprotu, ka naudas tam otram klubam, bet tie jaunie ir jādod uz īres līguma un viegli atsaucami, jo nu pašiem tagad nav, bet rezerves visādās Valkās un Liepājās spēlē
Kad beidzot Kohs būs vesels bija takš teikts ka šajā gadā vēl.Un jā tagad noderētu piemēram Krūmiņš,Hāzners vismaz.

  +1 [+] [-]

, 2019-12-14 12:31, pirms 4 gadiem
Varbūt kādam ir informācija vai pēdējie notikumi ar mini hūti ir atstājusi ietekmi uz BKV ,viņš taču ir kluba prezidents ,tad noprotu ,ka kluba kontiem arī jabūt iesaldetiem. Starp citu ,vai tad viņš nav arī LBS valdē ?

  +2 [+] [-]

, 2019-12-14 13:31, pirms 4 gadiem
Real Rebel rakstīja: VEF gadījumā visu izšķirs spēks, jo viņi ir stipri paguruši, man bail, ka tik kāds nopietnu traumu nenorauj. Tagad pat Kohs ļoti noderētu. Šis brīdis ir laikam tas, ka man besī tā kluba piramīda, es saprotu, ka naudas tam otram klubam, bet tie jaunie ir jādod uz īres līguma un viegli atsaucami, jo nu pašiem tagad nav, bet rezerves visādās Valkās un Liepājās spēlē
Saki, ka jāņem Raplas uzvaru?

  +2 [+] [-]

, 2019-12-14 13:49, pirms 4 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Saki, ka jāņem Raplas uzvaru?
1.puslaiku stabili būtu Raplai jāņem.

     [+] [-]

, 2019-12-14 13:50, pirms 4 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Saki, ka jāņem Raplas uzvaru?
atpisies ar savām stulbībām. Brīžiem šķiet, ka esi tā sapisis savu domāšanu ar visu toto, ka nejēdz objektīvus apstākļus redzēt

  +1 [+] [-]

, 2019-12-14 14:39, pirms 4 gadiem
Real Rebel rakstīja: atpisies ar savām stulbībām. Brīžiem šķiet, ka esi tā sapisis savu domāšanu ar visu toto, ka nejēdz objektīvus apstākļus redzēt
Fui, kāds Tu rupeklis...!

     [+] [-]

, 2019-12-14 15:00, pirms 4 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: 1.puslaiku stabili būtu Raplai jāņem.
Nevar zināt. Piemēram, Ventspils vakar pēc smagajiem pārlidojumiem un ceļa uz Rakveru "saplīsa" tikai otrajā puslaikā, 17,5 minūšu laikā uztaisot 12 kļūdas.

     [+] [-]

, 2019-12-14 15:02, pirms 4 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Fui, kāds Tu rupeklis...!
Apnicis esi. Pēdējā LatEst līgas spēlē, lielākā daļa vef spēlētāji stresoja par netrāpītiem metieniem, Stumbris sāk lamāties kā futbolā, jo netiek kājās pretiniekam līdzi utt. jebšu skaidri redzamas spēlētāju emocijas, bet nē, redz, tavuprāt, tā visa ir tēlošana un tur noteikti ir totalizators. Bez tam, Tu neņem absolūti vērā šauro rotāciju, nogurumu, kas ietekmē spēli un komandas atdeves līmeni. Tev ir vienkāršāk nobļauties - totalizators, nevis reāli paskatīties spēles un spēlētāju + treneru rīcību tajās.

     [+] [-]

, 2019-12-14 15:10, pirms 4 gadiem
Real Rebel rakstīja: Apnicis esi. Pēdējā LatEst līgas spēlē, lielākā daļa vef spēlētāji stresoja par netrāpītiem metieniem, Stumbris sāk lamāties kā futbolā, jo netiek kājās pretiniekam līdzi utt. jebšu skaidri redzamas spēlētāju emocijas, bet nē, redz, tavuprāt, tā visa ir tēlošana un tur noteikti ir totalizators. Bez tam, Tu neņem absolūti vērā šauro rotāciju, nogurumu, kas ietekmē spēli un komandas atdeves līmeni. Tev ir vienkāršāk nobļauties - totalizators, nevis reāli paskatīties spēles un spēlētāju + treneru rīcību tajās.
Nu bet loģiski, ka neskries kā noziedzīgi šuneļi ar nolaistu skatienu un kājstarpē iežmiegtu asti pie trenera pēc norādēm, ko darīt, kā tas bija ar treneri Gulbi, Zonni un Miezi Barona laikos.

Bet piekrītu, ka situācijas ir dažādas un iemesli dīvainai spēlei arī var būt atšķirīgi. Protams, šad un tad arī Tevis minētie.

     [+] [-]

, 2019-12-14 15:14, pirms 4 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Nu bet loģiski, ka neskries kā noziedzīgi šuneļi ar nolaistu skatienu un kājstarpē iežmiegtu asti pie trenera pēc norādēm, ko darīt, kā tas bija ar treneri Gulbi, Zonni un Miezi Barona laikos.

Bet piekrītu, ka situācijas ir dažādas un iemesli dīvainai spēlei arī var būt atšķirīgi.
Bet spēle nav dīvaina, ja seko līdzi. VEF spēlē ar mazu rotāciju 7-8 spēlētāji vienu brīdi. Uzskatīt, ka nu viņi sitīsies katrā spēlē, maigi sakot ir dīvaini un naivi. Tas man tracina, ka Tu saki, ka dīvaina spēle, bet skatoties sezonas griezumā, pat ne visas, teiksim divu mēnešu, tad ir pilnībā saprotama situācija, ka spēlētāji ir paguruši. Līdz ar to, tas rezultāts pasliktinās. Tas taču ir loģiski, ne?

Es tev varētu piekrist, ja būtu normāla rotācija. Pašlaik VEF saistībā ir galvenais jautājums, kurš pirmais noraus nopietnu traumu, jo slodzes ir vienkārši pārlieku lielas.

     [+] [-]

, 2019-12-14 15:24, pirms 4 gadiem
Real Rebel rakstīja: Bet spēle nav dīvaina, ja seko līdzi. VEF spēlē ar mazu rotāciju 7-8 spēlētāji vienu brīdi. Uzskatīt, ka nu viņi sitīsies katrā spēlē, maigi sakot ir dīvaini un naivi. Tas man tracina, ka Tu saki, ka dīvaina spēle, bet skatoties sezonas griezumā, pat ne visas, teiksim divu mēnešu, tad ir pilnībā saprotama situācija, ka spēlētāji ir paguruši. Līdz ar to, tas rezultāts pasliktinās. Tas taču ir loģiski, ne?

Es tev varētu piekrist, ja būtu normāla rotācija. Pašlaik VEF saistībā ir galvenais jautājums, kurš pirmais noraus nopietnu traumu, jo slodzes ir vienkārši pārlieku lielas.
Piekrītu. Un tas nebūs nekas dīvains, ja Rapla izrādīs nopietnu pretestību šovakar. Skatos, ka Raplai ir prom Taviahs, bet pieteikumā parādījies lietuvietis Zaļis, kurš līdz šim spēlējis NCAA Lafajetes komandā.

     [+] [-]

, 2019-12-14 15:30, pirms 4 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Piekrītu. Un tas nebūs nekas dīvains, ja Rapla izrādīs nopietnu pretestību šovakar. Skatos, ka Raplai ir prom Taviahs, bet pieteikumā parādījies lietuvietis Zaļis, kurš līdz šim spēlējis NCAA Lafajetes komandā.
Ar ko saistīts Tarvas tik labais sniegums sezonas pirmajā pusē?

     [+] [-]

, 2019-12-14 15:42, pirms 4 gadiem
Redzēs, ka Valmiera rādīs Jūrmalā... Protams, Gulbim brigāde cienīga novākta, taču tieši tāpat bija ar Liepāju. Ceru, ka Blumbergs būs ierindā.

  +1 [+] [-]

, 2019-12-14 16:18, pirms 4 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Ar ko saistīts Tarvas tik labais sniegums sezonas pirmajā pusē?
Nezinu. Nebiju gaidījis, ka viņiem būs tik daudz uzvaru.

     [+] [-]

, 2019-12-14 18:54, pirms 4 gadiem
Jessssssssssss!